Eintracht Frankfurt'ta kiralık sözleşmesi Haziran ayı sonunda sona erecek olan Halil Altıntop açıklamalarda bulundu.

"HAMİT İLE ŞU ANDA TÜRKİYE'Yİ DÜŞÜNMÜYORUZ"

"HİDDİNK KENDİSİNİ KANITLAMIŞ ÜNLÜ BİR HOCA. TÜRKİYE A MİLLİ TAKIMI'NDA BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM"

Eintracht Frankfurt'ta kiralık sözleşmesi Haziran ayı sonunda sona erecek olan Halil Altıntop, "Ben Frankfurt'ta kalacağım demedim. Anlaşırsak oynarım dedim. Teklifleri değerlendireceğim" dedi.

Alman Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'un "Gelecek sezon kadromuzda tutabilecek paramız yok" açıklamasıyla gündeme gelen milli futbolcumuz Halil Altıntop, "Ben Eintracht'ta kalacağım demedim, anlaşabilirsek kalabilirim dedim, yanlış anlaşıldı galiba" dedi. Sezon sonuna kadar formasını giydiği Frankfurt'un üst sıralarda ligi bitirmesi için tüm gücünü sarfedeceğini vurgulayan Halil, "Frankfurt iyi bir takım. Kent de hoşuma gidiyor. Ama ben profesyonel bir futbolcuyum. Gelen teklifleri değerlendireceğim. Gelecek sezon iyi bir takımda şampiyonluk yaşamak istiyorum. Bunun için kararımı hemen vermek istemiyorum" diye konuştu.

BİRLİKTE OYNAMAK İSTERİZ

İkiz kardeşi Hamit'in sezon sonuda sözleşmesinin biteceğinin altını çizen Halil, şunları söyledi:

"Hamit ile her gün telefonda konuşuyoruz. Son kez milli maç nedeniyle gittiğimiz İstanbul'da beraber olduk. Şu anda Türkiye'yi düşünmüyoruz. Zira Başta Almanya olmak üzere Avrupa'da futbol hayatımızı sürdürmekten yanayız. Almanya olmazsa İtalya, İspanya, İngiltere de olabilir. Tekrar birlikte futbol oynamak isteriz. Ama bu şart değil, zira yollarımız nereye gider henüz belli değil."

Bundesliga'da 25. hafta mücadelesinde yeni takımı Frankfurt'la eski takımı Schalke'ye 4-1 yenilerek üzülen Halil Altıntop, "Maçın başlarında bireysel hatalardan yediğimiz goller adeta hepimizi şok etti. İkinci yarıda ise iyi mücadele ettik. Golü de bulduk fakat daha sonra yakaladığımız fırsatları gole dönüştüremedik. Maç sonlarında ise defansı da boşaltınca Schalke'nin iki kontratak golünü önleyemedik" dedi.

MİLLİ TAKIMDA İYİ HAVA VAR

Milli takımda Honduras karşısında ikinci yarı forma giyen ve Hamit'in attığı ikinci gole asist yapan Halil, "Hiddink kendisini kanıtlamış ünlü bir hoca. Türkiye A Milli Takımı'nda başarılı olacağına inanıyorum. Son maçta milli takımda iyi bir hava olduğunu gördüm. Zaten Oğuz Çetin hocamız başımızdaydı. Bu hava devam ederse başarılı olup, 2012 AVrupa Futbol Şampiyonası'na katılacağımızı umuyorum" dedi.

Kaynak: DHA