+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 9 ve 9

Konu: Avustralya Açık'ta Bayanlarda Şampiyon Serena Williams

Sercan Horozcu

Standart Avustralya Açık'ta Bayanlarda Şampiyon Serena Williams

Teniste sezonun ilk Grand Slam'i olan Avustralya Açık'ta bayanlarda şampiyonluğa Serena Williams ulaştı. Amerikalı raket, finalde Belçikalı Justin Henin'i 2-1 yenerek mutlu sona ulaştı.

3 set süren final maçında ilk seti 6-4 ile Serena kazanırken ikinci seti Henin 6-3 kazanarak maça 1-1'lik eşitlik getirdi. Şampiyonu belirleyen son sette muhteşem bir performans sergileyen Serena 6-2 ile sonuca giderek unvanını korudu ve toplamda 5'inci kez Avustralya Açık'ta şampiyonluğa ulaşarak bir ilki gerçekleştirdi.

Avustralya Açık'ta 5 şampiyonluk kazanan tek isim olan Serena, grand slam şampiyonluklarını da 12'ye çıkarttı.
    Konu Sercan Horozcu tarafından (30.01.10 Saat 13:15 ) değiştirilmiştir.

Alpay Asma

Standart Cevap: Avustralya Açık'ta Bayanlarda Şampiyon Serena Williams

Sürpriz olmadı

Mine Akan

Henin'in biraz daha forma girmesi gerekiyor.Zorladı ama olmadı...Gözlerim hep Hingis'i arıyor, o olmadan bayan tenisi anlamsız ve zevksiz...Nerdesin Martina?

Emre Peker

Henin'in oyununa hayranım. Erkekler de dahil en iyi backhand Henin'de kesinlikle. Müthiş bir teknik. Belki Gasquet yarışır ama yine de Henin çok önde bence.

İlk servisler yüzünden kaybetti, eskisine göre daha düz vurmaya çalışıyor ilk servisi ve başarı oranı çok düşmüş. Bir de hala şu toprakkort forehand'inde ısrar etmese herkesi ezecek bence.

Kadınlarda seyredilmeye değer ender oyunculardan biri Henin, umarım moralini bozmaz ve devam eder. Yoksa kadınlar tenisinin tadı yok Henin ve Clijsters yokken.

turgayoktay

Ben hala, Henin'in servis kırdığı oyunu, hakem neden tekrarlattı anlamadım.

Açıkcası tekrarlatmasına da Henin'in neden itiraz etmediğini de anlamadım.

Kuralları ben mi yanlış biliyorum, lütfen söyleyin.

Henin servis kırmak için servis karşılıyor.
    Top oyunda birkaç ralli sonrasında Henin'e geliyor. Henin sağına doğru bir vuruş yapıyor ve hakemlerden dışarı uyarısı gelmiyor. Bu arada Serene topa karşılık veriyor ve daha sonra top dışarıda diye itiraz ediyor.

Burada yapılması gereken nedir ? Kurallara göre sen topa vuruyor ve oyunu devam ettiriyorsan, topun içeride olduğunu kabul ediyorsun demektir. Topa vurduktan sonra itiraz edilmez, doğru muyum?

Peki hakem ne yaptı. Aslında itiraz hakkı geçtiğinden oyunu Henin'e yazmalıydı. Gitti oyunu tekrar ettirdi ve oyunu Serena aldı.

İtirazı neden geçerli sayıldı, anlamadım. Açıkcası, o pozisyonda seyirciler bayağı bir yuhaladılar...

turgayoktay

Hingis, konusuna gelince, bildiğim kadarıyla, kokain kullandığı ortaya çıkınca, tenisi bıraktı.

Emre Peker

Alıntı turgayoktay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben hala, Henin'in servis kırdığı oyunu, hakem neden tekrarlattı anlamadım.

Açıkcası tekrarlatmasına da Henin'in neden itiraz etmediğini de anlamadım.

Kuralları ben mi yanlış biliyorum, lütfen söyleyin.

Henin servis kırmak için servis karşılıyor.
    Top oyunda birkaç ralli sonrasında Henin'e geliyor. Henin sağına doğru bir vuruş yapıyor ve hakemlerden dışarı uyarısı gelmiyor. Bu arada Serene topa karşılık veriyor ve daha sonra top dışarıda diye itiraz ediyor.

Burada yapılması gereken nedir ? Kurallara göre sen topa vuruyor ve oyunu devam ettiriyorsan, topun içeride olduğunu kabul ediyorsun demektir. Topa vurduktan sonra itiraz edilmez, doğru muyum?

Peki hakem ne yaptı. Aslında itiraz hakkı geçtiğinden oyunu Henin'e yazmalıydı. Gitti oyunu tekrar ettirdi ve oyunu Serena aldı.

İtirazı neden geçerli sayıldı, anlamadım. Açıkcası, o pozisyonda seyirciler bayağı bir yuhaladılar...
    Hayır orada itirazı geçerli sayılmadı Serena'nın. Serena vurunca top çizginin üzerine düştü, çizgi hakemi önce "dışarıda" diye bağırdı sonra vazgeçti. Serena'nın sayısı dışarıda olsaydı kırıyordu Henin fakat çizgi hakemi kararını değiştirince tekrarlandı sayı. Henin dışarıda olduğunu düşünse challenge edebilirdi ama etmedi, zaten içerideydi o yüzden hakemin kararsızlığı gerdi ortalığı..

Çizgi hakemleri berbat Avustralya'da ama haklısın. Erkekler finalinde de bu kadar olmasa da bariz hatalar yaptılar. Bu maçta gerçi ilk 4 oyunda 5 tane hata yapılması şaşırtıcı.

Onur DEDEOĞLU

Venüsün olmasını isterdim.

turgayoktay

Henin'in servis kırdığı dediğim, önce hakem sayısı Henin'e verdi ve servis kırdı. Daha sonra kararından geri dönerek sayıyı tekrarlattı ve sonucunda kıramadı.

Ben aslında ilk pozisyonu tartıştıklarını gördüm.

İkinci pozisyonda o zaman Serene, challenge hakkını niye kullanmadı ? Hakem kendiliğinden kararını geri aldıysa, bu da ayrı bir gariplik o zaman.

Hoş, Gonzales-Almagro maçındaki gibi yarım metre içerdeki topa, dışarda diyen hakemlerde gördük ya bu sene, Gonzales hatta hakemin yanına gidip omzunu sıvazladı, "naptın sen kardeş ?" der gibiydi...çok gülmüştüm...

+ Konu Cevaplama Paneli

Paylaş