Geri git   GSCimbom.com Galatasaray Forum > Galatasaray Forumlarımız > Metin Oktay Futbol Forumu > Futbol Takımı / Teknik Kadro
Futbol Takımı / Teknik Kadro Futbolcularımız ve Teknik Ekibimiz Hakkındaki Yorumlarımız
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08.02.10, 18:15   #4151 (permalink)
Hayri Cund - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 88
Rep Puanı: 115
Seviye : Hayri Cund will become famous soon enoughHayri Cund will become famous soon enough
Forumda Geçirilen Süre:
1 hafta 0 gun 19 saat
GSC Efsanesi
Standart Cevap: # 9 Elano Ralph Blumer

Alıntı:
Cem Kılıç isimli üyenin mesajından alıntı Mesajı göster
Elano ve Alex inanılmaz farklı oyuncularken adam aynı tarz oyuncular yazmış alakası yok Alex ve Elano'nun mevkiilerinden tutun diğer şeylerine kadar. Elano'nun bizim maçlarda bir çok iyi oynadığı maçları gördüm sürekli oyunun içindeydi. Bir maç ne kadar yorum değiştirebiliyormuş meğer... Ayrıca 4-3-3 oynamadık ki biz, 4-4-1-1 oynadık. Elano iki ön libero önünde olsaydı çok daha ön planda olurdu, ama bildiğin gizli forvetti oyunda. Arda'nın çok çok yakınında oynadı. Böyle oynamışken kalkıp 4-3-3 oynadık, ön liberonun önündeydi felan demek anlamsız, çünkü öyle oynamadık. Son olarak konuyla alakasız ama Gökhan'ın Uğur'dan tek farkı istikrar demiş bu da çok alakasız olmuş. Uğur bizim takımda olsa da sakatlıktan sonraki halinin kötü olduğunu, eski hızını ve tekniğini kaybettiğini herkes görüyor, inşallah düzelir diyorum ama şu haline bakarsak bu yorumda biraz alakasız olmuş.
Ben bunu diyince 150 kisi birden onun yeri orasi degil Xavi o Xavi, Pirlo hatta diyor ayrica dogrular goze carpiyor dedim, Elano konusuna yazdigimdan yazinin Elano hakkinda olan kisminin dogru oldugunu dusundugumu anlayabiliriz ben demedim ki "bu yazi kelimesi kelimesine dogru", zaten Ugur ve Caner iyilerdi bunu da yazdiydim mactan sonra. Alex ve Elano mac icinde gorunmek, ve aktiflik olarak birbirine yakin, stil olarak da biri daha cok calim atan biri de pas yapan nitelikte oldugu icin farkli tipte oyuncular ama adam da zaten bunun icin ayni tipteler dememis, mac icindeki aktifliklerine vurgu yapmis orada.

Hayri Cund isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.10, 18:20   #4152 (permalink)
Cem Kılıç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 9
Rep Puanı: 100
Seviye : Cem Kılıç will become famous soon enoughCem Kılıç will become famous soon enough
Forumda Geçirilen Süre:
1 hafta 0 gun 1 saat
Galatasaray ...

Alıntı:
Hayri Cund isimli üyenin mesajından alıntı Mesajı göster
Ben bunu diyince 150 kisi birden onun yeri orasi degil Xavi o Xavi, Pirlo hatta diyor ayrica dogrular goze carpiyor dedim, Elano konusuna yazdigimdan yazinin Elano hakkinda olan kisminin dogru oldugunu dusundugumu anlayabiliriz ben demedim ki "bu yazi kelimesi kelimesine dogru", zaten Ugur ve Caner iyilerdi bunu da yazdiydim mactan sonra. Alex ve Elano mac icinde gorunmek, ve aktiflik olarak birbirine yakin, stil olarak da biri daha cok calim atan biri de pas yapan nitelikte oldugu icin farkli tipte oyuncular ama adam da zaten bunun icin ayni tipteler dememis, mac icindeki aktifliklerine vurgu yapmis orada.
Hocam tamam ama maç içinde aktiflikleri birazda takıma bağlı. Sen Elano'yu forvet arkası veya 2.forvet olarak oynatırsan ve üstüne üstük takımda sürekli oyunu kanatlardan başlatırsa böyle oynar. Sağ içte oynatırsan, yani asıl mevkiisinde oynatırsan ve direkt oyunu Elano'dan başlatırsan sürekli aktif olur. Ben hatırlıyorum çok aktif olduğu maçları. Yani bu durum genel birşey değil. Ve bunun haricinde Alex tek yönlü oyuncu ve tek mevkiide oynuyor. Elano bir çok mevkiide oynayabiliyor ve oyunu çift yönlü oynuyor defansa da ofansa da yardım ediyor, sadece pasta değil farkları. Herşeyi farklı...

Cem Kılıç isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.10, 20:47   #4153 (permalink)
Onur Kinisiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Meslek: Ögrenci
Seviye : Onur Kinisiz will become famous soon enoughOnur Kinisiz will become famous soon enough
Forumda Geçirilen Süre:
3 gun 8 saat 55 dk
Medya Kurulu | Grafiker

En cok üzüldügüm sey, Elano'dan beklenenler. Yani adamdan ¨

Lincoln gibi calim yapmayi
Batiya bakarken dogu'ya pas atmayi
Artistlik yapmayi

ve nice seyler bekliyorlar Elano'dan. Ama ikisi cok farkli tarzda futbolcular.

imza
GALATASARAY
Onur Kinisiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.10, 20:49   #4154 (permalink)
NAMIK ZENGİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 2
Meslek: Öğrenci
Seviye : NAMIK ZENGİN will become famous soon enoughNAMIK ZENGİN will become famous soon enough
Forumda Geçirilen Süre:
2 gun 6 saat 20 dk
Parçalı Üye

Elano biraz daha ipleri eline almalı artık. Çok pasif kalıyor. Yanlış anlamayın pozisyonuna göre çok fazla aktiflik beklemiyorum ama takımın pas organizasyonunu yönetebilecek en iyi oyuncu Elano bence.

imza
Bize her sevdadan geriye kalan sadece GALATASARAY..
NAMIK ZENGİN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.10, 22:14   #4155 (permalink)
Konular: 3
Seviye : Serafettin Koc will become famous soon enoughSerafettin Koc will become famous soon enough
Forumda Geçirilen Süre:
1 gun 12 saat 5 dk
Kırmızı Üye

orta sahada Elano üzerinden oynamamiz lazim, top Elano'ya geldiginde Keita ve Arda'ya cok daha iyi paslar verebilir!

Serafettin Koc isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.10, 22:53   #4156 (permalink)
Kadir Safa KARAKAŞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 11
Meslek: Üniversite öğrencisi
Seviye : Kadir Safa KARAKAŞ will become famous soon enoughKadir Safa KARAKAŞ will become famous soon enough
Forumda Geçirilen Süre:
1 hafta 2 gun 11 saat
# Maestro ®

Alıntı:
NAMIK ZENGİN isimli üyenin mesajından alıntı Mesajı göster
Elano biraz daha ipleri eline almalı artık. Çok pasif kalıyor. Yanlış anlamayın pozisyonuna göre çok fazla aktiflik beklemiyorum ama takımın pas organizasyonunu yönetebilecek en iyi oyuncu Elano bence.
Elano daha çok topla buluşturulursa sorun ortadan kalkacaktır.

imza

GALATASARAY Fan
Kadir Safa KARAKAŞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.10, 23:00   #4157 (permalink)
NAMIK ZENGİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Seviye : NAMIK ZENGİN will become famous soon enoughNAMIK ZENGİN will become famous soon enough
Forumda Geçirilen Süre:
2 gun 6 saat 20 dk
Parçalı Üye

Alıntı:
Kadir Safa KARAKAŞ isimli üyenin mesajından alıntı Mesajı göster
Elano daha çok topla buluşturulursa sorun ortadan kalkacaktır.
Hacı ben de onu diyorum hep de yapmıyorlar maalesef. Elano'nun liderliğini kabul etse takımımız çok şey değişebilir.

imza
Bize her sevdadan geriye kalan sadece GALATASARAY..
NAMIK ZENGİN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.10, 23:03   #4158 (permalink)
Yaser Aydın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Seviye : Yaser Aydın will become famous soon enoughYaser Aydın will become famous soon enough
Forumda Geçirilen Süre:
6 gun 19 saat 34 dk
Parçalı Üye

Ben hala forvette oynaması gerektiğini düşünüyorum.Bence bu yoklukta forvette iyi işler çıkarabilir.

Yaser Aydın isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.02.10, 03:09   #4159 (permalink)
Seviye : Erim Valo will become famous soon enoughErim Valo will become famous soon enough
Forumda Geçirilen Süre:
1 hafta 2 gun 22 saat
The Tears Of a Lion

Sorumluluk alsın diyenler adam ne yapsın?Adam pas veriyor,pası verdiği adam topu ileri vuruyor.Dikkatle izleyin.Elano pas veriyor,pas almayı bekliyor, ama pas veren yok.Adam ne yapsın, orta sahadan şut çekip gol mu atsın?

imza
Erim Valo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.02.10, 06:21   #4160 (permalink)
Ahmet Kaydan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular: 52
Seviye : Ahmet Kaydan will become famous soon enoughAhmet Kaydan will become famous soon enough
Forumda Geçirilen Süre:
5 gun 17 saat 32 dk
Parçalı Üye
Standart Cevap: #9 Elano Ralph Blumer

Alıntı:
Emir Satriani isimli üyenin mesajından alıntı Mesajı göster
Elano'yu - kendisi hakkında bildiğim kadarıyla - yazıyım.

Manchester City'nin, - para geldikten sonra - 'ki ilk büyük transferidir. 2 senede 10, 15 kadar maçını izledim, Avrupa kupaları dahil. Kendisi hakkında edindiğim izlenim şu şekilde;

Bu adam maça konsantre şekilde çıkar, kendini verir, ve istekli oynarsa, sahanın en iyi oyuncusu olmaması işten bile diğil. İnanılmaz, süper bir yetenek. Hayatımda gördüğüm en iyi frikik ustalarından biri.

Yanlız, bu adam sandığınız gibi Lincoln'un yerinde oynayacak bir adam diğil, tam olarak. Elano, - izlediğim kadarıyla - orta alandan üçgenler yaratarak, yer açan, takımın kanatlardan bindirmesine olanak sağlayan, yeri geldiğinde füze gibi depar atabilen, çok sert ve sağlam paslar atabilen bir adam. Topla oynayışı Lincoln gibi yumuşak diğil. Sert ve sağlam, hızlı oynayan bir adam. Asla varyete yapmayan, ve direk sonuca yönelik süratli oyun oynayan bir adam. Bu adama maestro diyemezsiniz, ancak organize oyunda, görevini kusursuza yakın, hatta fazlasıyla yerine getirebilen bir -bomba- diyebilirsiniz.

Rijkaard ve Neskeens, bu adamı takıma tam olarak monte ettikleri takdirde meyvasını fazlasıyla alacaklardır. Tabi akıllarda soru işareti kalıyor ; Elano girdiği takdirde, orta sahadan birini çıkarmak zorundasınız; Bu Ayhan'mı olur, Barış'mı olur, Kewell'mı olur onu hoca bilir. Ben şahsen Kewell'ın Keita'yla yarı zamanlı oynamasından yanayım. Elano, Linderoth ve Barış'la beraber orta saha ve forvet arasında oynamalıdır.

Yanlız bu adamın bir problemi var ; bazen, deplasman maçlarına gitmiyor, hele hele bazen, - özellikle önemsiz maçlarda -, - küçük rakiplere karşı - tamamen isteksiz oynuyor, sahada hayalet gibi dolanıyor. Örneğin, geçtiğimiz sezon Stoke, Hull ve Boro maçlarında adamın adını duymadım. Ancak büyük maçlarda, Avrupa maçlarında, %100 inanılmayacak kadar mükemmel bir performansla oynuyor, böyle bir artısıda var.

Kısacası iyi bir transfer. Doğru kullanılırsa, çok büyük işler yapar. Huyuna gidilmeli ve çok sık oynatılmalı. Rijkaard ve Neskeens'in bu adamdan en iyi verimi alacağına şüphem yok.
Emir renkdaş Elano ilk geldiğinde çok önemli noktalara değinmiş.

imza
''Biz Zor Günlerin Adamıyız !'' (Büyük Kaptan Bülent Korkmaz)
Ahmet Kaydan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tags: , , , ,

Bookmarks

Bu konuyu toplam 3 kişi okuyor. ( 2 kişi GSCimbom'un kayıtlı üyesi, 1 ziyaretçi henüz GSCimbom üyesi değil.)
Serdar Aydın, Harun Taşkapılı
Seçenekler
Stil