Tooting & Mitcham United F.C. > Galatasaray SK - GScimbom.com Galatasaray Forum

Geri Dön   GScimbom.com Galatasaray Forum > Galatasaray Forumlarımız > Galatasaray "Avrupa" Futbol Forumu

Galatasaray "Avrupa" Futbol Forumu Son senelerdeki yaşadığımız üst üste hayal kırıklıklarının ardından bu sene Avrupa'ya kilitlenmiş durumdayız..

LinkBack Konu Seçenekleri Modları Göster
  #1 (permalink)  
Eski 07-23-2008, 03:35 AM
Oğuz Serdar - ait Avatar
Oğuz Serdar : Adnan Polat'a kiciyla guluyor..
why so serious?

Blog Entries: 4
Thumbs down Tooting & Mitcham United F.C. > Galatasaray SK

Diğer adı geçen takımı tanımıyorum, etmiyorum. Amatör takım. İngiltere'nin en dip liginden baktım, öylesine yazdım.

Ne alaka diyeceksiniz, çok alaka.

Bu sene ön eleme oynuyoruz ve seri başı değiliz, 2004'de 15. olduğumuz listede 90.yız çünkü bu sene. Son 5 senedeki Avrupa başarılarına göre hazırlanan ve UEFA'da torbaları ve ön eleme seri başı durumlarını belirleyen listede..

Eğer İngiltere Futbol Federasyonu başlıkda adı geçen veya İngiltere'de herhangi bir mahalle takımını Şampiyonlar Ligi'ne gönderseydi bu sene, bizden daha yukarıda bir puanla katılacaktı..

Buyrun kendi gözlerinizle görün.

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method3/trank2009.html (89 ve 90. sıralar)
"Wanna know how I got these scars? My father was....a drinker. And a fiend. And one night he goes off crazier than usual. Mommy gets the kitchen knife to defend herself. He doesn't like that. Not. One. Bit. So, me watching, he takes the knife to her, laughing while he does it. Turns to me and he says "Why so serious?" Comes at me with the knife,"Why so serious?"Let’s put a smile on that face!" He sticks the blade in my mouth. " And..... Why so serious?"

Konu Oğuz Serdar tarafından (07-23-2008 Saat 03:39 AM ) de değiştirilmiştir..
  #2 (permalink)  
Eski 07-23-2008, 03:37 AM
Refik Akkülah - ait Avatar
Refik Akkülah : KURBAN OLSUNLAR HIRSINA!! | dipteyim, sondayim
Tecrübeli GScimbom üyesi

Refik Akkülah - MSN üzerinden Mesaj gönder
Tanımlı Ce: Tooting & Mitcham United F.C. > Galatasaray SK

Tamam Avrupa unutulduk, amenna. 2 'de bir ne tokatlıyorsun?
  #3 (permalink)  
Eski 07-23-2008, 03:39 AM
Mert Keskek - ait Avatar
Mert Keskek : hersey bitti...
< Cassio Lincoln #10

Mert Keskek - MSN üzerinden Mesaj gönder

#4 (permalink)  
Eski 07-23-2008, 03:39 AM
M.Akif Dede - ait Avatar
M.Akif Dede : Siren mi yoksa muzik mi calan?
Tecrübeli GScimbom üyesi

M.Akif Dede - MSN üzerinden Mesaj gönder

Adnan Polat oley! Bu sene Kewell+Meira'yla kesin CL bizim.

#5 (permalink)  
Eski 07-23-2008, 07:29 AM
Mitas Berk herhangi bir durumda değil.
Ziyaretçi

Antu'da buna benzer birseyler yazilmisti sanirim oradan kaptin ve buraya tasidin. Fazla gezip duruyorsun oralarda Oguz.

Ama sasacak birsey yok ki bu acidan; yada bu linkdeki listeyi yeni mi gördün sen? Aslinda bizim üstümzde olmasi bir önem tasimiyor zaten diger iki ön eleme oynayacak Ingiliz takimi da seri basi ve bu listede önümüzde. Bu acidan birsey degismezdi bizim icin. Sonucta seri basi konusunda önümüzdeki takimlar herhangi amatör kulüpleri degil Sparta Praha, Slavia Praha, Levski Sofia, Dinamo Kiev gibi takimlar.

Fakat ben bu bölümü anlamadim Oguz

Alıntı:
Eğer İngiltere Futbol Federasyonu başlıkda adı geçen veya İngiltere'de herhangi bir mahalle takımını Şampiyonlar Ligi'ne gönderseydi bu sene, bizden daha yukarıda bir puanla katılacaktı..
Sanirim demek istedigini biraz yanlis yorumladin. Mahalle takimi Ingilterede ilk 4de girmeden sonra nasil Sampiyonlar Ligine katilsin? Sonucta Ingilterenin bu konuda belirledigi birsey degil; UEFA tarafindan kaynaklanan birsey. Simdi listeye bakildiginda zaten iyi bir örnek var bu konuda. 'Tooting & Mitcham United F.C.' diye birsey aramamak gerekli degildi aslinda. FC Millwall suanda mesela bu oynanmayan 2009 listesinde bizim bir basamak üstümüzde. Herifler son senelerde 2., 3. lig arasinda oynayip duruyorlar. 2004de yanlimiyorsam FA Cup finalinde Manchester United'e karsi kaybettiler fakat UEFA Kupasina katilma sansi buldular Manchester otomatikman Sampiyonlar Ligini garantilemisti diye.

FC Millwall UEFA Kupasinda hic puan toplamayarak elendi fakat Ingilterenin ortalama ülke puani yüksek olmasi yüzünden halen ilk 100e girebiliyor bu acidan. Simdi diyelim gecen sene Portsmouth ve Cardiff yerine senin dedigin amatör kulüpleri FA Cupde final oynasaydi bu takimlar listede sezon baslamadan önce bizim üzerimizde yerini alacakti ve UEFA Kupasina katilacakti.

Fakat bunun bizim icin bir önemi yok seri basi olmadiktan sonra. Sanirim bazileri ayni FIFA Siralamasinda oldugu gibi bu listeyi bir takimin güc dengesine gösterdigini düsünüp öyle yorumluyor ve öyle saniyor. Böyle birsey yok. Senin icin demiyorum bunu Oguz; genel söylemek icin diyorum sonucta böyle düsünen arkadaslar var aramizda. Zaten bir beraberlik aldiktan sonra bu acidan Ingilterenin puan ortalamasini gecmis oluyoruz. Yani FC Millwall bu acidan ne yaparsa yapsin bir önemi kalmiyor.

Yani fazla üstünde durulacak bir konu degil.

Sonucta 2004 deki verdigin örneklen bu liste bir sene icinde nasil degisebilecegi örnegini verdin. Azizemin resmini gördükten sonra Fenerbahce örnegini vermek zorundayim bu yüzden kusura bakma. Simdi biraktim bir ligin ortalama puanini. Ispanya, Italya ve Ingilterenin ortalama puanin arkasinda kalmislardi o sene ... nerdeyse Alman ligin ortalamasin arkasina düsüyordu. Yani bir lig degil; nerdeyse tam 4 ligin ortalamasinin arkasinda. Listede 126. Sonradan iki tane bizim gecen seneye benziyen sezon gecirerek 30 basamak cikabilmis ve bu ortamalari arkasinda birakmislar.

Onlar ancak bir 3 sene önce bu durumdan kurtuldular. Bu yüzden fazla abartilacak birsey yok ortada; hepsi kendine ve topladigin puanlara bagli. Alirsin toplarsin güzel bir sekilde 15, 16 civarinda puanini senede gelecek icin seri basi sikintisi da cekmesin. Aslinda gelecek sezon statü degisiyor bu yüzden Ön elemede bu sikinti pek cekilmeyecek yada daha kolay rakiplere karsi cekilecek gelecekte. Sonucta Türkiye Ligi acidan yanilmiyorsam Sampiyon otomatikman Sampiyonlar Ligine katilabilecek Ön Eleme oynamadan.

Bu Ingiliz takimlarla verdigin örnek biraz gecen seneye benzedi aslinda. Simdi Erciyes Türkiye Kupasindan dolayi UEFA Kupasina ikinci lig takimi olarak katilmisti fakat ülke ortalama puandan dolayi sezon öncesinde bir Helsingborgs yada Siondan daha fazla puana sahipdi daha önceden Avrupa kupalarinda hic mücadele etmemesine ragmen. Yani senin Ingiliz örnegin de böyle birsey olurdu ... bilmiyorum bu acidan ne demek istedigimi anlatabildim mi?

Genelde bu listeyi gelip ve puan hesaplama konusunda konusmayi düsünüyorsak. Bana göre son senelerde en güzel örnegi Romen takimlari vermistir. Mesela Rapid Bükres; Steaua kadar belki cikis yapmis degil ama bir sezonda ne yapabilcegini gösterdiler.

2005 listesinde Rapid Bükres 197 sirada. Bir sezonda sadece UEFA Kupasinda topladi puanla 2006da 81. olmustu. Bir sezon icinde bu konuda ne kadar cikma sansin oldugun bir göstergesidir bu. 2007de 81.den 57.ye kadar cikmislar.

Yani bu acidan seri basi olmayan Atletico Madridin üstünde yerini alabilirdi bu sene eger Sampiyonlar Ligi Ön Elemede oynasaydi. Bu sene Ön Elemede Steaua oynuyor hatta bazi dünya kulüblerinden ( ) daha fazla puan toplayip seri basi olarak; zaten bizim muhtemelen rakiplerimizden biri.

Onlarda 2005 senesinde 112. olmasina ragmen UEFA Kupasinda yari final görüp bir sene icinde bizim önümüze gecerek 2006da 42. olmuslar. Gecen senede ilk 30 gine girdiler. Ülke olarak suanda bizden 10 puandan daha fazla sahipler. Bunlari yakalamamiz artik bir kac sene alir zaten Rusya ile beraber Fransanin arkasina oturmus durumdalar.

Romenler bu acidan örnek alinmasi gerekiyor bana göre. Ligleri bizden daha kaliteli degil ama ülke olarak ülke siralamasinda 7. sirayi koruyu biz ilk 10 giremezken. Adamlar cok fazla yabancilarla oynatirdigi da yok; onlarin basarili 2005 sezonunda Rapid olsun, Steaua olsun en fazla 2, 3 yabanci oyuncu oynatarak bu kadar puani toplayabildi. Bu acidan bazi yöneticiler icin bu acidanda güzel bir örnek ve bazi bahaneler icin bir cevap olmustur. Fazla para harcadiklari da yok; ama iste futboldan anlayan kisiler yönetiyor kulüpleri bizde (Türkiyede bunlara bütün kulüpler dahil) gibi insaat, turizm sektöründen gelip yada calisan insanlar gibi degil. Yani illa kupa getirmek bile gerekmiyor; sadece önüne gelen sacma sapan rakiplerini yensen sende bu durumda olursun ama evinde Wien, Tromsö gibi takimlari yenemiyorsan sonuc malesef tersi olur. Hele son senelerde aslinda her takim icin avantaj olan ic maclarinda (yani kendi evinde) kimseyi yenemiyorsun. Bunu daha önceden baska bir baslikda da belirtmistim bu yüzden bunu burada terkar yazmayim.

He elbette bu listede cok daha iyi yerlere gelmek 100 bilmem kaclardan ilk 100 atlamakdan daha zordur. Fakat ne demek istedigimi herhalde anlatabildim. Sonucta benim demek istedigim bu listede bizim gibi nasil bir kac sene icinde bu kadar düsebilirsen ayni sekilde bir kac sene icinde gine baslara oynayabilirsin. Bu yüzden zaten 5 senelik bir liste. Fakat ginede pek abartmamak lazim; elbette seri basi olmamiz son derece üzücü. Bunu bu sene düzeltebiliriz sonucta gelecek iki sene bu acidan büyük sans. 04/05deki sezon seneye silinecek yani 1.7735 puan ve ondan sonraki senede 05/06de aldigmiz 2.3200 puan yok olucak.

Bunu son derece iyi kullanmamiz gerekiyor böyle sans bulmusken. Sonucta gelecek üc yil son 2 sene gibi gecse bile yani 8 - 9 puan civarinda alsak her sene. Zaten otomatikman seri basi bir durum söz konusu olur ve ilk 60 - 50 girmis oluruz. Hedef tabiki daha iyi yerler olmali. Daha önceden oldugu gibi ilk 20 gibi.

Konu Mitas Berk tarafından (07-23-2008 Saat 07:36 AM ) de değiştirilmiştir..
  #6 (permalink)  
Eski 07-23-2008, 10:01 AM
Kansu Vargün - ait Avatar
Kansu Vargün : even heroes know when to be scared...
Ceza Kurulu Başkanı

Kansu Vargün - MSN üzerinden Mesaj gönder

Avrupa Kupaları'nın tapusunu alamadığımız sürece bu durum böyle olmaya devam edecek.

Dalga mı geçiyor bu adam demeyin,anlayan anlar...
anlamak, sevgilim, o, bir müthiş bahtiyarlık,
anlamak gideni ve gelmekte olanı.
Nazım Hikmet
  #7 (permalink)  
Eski 07-23-2008, 10:06 AM
CanAkkaya - ait Avatar
CanAkkaya : Maca odaklandi.
Takımın Yıldızı Üye

İnşallah bu sezon istenilen başarılar gelicek.
1. Şampiyon olan takım.
2. Milli takımın iskeleti bizde.
3. Uefa'da bala da olsa 2.tur'a çıkan takım.
4. Kewell + Meira + Forvet oyuncusu ??
5. Geçen seneye göre yaz ayında dahi beraber oynamış takım.

İnşallah ben en azından grupardan çıkmalarını bekliyorum.Tabi ön elemeyi geçersek
  #8 (permalink)  
Eski 07-23-2008, 10:30 AM
Onder Ercan - ait Avatar
Onder Ercan : ayhan ve lincoln berbatken Skibbe ne yapsin...Futbol Sahada oynanir...
Antrenmanların Yıldızı Üye

Alıntı:
CanAkkaya´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
İnşallah bu sezon istenilen başarılar gelicek.
1. Şampiyon olan takım.
2. Milli takımın iskeleti bizde.
3. Uefa'da bala da olsa 2.tur'a çıkan takım.
4. Kewell + Meira + Forvet oyuncusu ??
5. Geçen seneye göre yaz ayında dahi beraber oynamış takım.

İnşallah ben en azından grupardan çıkmalarını bekliyorum.Tabi ön elemeyi geçersek
Bu seneden ben umutluyum CL de gruplara kalacagız...
Kewell ve Meira çok iyi oldu gelmesi tek eksigimiz Sag bek onuda inşallah Orhan Şam veya Abdulrahman Dereli den birini alarak kapatırlar...
  #9 (permalink)  
Eski 07-23-2008, 01:46 PM
Ali Tafaso - ait Avatar
Ali Tafaso herhangi bir durumda değil.
Tecrübeli GScimbom üyesi

İngiltere'de herhangi bir mahalle takımı Şampiyonlar ligine ya da Uefa'ya katılamayacağına göre tamamen saçma bir varsayımdan başka bir şey değildir.
  #10 (permalink)  
Eski 07-23-2008, 01:49 PM
Dogancan Mercan - ait Avatar
Dogancan Mercan : ADNAN POLAT..
Takımın Maestrosu Üye

Dogancan Mercan - MSN üzerinden Mesaj gönder

abi göremiyorum kaçıncıyız*

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri
Modları Göster