Semih ve Güiza çok üst düzey forvetler değiller.... - GScimbom.com Galatasaray Forum

Geri Dön   GScimbom.com Galatasaray Forum > Diğer Spor Forumlarımız > "Hasan Doğan" Türk Futbol Forumu

"Hasan Doğan" Türk Futbol Forumu Milli takımlarımız hariç, Türk futbolu ve takımları hakkında forum.

(TFF Başkanı merhum Hasan Doğan'ın hatrına, forumun adı değiştirilmiştir. Türk futbolunun başı sağolsun.)

LinkBack Konu Seçenekleri Modları Göster
  #1 (permalink)  
Eski 07-28-2008, 06:37 AM
Oğuz Serdar - ait Avatar
Oğuz Serdar : Adnan Polat'a kiciyla guluyor..
why so serious?

Blog Entries: 4
Lightbulb Semih ve Güiza çok üst düzey forvetler değiller....

....... fakat harika golcüler ve benim bir forvet oyuncusunda aradığım ilk özellik, golü koklama konusunda müthiş gelişmişler!

Evet, ikisi yan yana oynayacak bu sene. Belki de hiçbir zaman top sürerken, Arif stilinde göremeyeceğiz ikisini de mesela. Çalım attıklarını göremeyeceğiz belki de . Ama bir bakacağız sezon sonunda 40/50/60 gol atıvermiş sadece ikisi.

Bu gözler daha önce Gerd Müller, Van Basten, Jardel, Tanju Çolak'ı gördü bu ekolden.

Jardel'in o kazma duruşuyla, Milan'a 80 metre top sürerekten gol attığını da gördük, 4 maç yatıp bir maçta 4 defa patladığını da. Rangers'a kıçını geriye dayayarak attığı voleyi de, Madrid'e Porto'dan beri süregelen tecavüz etme alışkanlığını da.. Adam atıyordu kardeşim. % 60'ında oynadı o sezon bizde, 27 gol attı.

Bize 10/12 milyon € bonservise gelmişti, Güiza 14 milyon € bonservise geldi. Farkları yok bence ülkeleri hariç, forvet stili olarak..

Bu yüzden Güiza'nın Fenerbahçe'ye değil de, Arsenal'a gitmesini çok isterdim. İnsanların anlamak işine gelmiyor ama bu Güiza ne menem Jardelimsi bir şey olduğunu herkese gösterecek..

Ne Ümit Karan, ne de Nonda'da böyle özellikler yok. Sadece Semih ve Güiza'dan birisi Ümit + Nonda'nın attığı kadar gol atar bu vesileyle yine.

Nonda ve Ümit kötü oyuncular değiller, sahip olabileceklerimizden en iyi ikisi hatta Ümit ve Nonda belki de. Fakat uzun vadeli iz bırakacak başarılarda bu iki forvet ile olmayacağı çok aşikar. Küçük takımların efsanesi Oliveira ile de olmaz o iş, Humberto Suazo ile de olmaz yine bence..

Açıkçası şu dakikadan sonra yapılacak en akıllıca hareket, Necati'yi geri çağırmak olur takıma. Şu dakikadan sonra böyle golü koklayan bir forvet alamayacağımıza göre, hiç almayalım daha iyi, zaten Eto, Henry, Ibrahimovic gibi dikine kaleye giden forvetlerin bacak kıllarını alamayız da.. Bari Necati'yi bedavaya piyasaya salmayalım..

Böyle bir forveti geçen sene alamadık ve adam Premier Lig'e yarım sezonda demir attı bile. AFONSO ALVES. Yanarım ben ona yanarım.

"Wanna know how I got these scars? My father was....a drinker. And a fiend. And one night he goes off crazier than usual. Mommy gets the kitchen knife to defend herself. He doesn't like that. Not. One. Bit. So, me watching, he takes the knife to her, laughing while he does it. Turns to me and he says "Why so serious?" Comes at me with the knife,"Why so serious?"Let’s put a smile on that face!" He sticks the blade in my mouth. " And..... Why so serious?"

#2 (permalink)  
Eski 07-28-2008, 06:45 AM
Oğuz Serdar - ait Avatar
Oğuz Serdar : Adnan Polat'a kiciyla guluyor..
why so serious?

Blog Entries: 4
Tanımlı Ce: Semih ve Güiza çok üst düzey forvetler değiller....

Gerd Müller, "der bomber" hayvani bacak kaslarına bakar mısınız yahu? Lincoln ile yan yana koyaym kas görün.

Mario Jardel

Tanju Çolak

Van Basten

Afonso Alves

Alem golcü görsün, gözümüz gönlümüz açılsın diye koydumresimleri konuya devam edebiliriz.
"Wanna know how I got these scars? My father was....a drinker. And a fiend. And one night he goes off crazier than usual. Mommy gets the kitchen knife to defend herself. He doesn't like that. Not. One. Bit. So, me watching, he takes the knife to her, laughing while he does it. Turns to me and he says "Why so serious?" Comes at me with the knife,"Why so serious?"Let’s put a smile on that face!" He sticks the blade in my mouth. " And..... Why so serious?"

#3 (permalink)  
Eski 07-28-2008, 08:13 AM
Tamer İpekgül - ait Avatar
Tamer İpekgül : Avrupa mi ! O ne demek ?
Forever Rock

Tamer İpekgül - MSN üzerinden Mesaj gönder Tamer İpekgül - YAHOO üzerinden Mesaj gönder

Necati'yi unuttum artık. Galatasaray'a dönmesini çok isterim ama geri çağırmadılar, çağırmayacaklarda. Her ne olursa olsun Necati dönse bile yine bir forvet daha almak gerekir diye düşünüyorum. Lincoln'nün golcülüğünü biliyoruz. Alex gibi olmadığı için ben Necati gelse de gelmese de bir forvet daha almamız gerekir diye düşünüyorum.

En iyi aday ise Humberto Suazo olur. Afonso Alves olsaydı müthiş olurdu. Hiç olmazsa geçen sene Bordoeux maçında Nonda'nın kaçırdıklarına bakarak kendimizi parçalamazdık
  #4 (permalink)  
Eski 07-28-2008, 10:21 AM
Fatih Kurt - ait Avatar
Fatih Kurt : yanlis anlasilan gencc
Cezalı

Oğuz bey süper araştırma olmuş.bencede semih ve guiza süper değiller ama adamlar gol atıyo kardeşim=)
  #5 (permalink)  
Eski 07-28-2008, 10:42 AM
Omer Ozdemir - ait Avatar
Omer Ozdemir : "Bir Sabri bes Daniel Alves eder" mi? Sinan Engin ne olur merak ediyorum?
Serie A Uzmanı

Semih'de Güiza'da iyi golcüler. Hangisi fazla atar bilmem ama Semih daha iyi diye düşünüyorum.

Necati'ye de gülüp geçiyorum. Bu kadar kibirli karaktersiz bir futbolcunun [b]Galatasaray'da işi [/B]yok! Hala kendini kulüpten büyük zannediyor bir de şaşırıyormuş arkadaş beni niye geri almadılar diye. Kalli bu takıma 3 büyük transfer yaptı geçen sene. Cihan, Orhan Ak, Necati. Anlayan anladı.
  #6 (permalink)  
Eski 07-28-2008, 02:04 PM
Refik Akkülah - ait Avatar
Refik Akkülah : KURBAN OLSUNLAR HIRSINA!! | dipteyim, sondayim
Tecrübeli GScimbom üyesi

Refik Akkülah - MSN üzerinden Mesaj gönder

Çoğu Fenerli insan Semih 'i yeni keşfetti. Adamın gol atmadan bitirdiği maçı çok nadirdir. Özellikle oyuna sonradan girip boş geçmeyip gol atmasıyla çok sırtlamıştır takımını. Şunu iddia ediyorum: Semih bizde oynasa Fenerde attığı gollerden daha fazlasını atardı.

Guiza 'nın bitiricilik özelliği üst düzey. Zaten adam gol kralı olmuş gelmiş. Euro 2008 'de de birkaç maç oynadı 2 gol attı orda da.

Bizim takımda sıradışı goller atan Ümit Karan 'a da güvenim tam benim. Hazırlık maçlarında kaçırdığı goller dikkate alınmamalı. Şampiyonlar liginde hep fırsatçı olduğunu göstermiştir bize.

Guiza ve Semih bizde olsaydı Fenerdekinden daha çok gol atarlardı.
  #7 (permalink)  
Eski 07-28-2008, 02:14 PM
Can Erkan - ait Avatar
Can Erkan : Hayatımın Tek anlamı Galatasaray
Gelecek Vaadeden Üye

Can Erkan - MSN üzerinden Mesaj gönder

Müller in Tanjunun Van basten in iki tane videosunu izledin Guiza ile aynı kefeye koydun helal olsun..ü

Van basten ajax Milan gibi takımlarda oynadı klüp bazında şampiyonlar ligi finalinde oynadı guiza ise Milla takımda EURO 2008 dışında büyük bir turnnuvada görev almadı...

Konu Can Erkan tarafından (07-28-2008 Saat 02:17 PM ) de değiştirilmiştir..
  #8 (permalink)  
Eski 07-28-2008, 02:14 PM
Burak Eren - ait Avatar
Burak Eren herhangi bir durumda değil.
GScimbom Fanzin Yazarı

Blog Entries: 2
Burak Eren - MSN üzerinden Mesaj gönder

Semih Şentürk tartışmasız her kadronun ihtiyacı olduğu bir oyuncu, iyi bir golcü. Belki üst düzey değil ama Türkiye standartlarında golü koklayan, güzel işler yapar. İlk 11 belki hakkı ama Semih'in en büyük özelliği rakip savunma yıprandıktan sonra 60. dakika civarı oyuna girip inanılmaz işler yapıyor.

Ama baktığımızda büyük maçlarda ilk 11 gördüğümüzde çoğu maçta eziliyor. Çünkü üst düzey bir santrafor değil. Fenerbahçe kadrosunda kalmalı, sonuna kadar da Milli Takım'da oynamalı.

Güiza La Liga gol kralı. Yani çok iyi bir santrafor olduğundan kimsenin şüphesi yok. Fakat bu kadar büyük topçuydu da neden bu gol kralına Barcelona'lardan, Real Madrid'lerden veya bu çapta hatta ve hatta Deportivo tipli takımlardan neden teklif gelmedi. Benim gözümde Güiza bir Jardel'dir. Hatta onun bir gömlek aşağısıdır.

Fenerbahçe vizyonunu yüksek tuttuğunu söylüyor ama bakalım. Güiza'lar Avrupa'da başarı getirebilecek mi.
  #9 (permalink)  
Eski 07-28-2008, 02:32 PM
cihan akçay - ait Avatar
cihan akçay herhangi bir durumda değil.
Gelecek Vaadeden Üye

Alıntı:
B.Burak Eren´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Semih Şentürk tartışmasız her kadronun ihtiyacı olduğu bir oyuncu, iyi bir golcü. Belki üst düzey değil ama Türkiye standartlarında golü koklayan, güzel işler yapar. İlk 11 belki hakkı ama Semih'in en büyük özelliği rakip savunma yıprandıktan sonra 60. dakika civarı oyuna girip inanılmaz işler yapıyor.

Ama baktığımızda büyük maçlarda ilk 11 gördüğümüzde çoğu maçta eziliyor. Çünkü üst düzey bir santrafor değil. Fenerbahçe kadrosunda kalmalı, sonuna kadar da Milli Takım'da oynamalı.

Güiza La Liga gol kralı. Yani çok iyi bir santrafor olduğundan kimsenin şüphesi yok. Fakat bu kadar büyük topçuydu da neden bu gol kralına Barcelona'lardan, Real Madrid'lerden veya bu çapta hatta ve hatta Deportivo tipli takımlardan neden teklif gelmedi. Benim gözümde Güiza bir Jardel'dir. Hatta onun bir gömlek aşağısıdır.

Fenerbahçe vizyonunu yüksek tuttuğunu söylüyor ama bakalım. Güiza'lar Avrupa'da başarı getirebilecek mi.
guizayı bilemem o yaşa geldi daha ismini avrupa şamp yeni duydum. kapalı kutu ama semihin çok iyi bir forvet oldugundan eminim. ben sana katılmıyorum bence çok üst düzey bir forvet semih. bir kere kafa toplarında çok etkili nerdeyse kaçırmıyor bile denilebilir. golü koklayan bir özelligi var . en büyük özelliklerinden biri golün ayagına gelmesini beklemiyor golü koşarken atıyor semih. genelde boş kale golcüsü diyorlar semih için ama ben boş kaleye attıgı gollerde bile semihin depar atarak o pozisyonu sezişini ve orda bulunuşunu takdirle izliyorum. ayrıca top sürüp adam çalımlayıp sut çekemese bile topu saklayıp verkaçlara girip topu ilerde tutabilen bir özellikte. bence tartışmasız türkiyenin en iyi forvetidir. nihatla bile kıyaslayabilirim kendisini
  #10 (permalink)  
Eski 07-28-2008, 02:37 PM
Burak Eren - ait Avatar
Burak Eren herhangi bir durumda değil.
GScimbom Fanzin Yazarı

Blog Entries: 2
Burak Eren - MSN üzerinden Mesaj gönder

Semih yetenekli oyuncu. Semih Hırvatistan maçından sonra Allah ne verdiyse o topa vurdum demişti. Rıdvan Dilmen maç sonu yorumunda ise Allah ne verdiyse vuramazsın, sen yetenekli oyuncusun, herşey iman gücüyle olsa S. Arabistan her sene şampiyon olurdu demişti

Semih'in eksik yönü çok büyük maçlarda ilk 11 başlarsa rakip savunma arasında ezilip gider. Chelsea maçında ve daha birçok maçta gördüm. 60 dan sonra ise çok büyük bir katkıyla giriyor oyuna ve inanılmaz işler yapıyor. YAni bu kurtarıcı olma işi tesadüf değil, yetenek göstergesidir. Benim gözümde de şu an Semih Türkiye sınırlarında oynayan en yetenekli forvet oyuncusu. Her takıma böyle bir oyuncu mutlaka lazım.

Tags
güiza, semih

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri
Modları Göster