+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 7 Sayfa var 1 2 3 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 62

Konu: Fizikli olmak ne demek?

Onur Arutan

Fizikli olmak ne demek?

Benim tum renktaslarima sormak istedigim bir soru var neden alt yapidan cikardigim tum genc arkadaslar icin ilk elestirimiz fizigi yetersiz oluyor ozellikle emre colak la ilgili yazilari okuyunca iyice aklima takildi guc ayri sey fizik ayri sanki herkes emreden veya baska bir genc arkadastan muthis bir fizik bekliyor bir futbolcunun ne kadar fizige ihtiyaci vardir? fizik mi yoksa guc mu?

Bugun emre colagin ilk 11de baslayamamasinin sebebi fiziki yeterlisligimidir yoksa tecrube eksikliyimidir?

Ben bu sorularin yanitlarini merak ediyorum ozellik emre ornegini veriyorum cunku emrenin fiziki yapisinin ona cok daha ozellik kattigini dusunuyorum.

Sizlerin dusuncelerini merak ediyorum?

Şebnem Perez

Standart Cevap: Fizikli olmak nedemek?

peki fuleli ne demek? Hep duyuyorum da anlamını bilmiyorum.

Mustafa Gam

fizik olucak, olmazsa bir arda, bir aguero, bir overmars tadinda olman lazim

Mustafa Gam

Alıntı Şebnem Perez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki fuleli ne demek? Hep duyuyorum da anlamını bilmiyorum.

YouTube - GTO Judge 1st to 2nd gear rolling burnout...

Uğur Bulut

Mustafa Gam

Standart Cevap: Fizikli olmak ne demek?

budur
    Eklenen Resim Ön İzlemesi

Muhammet GÜLHAN

Güç, fiziği tamamlayan unsurdur. Her insanın fiziği iyi olmayabilir ama bazıları yeteneği ve hızıyla fizik açığını kapatır. Örnek; Messi, Giovanni, Maradona. Hagi 1.74 boyunda fakat onun fiziği güçlüdür. Omuz omuza girersen agresifliği ve gücüyle kendini yerde bulabilirsin. Ama Messi ile omuz omuza girsen, güçten değil, hızdan dolayı onunla yarışacak zamanın bile olmaz.

Emre Çolak hem fizik hem de güç olarak kötü. Fakat sahada daha dengeli duruyor. Top ayağına yakışıyor. Bilerek ve bakarak oynuyor. Fiziği gelişmese bile, daha da güçlenebilir. İnsanda boy 20 yaşından sonra uzamaz derler. Zaten yetenekli oyuncular hep kısa ve sol ayaklı olur. Emre Çolak en azından lig için güçlü bir yapıya sahip olmalı. Yoksa her maçta sakatlanma riski yüksektir.

Adil Cem EKİNCİ

Murat Durgun

Arda'nın alt yapıdan çıktığı hâliyle şimdiki hâline bakın,aradaki farkı anlayacaksınız.

Alıntı Adil Cem EKİNCİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ronaldo'nun da ilk zamanlarını biliyoruz,sahil yolunda gezinen kekolar gibiydi,hey gidi günler.
    Konu Murat Durgun tarafından (30.01.10 Saat 11:43 ) değiştirilmiştir.

NAMIK ZENGİN

Fizik vücudun dayanıklılığıdır. Genelde futbolcuların fiziki gelişimleri ergenlik dönemi sürecinde yüksektir. Bunun en önemli örneklerini Arda, Messi, Ronaldo da görebiliriz. Arda'nın yaşıtları arasında genç yaşlarda fazla sivrilememesine rağmen bir anda çıkması ve sürekli olmasında fiziki unsurlar çok önemlidir.

Ancak futbolda fizikten önemli bir şey vardır o da dengedir. Örneğin *****li Alex'i düşünelim kolay kolay omuz omuza mücadeleye girip yere düştüğünü göremezsiniz keza bu durum Messide Ardada da böyledir. Bu olay topla birlikte hamle yapmayı gerektirir. Örneğin ikili mücadelede vücudunu sağa kırarak hareket edersen ve adam soldaysa ani bir hareketle adamdan kurtulabilirsin.

Emre Çolak'ın bu konudaki eksiği öncelikle tabii ki fiziki yetersizliği. Çok cılız duruyor şu haliyle. Bundan ziyade topu çok iyi hamle ettirmesine rağmen kendi hamlelerini yanlış yöne yapıyor. Mesela topu geçiriyor ancak kendini rakipten korumadan oynuyor. Dengeli bir oyuncu olmanın gereği hem topu hem de kendini rakipten kurtarabilmektir. Emre Çolak bu konuda şu an zayıf gerçekten. İrfan Başaran ve Oğuz Sabankay'ın üstün tekniklerine rağmen sivrilememelerinin en büyük sebebi de budur.

+ Konu Cevaplama Paneli

Paylaş