+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 11 Sayfa var 1 2 3 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 102

Konu: Donanım Tanıtımları

Berk KAVAK

Standart Bilgisayar parçaları

Günümüzün en çok kullanılan aletlerinden biri olan bilgisayarı bir çoğumuz bildiğimizi sanarız fakat bazı şeyleri bilmediğimizinde farkındayız. Bilgisayarın parçalarını buraya yazarak öğrenebiliriz..

Kaynaklardan arastırıp düzenlenmiştir... bi nevi kendi kendi açıklamamdır... Fazla ayrıntıya girmeyeceğim..

Anakart: Anakart bilgisayarınızın bütün parçalarının ve çevre birimlerinin bağlandığı ve bu birimlerin arasındaki iletişimi sağlayan elektronik devredir. Anakart, bilgisayarı ilk açtığınızda çalışan yazılım olan BIOS'u (Basic Input/Output System) barındırır. Diğer parçalar doğrudan üzerine "takılır" (İşlemci, RAM, sabit sürücü, ekran kartı gibi).Kısacası bilgisayarımızın iletişim aracıdır...

RAM: RAM Bellek bilgilerin geçici olarak depolandığı bir hafıza türüdür. Bilgisayarlar genellikle o an üzerinde çalıştıkları programlar ve işlemlerle ilgili bilgileri RAM denen bu hafıza parçasında tutarlar.

Kasa: Bilgisayarın iç donanımının içinde bulunduğu iskelet görevini gören bir dış donanımdır...

Güç kaynağı: Bilgisayarımıza giden elektirik akımını düzenleyen parçadır..Yüksek voltaj v.b durumlarda gerçekten çok işe yarıyor...

İşlemci: İşlemci, ya da MİB (Merkezi İşlem Birimi) ingilizcesi CPU bilgisayarın beyni diyebileceğimiz parçasıdır. Bilgisayarın gerçekleştirdiği işlemlere temel oluşturan hesaplamaları yapan parçadır.

Sabit sürücü: Sabit sürücü, bilgisayarınızdaki bilgileri bilgisayarınız çalışmıyorken (bilgisayar elektriğe bağlı değilken ya da kapalıyken) sağlıklı bir şekilde saklamak için kullanılan hafıza türüdür. Hard disk olarakta bilinir...

Disket sürücü:Bilgisayarın disketleri okuyan parçasıdır. Fakat günümüz teknolojisi daha kapsamlı sürücüler ürettiği için pek kullanılmamaktadır.

CD sürücü: Bir CD sürücü, CD'ye tutulan lazer ışının optik yansımalarını okuyan bir bilgisayar parçasıdır. Bir CD sürücü, CD üzerindeki çukurları okumak üzere standart bir kırmızı lazer kullanır.

DVD sürücü: DVD sürücü, DVD'ye tutulan lazer ışının optik yansımalarını okuyan bir bilgisayar parçasıdır. Bir DVD sürücü, DVD üzerindeki çukurları okumak üzere standart bir mavi lazer kullanır.

Ekran kartı: Ekran kartı, bilgisayarın yaptığı işlemlerin sonuçlarını, CRT monitörler, LCD monitörler ya da projeksiyon cihazları üzerinden bizim algılayabileceğimiz şekilde görüntülere dönüştüren bilgisayar parçasıdır.

Eksik çok şey var onlarıda beraber tamamlarız

Caner BAYRAK

bilgisayarıma ram almak istiyorum yardım edecek arkadaşlar olursa bilgisayarımın özelliklerini göndereceğim yardımlarınızı bekliyorum
    KİMSE YOKKKMU
    Konu Caner BAYRAK tarafından (04.12.08 Saat 19:27 ) değiştirilmiştir.

Caner BAYRAK

kimseden yardım alamayacaz heralde

İbrahim Aydoğan

Ben yardımcı olabilirim Caner

Eren Karatas

Arkadaslar Bana kablosuz modem tavsiye edebilirmisiniz..

Caner BAYRAK

Alıntı ibrahim aydoğan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben yardımcı olabilirim Caner
    şimdi yeni ram alacam ben ama benim bilgisayar biraz eski(2003) ddr benim ramlar anakartda ddr istiyor ama alınca uymama durumu falan var ne yapmam gerek

Berk KAVAK

Alıntı Eren Karatas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar Bana kablosuz modem tavsiye edebilirmisiniz..
    TTNET in verdiği modemler var kablosuz onu dışardan uygun bir fiyata alabilirsin veya e-con unkiler çok iyi

Kansu Vargün

Alıntı caner bayrak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi yeni ram alacam ben ama benim bilgisayar biraz eski(2003) ddr benim ramlar anakartda ddr istiyor ama alınca uymama durumu falan var ne yapmam gerek
    BIOS'tan raminin modelini ve hızını öğrenmek gerekiyor.Bilmiyorum diyorsan kasayı sök raminin üstüne bak yazar.Onu da yapamam diyorsan kasayı komple bilgisayarcına götür

Caner BAYRAK

Alıntı Kansu Vargün Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    BIOS'tan raminin modelini ve hızını öğrenmek gerekiyor.Bilmiyorum diyorsan kasayı sök raminin üstüne bak yazar.Onu da yapamam diyorsan kasayı komple bilgisayarcına götür
    söküp bakarım
    bilgisayarcıyla falan uğraşamam bide kazıklanmayalım

İbrahim Aydoğan

işini Düzgün yapan Kimse ufak bir parçada Kazık atmayı düşünmez
    Ama Kazıklansanda
    Kazıklanıcağan para en fazla 10-15 ytl'dir
    Satın almadan Önce internetten Bakarsın Fiyatlarına ona göre alırsın

+ Konu Cevaplama Paneli

LinkBacks (?)

Paylaş