"I Love You" vs "Seni Seviyorum" - GScimbom.com Galatasaray Forum

Geri Dön   GScimbom.com Galatasaray Forum > Taraftar Forumlarımız > Tezahuratlar Forumu

Tezahuratlar Forumu Galatasarayımıza ait tezahuratların paylaşım alanı.

LinkBack Konu Seçenekleri Modları Göster
  #1 (permalink)  
Eski 08-07-2008, 03:35 PM
Şebnem Perez - ait Avatar
Şebnem Perez : Skibbe, Lincoln'u da al git.
Tecrübeli GScimbom üyesi

Tanımlı "I Love You" vs "Seni Seviyorum"

Aşağıda yazacaklarım benim fikirlerimdir. Doğrudan insanları bire bir hedef alan bir yazı değil; genel bir saptamamdır.
Yıllardan beridir, Galatasaraylısı olsun başka bir taraftar grubu olsun, yabancı futbolcularına "I love you" diye tezahürat yapmaktadırlar.
Neden bu tezahüratları Türkçe ya da taezahürat edilen futbolcunun dilinde yapmıyoruz. Ya da neden Türkçe değil. O futbolcular bu iki kelimeden oluşan cümleyi öğrenemeyecek kadar kapatisesiz değildir. Yeni gelen bir futbolcuya da Türkçe tezahürat yapılabilir. Yanındakine dönüp sormasa bile, bunlar ne diyor diye; Küfür edilmediğini anlıyordur herhalde.
Bunun yanında başka bir nokta; şıpsevdi bir millet olduğumuzdan mıdır nedir; daha yeni havaalanına gelmiş bir futbolcuya nasıl ilanı aşk edebiliyoruz anlamıyorum.
Meira imzaladı "I love you Meira"... Kewel İmzaladı. "I love you Kewel"... Oliveira imzaladı. " I love you Oliveira"... Oliveira transferi yattı." I give up loving you Oliveira" .
Geçen sene "I love you Lincoln" diye bağrımıza bastığımız Lincoln; "Damn You Lincoln" haline geldi. Ee nereye gitti bu aşk...
Kısaca "I love you bilmem ne" diye yapılan tezahüratlar bana çok komik geliyor Bir grıup olarak sevdiğimizi söylediğimiz için "We "denmesi gerekiyor zaten ki bu da komik. "Seni seviyoruz" diyelim, ya da o futbolcunun dilinde yapalım. Bu kelimelerin portekizcesini ya da isveçcesini öğrenmek zor olmasa gerek.
  #2 (permalink)  
Eski 08-07-2008, 03:39 PM
ilker kara : #9 Hakan Sukur
Cezalı

Tanımlı Ce: "I Love You" vs "Seni Seviyorum"

Alıntı:
Şebnem Perez´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Aşağıda yazacaklarım benim fikirlerimdir. Doğrudan insanları bire bir hedef alan bir yazı değil; genel bir saptamamdır.
Yıllardan beridir, Galatasaraylısı olsun başka bir taraftar grubu olsun, yabancı futbolcularına "I love you" diye tezahürat yapmaktadırlar.
Neden bu tezahüratları Türkçe ya da taezahürat edilen futbolcunun dilinde yapmıyoruz. Ya da neden Türkçe değil. O futbolcular bu iki kelimeden oluşan cümleyi öğrenemeyecek kadar kapatisesiz değildir. Yeni gelen bir futbolcuya da Türkçe tezahürat yapılabilir. Yanındakine dönüp sormasa bile, bunlar ne diyor diye; Küfür edilmediğini anlıyordur herhalde.
Bunun yanında başka bir nokta; şıpsevdi bir millet olduğumuzdan mıdır nedir; daha yeni havaalanına gelmiş bir futbolcuya nasıl ilanı aşk edebiliyoruz anlamıyorum.
Meira imzaladı "I love you Meira"... Kewel İmzaladı. "I love you Kewel"... Oliveira imzaladı. " I love you Oliveira"... Oliveira transferi yattı." I give up loving you Oliveira" .
Geçen sene "I love you Lincoln" diye bağrımıza bastığımız Lincoln; "Damn You Lincoln" haline geldi. Ee nereye gitti bu aşk...
Kısaca "I love you bilmem ne" diye yapılan tezahüratlar bana çok komik geliyor Bir grıup olarak sevdiğimizi söylediğimiz için "We "denmesi gerekiyor zaten ki bu da komik. "Seni seviyoruz" diyelim, ya da o futbolcunun dilinde yapalım. Bu kelimelerin portekizcesini ya da isveçcesini öğrenmek zor olmasa gerek.
İmzamı basarım altına...
  #3 (permalink)  
Eski 08-07-2008, 03:50 PM
Berdan Akbulut : #13
Cezalı

Berdan Akbulut - MSN üzerinden Mesaj gönder

İngilizce Evrensel Dil Olduğu İçin Daha Fazla Kullanılıyor
  #4 (permalink)  
Eski 08-07-2008, 04:00 PM
Kansu Vargün - ait Avatar
Kansu Vargün : even heroes know when to be scared...
Ceza Kurulu Başkanı

Kansu Vargün - MSN üzerinden Mesaj gönder

Evrensel dil olduğundan falan değil.

Tezahurat ilk defa Hagi için kullanıldı sanırsam.Daha fazla bir geçmişi olabilir ama bu tezahurat Hagi ile özdeşleşmişti.

"I love you Hagi"

Tribünde maç izleyen,tezahurat yapan bir adamsanız anlatacaklarınızı en kısa yoldan ve en etkili biçimde anlatmanız gerekir.Seni seviyorum Hagi çok uzun ve dilin kolay dönmediği bir tezahurat olurdu.Fakat I love you türkçe söyleyiş bakımında ay lav yu diye söylemek gerçekten çok kolay.

Saygılar...
anlamak, sevgilim, o, bir müthiş bahtiyarlık,
anlamak gideni ve gelmekte olanı.
Nazım Hikmet
  #5 (permalink)  
Eski 08-07-2008, 04:00 PM
Mert Aziz Aslan : complicated
Cezalı

herşeyde mantık aramamak gereek
  #6 (permalink)  
Eski 08-07-2008, 04:02 PM
Tecrübeli GScimbom üyesi

Evet ingilizce evrensel bir dildir. Ama anlatmak istediğim daha farklı bir şeydi.

Daha basite indirgeyeyim:

1. "I love you Hagi" olmaz, "We love you Hagi" olur. Birebir Hagi'ye aşk ilanı etmiyoruz.

2. "Seni seviyoruz Hagi" dersek eminim Hagi bunu anlar.
3. Bunu Rumence yaparsan Hagi daha bir memnun olur.

Hagi yerine istediğiniz futbolcuyu koyabilirsiniz. hagi bir örnekti. Tartışma Hagi üzerinde yoğunlaşmasın.
  #7 (permalink)  
Eski 08-07-2008, 04:09 PM
Ceza Kurulu Başkanı

Kesinlikle öyle,ama "I love you" tezahuratını birine yakıştırma aslen Hagi ile başladı onu belirtmek istedim.

Öncelikle tribünün edebiyatı,kitabı olmaz.Tribünde herkes şairdir,bestecidir.Yeter ki birinin söylediği söz,bir müzikle beraber söylenebilsin yeter.Çarşı'nın tezahuratları çok mu mantıklı.Ama bana kalırsa Türkiye'de en iyi tezahuratlar Çarşı grubuna ait.

Bu yüzden burdada alışılmış yanlış az kişinin bildiği doğruya geçerlidir mantığı var.Tribündeki insanların İngilizcelerinin çok iyi olmadığını hepimiz biliyoruz.

Tekrar saygılar...
Nazım Hikmet
  #8 (permalink)  
Eski 08-07-2008, 04:10 PM
Burak İ. SÖZGEN - ait Avatar
Burak İ. SÖZGEN : Kupalara layiksin sen Sanli GALATASARAY
Takımın Maestrosu Üye

Analizin için Teşekkür ediyoruz.I'ya alışık olduğumuz için söylüyoruz.Aslın da we daha güzel olurdu.
  #9 (permalink)  
Eski 08-07-2008, 04:19 PM
Tecrübeli GScimbom üyesi

Alıntı:
Kansu Vargün´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Kesinlikle öyle,ama "I love you" tezahuratını birine yakıştırma aslen Hagi ile başladı onu belirtmek istedim.

Öncelikle tribünün edebiyatı,kitabı olmaz.Tribünde herkes şairdir,bestecidir.Yeter ki birinin söylediği söz,bir müzikle beraber söylenebilsin yeter.Çarşı'nın tezahuratları çok mu mantıklı.Ama bana kalırsa Türkiye'de en iyi tezahuratlar Çarşı grubuna ait.

Bu yüzden burdada alışılmış yanlış az kişinin bildiği doğruya geçerlidir mantığı var.Tribündeki insanların İngilizcelerinin çok iyi olmadığını hepimiz biliyoruz.

Tekrar saygılar...
Bu sözlerinize katılıyorum. Ama düzeltebiliriz değil mi? Gscimbom.com fprumlarının bir yan görevi de taraftar gruplarına doğruyu göstermek değil mi? Örneğin tribünlerde bir kez " I love you ..." yerine "Seni seviyoruz " pankartı açılsa bundan sonraki pankartlar da belki böyle olur.
Yanlışları olduğu gibi kabul etmektense; değiştirmeye çalışmak en azından denemeye değer bir çaba olmaz mı?
Çoğunluk Galatasaray taraftarının kültürü bunu başarmaya yeter diye düşünüyorum.
Sözle Ay lav yu demek kolay olduğu fikrine katılıyorum ama wi lav yu diye söylemek de kolay.
  #10 (permalink)  
Eski 08-07-2008, 04:23 PM
Ceza Kurulu Başkanı

Pankart açılmıştır zaten,ama ay lav yu nasıl we lav yu yapılır gerçekten zor.

Bu SE-SE-KA(SSK) yı SE-SE-KE gibi okumaya benzer,doğrusu budur ama...
Nazım Hikmet

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri
Modları Göster