+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 6 Sayfa var 1 2 3 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 58

Konu: Adnan Öztürk:"Galatasaray iflas etmiştir"

Atakan Kenar

Standart Adnan Öztürk:"Galatasaray iflas etmiştir"

Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı için aday olan Adnan Öztürk, Lig TV’de yayınlanan 2’ye 1 programına konuk oldu.

Bahri Havadır ve Ömer Güvenç’in sorularını yanıtlayan Adnan Öztürk’ün sözlerinden Maraton.com.tr’nin derledikleri şöyle:

-“GALATASARAY TARİHİNDE BÖYLE BİR ZARAR YOK”-

Adnan Polat’ın icraatlarından hiç memnun değilim. Biz bugüne kadar son derece pozitif olduk. Son derece dikkatli konuştuk takımlarımızı etkilememek için bugüne kadar geldik. Biraz yavaş yavaş eleştirilere başlamamız gerekiyor. İcraatlarına bir bakalım Adnan Polat yönetiminin. Geçen sene Galatasaray 73 milyon Dolar zarar etti. Bu çok ciddi bir zarardır ve Galatasaray tarihinde böyle bir zarar yoktur. Denebilir ki “Sportif başarılara yöneldik, o yüzden mali konulara eğilemedik” Böyle bir şey de yok.

-“TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI DAVETLERDE GEZDİ”-

Galatasaray’ın şirketleri var. Bu şirketler arasında para akışı oluyor. Bu zararın nedeni futbola yapılan yatırımlardır. Bu şirketlerin hepsi de Galatasaray’a ait. Toplam zarar 73 milyon Dolar. Geçen sene çok büyük yatırımlar yapılan futbol takımı ligi zorlanarak ve biraz da şans yardımıyla 5. sırada bitirdi. A2 takımı 3. oldu. Basket takımlarının ikisi de 6. Voleybolda 6.’lıklar 8.’likler. Su topunda şampiyonluk var ama o zaten bir gelenektir. Tekerlekli basketbol takımımız var. Onlar zaten basket maçından daha çok davetlerde gezdiler, bir şov unsuru olarak kullanıldılar. Bütün sorunların toplamı buralara geldi.

“GALATASARAY’IN BİLANÇOSU İFLAS ETMİŞTİR”-

Bu seneye geldik… Yeniden çok ciddi yatırımlar yapıldı futbola. Bu sefer de 62 milyon Dolar zararla kapatıldı bu mali yıl. İki yılın borç toplamı Galatasaray tarihinin toplam borcundan daha fazladır. Yine başarı yok futbol takımında. Ligde lider Galatasaray ama durum çok da net değil görüyorsunuz. Diğer kulvarlarda zaten elendik, gittik ki Galatasaray için Avrupa olmazsa olmazdır. Stadımız da açılıyor. Bu artık dönüm noktası. Naklen yayından gelecek para da var. Digiturk’e de teşekkür etmek istiyorum. Bu teklif futbolun bir endüstri olduğunu net bir anlamda gösterdi. Galatasaray’ın bilançosu iflas etmiştir. Riva arazisi satılma noktasına geldi. Bu mantığa bir “dur” deme zamanı geldi.

-“BİZİM İŞİMİZ YÖNETİCİLİK YAPMAKTIR”-

Biz ekibimizle beraber finansal yapının uzun vadeli başarıda çok önemli yer tuttuğuna inanıyoruz. Adnan Polat yönetiminin 2 senedeki performansı Galatasaray tarihinde hem sportif hem de mali anlamda çok ciddi bir yer tutar. Kötü anlamda. Galatasaray başkanlığı çok onurlu bir görev. Ben 2 senedir üyelerimizin ciddi anlamda dikkatini çekmeye çalışıyorum fakat gelinen durum itibariyle benden başka aday çıkmadı. Hiçbir endişem olmadan bu şerefli göreve soyunduk. Bizim işimiz yöneticilik yapmaktır. Ben Galatasaray’ın her kurumunda görev aldım. Biz 4 sene, 6 senelik planlar yaptık.

-“BU İŞ EKİP İŞİ”-

Galatasaray başkanları seçildiklerinde ilk kez başkan oluyorlar. Tecrübesiz olmaları normal. Yönetim kurulu üyesi olduğum zamanda Galatasaray’da çok ciddi işler yaptığıma inanıyorum. Bunu da son derece sessiz ve reklamsız yaptığımı düşünüyorum. Bir sürü röportaj teklifini de kibarca geri çevirdim. Bence bu bir ekip işi. Ekip işi olduğu için de zaten 15 tane yönetim kurulu üyemiz var. Bu ekibi güzel kurduğunuz zaman ben tecrübesizlik diye bir eksik görmüyorum.

-“RIJKAARD’I TARTIŞMAK HADDİMİZ DEĞİL”-

Ben neticeye bakmak durumundayım. Rijkaard’ı tartışmak haddimiz değil. O’nu getirmek bir vizyondur. Ortaya bir proje koymaktır. Ama ben bu seneye baktığım zaman başarısızlık görüyorum. Tabi ki biz seçilirsek Rijkaard’la devam edeceğiz. Getirmek başarı olabilir, futbolcu transferleri başarı olabilir. Çok net anlamda söylemek gerekirse ben son 2 senede yapılmış bir başarı görmüyorum. Kimsenin hakkını yemek adetim değildir ama ben başarı görmüyorum. Tam tersine çok endişe verici bir yerde görüyorum kulübü.

“AVRUPA’NIN EN İYİ 10 KULÜBÜ ARASINA GİRECEĞİZ”-

Söylediğim gibi bu bir ekip işi. Planlamamızı yaptık, her şeyimiz hazır. Cebimde dosyalarımla dolaşıyorum. Bu planlar takip edildiğinde ben sorun görmüyorum. Çok önemli bir gelir kaynağı olacak stadyum devreye girecek. Seyrantepe Stadı Projesi Özhan Canaydın’ın başında olduğu 4 kişilik bir ekip tarafından yapıldı. Ben de o ekibin içindeydim. Stadımız devreye girdiğinde Galatasaray Avrupa’nın en iyi 10 kulübü arasında olacaktır. Ben bunu vaadediyorum.

“MONDRAGON’U YARIM SAATTE GALATASARAY’A DÖNDÜRDÜM”-

Ben yönetim kurulu üyesi olduğumda sayın başkanımız Özhan Canaydın beni apar topar çağırdı. Bizim yakınlığımız Mondragon transferine dayanıyor. Ben sabah gazetede Beşiktaşlı yöneticilerin Mondragon’la fotoğrafını görmüştüm. Özhan Başkan’la konuştuktan sonra Mondragon’u aradım ve yarım saat içinde Galatasaray’a getirdim. Kendisi de sağolsun bu durumdan çok etkilendi ve beni yönetiminde görmek istedi. Ben Olimpiyat Stadı’nda oynamamamız gerektiğini de zamanında ısrarla talep etmiştim. Ali Sami Yen’den ayrılmak her zaman burukluk yaratır.

-“BEN GALATASARAY LİSESİ MEZUNUYUM AMA…”-

Ben Galatasaray Lisesi mezunuyum ve bundan dolayı gurur duyarım. Ben Düzce’den geldim, parasız yatılı olarak okudum. Benim Galatasaray Lisesi mezunu olmam sırf benim değil tüm ailemin hayatını değiştirmiştir. Medya bunu seviyor, liseli-lisesiz konusunu. Bu tür tartışmalara bundan sonra girmemek lazım.

“BANA GÖRE BORÇ 267 MİLYON DOLAR’DIR”-

Adnan Polat başkanın Divan’daki konuşmasında biraz hayret ettim. Özellikle borcun net bir şekilde açıklanması gerektiğini söyledim. Galatasaray’ın borcunun yönetimin üyelere sunduğu borcun net borç olması gerektiğini söyledim. Bu rakam da 267 milyon Dolar’dır. Bu benim rakamım. Başkan benden 15 dakika sonra söz aldı 129 milyon Dolar’dır dedi borç. Ben 267 milyon Dolar haricindeki hiçbir söyleme katılmıyorum.

-“ADNAN POLAT’IN MANTIĞI BELLİ”-

Biz çalışmalarımızı hemen hemen sonlandırdık. Biz bundan sonraki bölümü üyelerimizle konuşmaya harcayacağız. Birleşme gibi bir durum da düşünmüyoruz, çekilmek asla gündemimizde yok zaten. Ben ve ekibim çıkıp “bize oy verin” derken bize oy verin demeyeceğiz. Bir ortaya bir plan, program koyacağız, kendi mantığımızı anlatacağız genel kurul da buna oy verecek. Adnan Polat başkanımızın mantığı belli. Bunu görüyoruz. Genel Kurul üyeleri bunu biliyor ve nereye gelindiği ortada.

-“BEN O FAİZİN ALTINA İMZA ATMAM”-

Adnan Polat, “Locadan gelen paralarla şirketleri birleştireceğim” dedi ve daha sonra gidip 70 milyon Dolar borç alındı. Pastalar falan kesildi… Bu borcun faizinin bilinmesi gerektiğini söyledim. Daha önce borcu veren bankanın müdürü faizin değişken olduğunu söyledi. Adnan Polat’sa faizin 8,75 olduğunu söyledi. Ben şahsen o faize imza atmam. Cebinizde 48 lira varken 12 lira mı harcarsınız yoksa nasıl olsa yetmiyor diye cebinizdekini harcayıp 70 lira mı borç alırsınız?

“KAYBEDERSEM ÜZÜLMEM”-

Kaybedersem üzülmem. Benim hayat felsefem budur. Ben elimden geleni yaptığıma inanırsam kaybedersem de üzülmem. Galatasaray adına üzülürüm ama. Galatasaray artık kar eder hale gelmeli, önüne bakabilmeli. Bunun miladı da bu seçimler. Şunu diyebilirim ki iki sene içerisinde banka borçlarının önemli bir kısmını kapatabileceğimizin hesabını yaptık.

-“TEK EKSİK ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASI”-

Galatasaray Spor Kulübü’nün Şampiyonlar Lig’ni kazanacağına çok inanıyorum. Galatasaray’ın müzesinde eksik olan bir tek Şampiyonlar Ligi kupası var. Biz seneler 22 milyon Dolar’lık bir bütçeyle UEFA Kupası’nı kazandık. Şimdi bu bütçeyle başka bir hedef olamaz. Galatasaray’ın Avrupa’nın ilk 10’unda mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum. Bir Fransız Kulübü Galatasaray bütçesinin 10’da 1’ine sahip ve şu an Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde.

-“ADNAN SEZGİN’LE DEVAM ETMEM”-

Ben seçimi kazanırsam Adnan Sezgin’le devam etmeyeceğim. Kulübün yönetimi başkanımızın tercihidir. Bir profesyonellikten bahsediyoruz. Çok ciddi atamalarımız olacak. Futbol AŞ’nin başına da çok önemli bir CEO getireceğiz. Faruk Süren değildir bu isim kesinlikle. Galatasaray’da başkanlık yapmış bir isme, hele hele Faruk Süren’e CEO’luk teklif etmek kimsenin haddi değildir. Bizim listemizin yüzde 80’i belli zaten. Bizim kriterimiz Galatasaray’da yüzü eskimemiş, yıpranmamış, tertemiz isimlerdir.

-“TUGAY’A YAPILAN GÜZELLİK HAKSIZLIKLARI ÖRTMEZ”-

Tugay kardeşimize altyapıya hoş geldin diyorum. Ama Tugay’a yapılan güzellik diğer arkadaşlarımıza yapılan haksızlığı örtmez. Arda’yı yetiştiren kardeşlerimiz nerede? Bir Barcelona modelidir gidiyor. Hollandalılar geliyor falan… Bu model Hollandalı getirmekle olmaz, bir yönetim biçimiyle olur. Bülent Korkmaz nerede, Ergün nerede, Hakan Ünsal nerede, Ümit Davala nerede? Tugay’ın gelmesi diğer ayıpları örtmez.
    "GALATASARAY İFLAS ETMİŞTİR" | Maraton.com.tr

Orkun ÇETİNASLAN

Standart Cevap: Adnan Öztürk:"Galatasaray iflas etmiştir"

He he.

Fatih Berber

Buda aptal aptal konuşup duruyor ya,senin zamanında nasıldık sanki.İkinci Özhan Canay'dın dönemi Allah yazdıysa bozsun.

Abdullah TAŞAN

Bu söylemler sizi Başkan yapmaz Adnan Bey.

Realist, goy goy 'dan uzak ve mantıklı söylemlerinizi, özellikle de projelerinizi görmek/duymak isteriz. ,

Uğur Karabulut

yıldırım demirören familyasından bu da..ne zaman görsem o geliyor aklıma sinirlerim bozuluyor...

Mert MERT

Hocam sen git fenere başkan ol o yakışır sana, hem orada vizyonada ihtiyaç yok rahat edersin.

Yunus Can DUBLEN

Tamam.

Emre Gürkan Turan

Ne annatıyo bu adam gene ya.. Kendi söylediğine kendisi de inanıyomu acaba?

Olimpiyat stadına karşı çıkmışmış bide marifet gibi annatıyo bunları. Yok bide yanında olsaydın Canaydının o konuda...

Ahmed Arif Kesen

Böyle bir başkan adayı Galatasarayımıza yakışmıyor,tamam kulüp gerçekten kötü durumda olabilir ama bu şekilde söylemlerle medyanın ve rakiplerin önünde kimse bizi küçük düşüremez.

Levent Dinçel

hocam sus artık ya, fenerli midir nedir.

+ Konu Cevaplama Paneli

Paylaş