ŞL 23/24 Final | Borussia Dortmund - Real Madrid | 22:00 | 1 Haziran | TV 8,5 - Sayfa 3 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Kimi destekliyorsunuz?

  • Real Madrid

  • Borussia Dortmund


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Bu bilgiyle tekrar ve "hala Madrid" diyorum...
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_2024-05-09-17-59-17-550_com.twitter.android-edit.jpg
    Screenshot_2024-05-09-17-59-17-550_com.twitter.android-edit.jpg
    295.5 KB · Görüntüleme: 23

Niklas Süle'nin kilosu Şampiyonlar Ligi finali öncesi kriz yaratıyor​


Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile karşılaşmaya hazırlanırken stoper Niklas Süle'nin kilosu gündeme oturdu.

Niklas Süle'nin kilosu Şampiyonlar Ligi finali öncesi kriz yaratıyor


Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile karşılaşacak olan Borussia Dortmund'da, stoper Niklas Süle'nin kilolu hali tartışma yarattı.
Niklas Süle'nin 2022 yazında Borussia Dortmund'a transferi, kulüp için büyük bir başarı olarak değerlendirildi. Bayern Münih ile olan sözleşmesi sona eren Süle, yeni bir sözleşme imzalamak yerine Signal Iduna Park'a serbest transfer olmayı seçti.


Borussia Dortmund sportif direktörü Sebastian Kehl, "Çok tecrübeli, topla sakin ve yazdan itibaren bizimle bir sonraki adımı atabilecek fiziğe sahip" diye belirtti.

Süle'nin fiziksel durumu, Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile karşılaşmasına günler kala büyük bir tartışma konusu oldu. Dürüst olmak gerekirse, Süle hiçbir zaman estetik bir oyuncu olarak görülmedi.

Daima, deyim yerindeyse, 'gömme gardırop' olarak anıldı. Geniş yapısı ve 1.95 boyu ile dikkat çekiyor.


gnxqxoxsaa4kwfjpg-R4uaw8GSkUuvDf3rXVwcuA.jpg



BAYERN'DE DE KİLO SORUNU​


Bu durum yeni değil. Bayern Münih'te oynadığı dönemde efsanevi doktor Müller-Wohlfahrt, Süle'yi aşırı kiloları -100 kilonun üzerindeydi- ve bu kiloların ileride yaratabileceği sağlık sorunları konusunda uyarmıştı. Nitekim, 2014 ve 2019 yıllarında iki kez çapraz bağ sakatlığı yaşamıştı.

Süle'nin kilo problemi bu sezon sıkça gündeme geldi. 'Bild' gazetesine göre, Sebastian Kehl, aralık ayında Süle ve danışmanı Volker Struth'a, stoperi yeniden forma sokmaları için baskı yaptı. Bayern'in eski oyuncusu kendini geliştirme sözü verdi ve söylentilere göre kişisel bir şef bile tuttu.


Ancak, sonuçlar beklenildiği gibi olmadı. Sky'dan Patrick Berger, Marbella'daki bir antrenman kampında "Formda ve antrenmanlı görünmüyor" diye belirtti.

YILBAŞINDA DA AYNI SORUNU YAŞADI​


Süle, Noel'den sonra benzer ya da yakın bir kiloyla geri döndü ve son haftalardaki fiziksel durumu, formunu ihmal ettiğini bir kez daha gösterdi.


Bu nedenle yıldız transfer, düzenli bir yedek oyuncu haline geldi. Bu sezon 11'i yedekten olmak üzere 31 maça çıktı ve son dört Şampiyonlar Ligi maçından sadece birinde oynadı. Paris Saint-Germain'e karşı oynanan yarı finalin ikinci ayağında (0-1) son 23 dakika sahada kaldı.


niklas-sule-kilo-1jpg-QbV1iawTKUaLWdV2-TjuJQ.jpg

EURO 2024'TE DE YOK​

Süle, Almanya'nın Avrupa Şampiyonası kadrosundan çıkarıldı ve Dortmund'daki geleceği de belirsizlik içinde. 2026'ya kadar sözleşmesi bulunmasına rağmen Borussia, ona bir çıkış yolu bulmak istiyor.

YILDA 10 MİLYON EURO KAZANIYOR​

Sorun şu ki, serbest transferle gelen stoper, takımın en yüksek maaşlı oyuncularından biri: 10 milyon Euro kazanıyor. Bu yüksek maaş, aşırı kilo problemleriyle birleşince alıcı bulmayı zorlaştırıyor.
 
Üst Alt