Langırtsaray: Topsuz Koşu Sorunsalı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Langırtsaray: Topsuz Koşu Sorunsalı


Galibiyeti aldık ve sevindik ama bu topsuz Koşu sorunsalı konuşmamız şart.

41922

Takımız gerek oyun kurma da gerek üçüncü bölge de atak da çok statik oynuyor.

Topsuz Koşulların enlerini göremiyoruz:

-İleriye ve boş alana koşu

-Boş alana çapraz koşu

-Rakipleri etkilemek

-Rakipten kurtulmak

-Topu kazanmak için atak yapmak

-Top almak


Diyagonal Pas ?

Bu "topsuz koşu problemine" ilaveten bir de diyagonal pas sorunsalına değinmek istiyorum.

Bugün yine gördük ki, "Diagonal Pas" ile oyunu hızlı açacak bir oyuncunun olmaması takımı kötü etkiliyor. Selçuk bile havadan diyagonal atan topları ile oyunu nasıl açtığını ve hızlandırdı görüldü.

Genel olarak belirtmek isterim ki, Modern futbol da statik oynayan kaybeder. Tabi burda oyuncu tipleri ve (transfer) tercihleri de başka konuşulması bir konu.


Barcelona mısın ?!

Biz üçüncü bölge de niye daima posession ile / pas oyun ile kaleye doğru gitmek istiyoruz ? Barcelona varı "topu pas ile kaleye sokmaya" çalışıyoruz.

Ofansif oyuncuların defans arkasına depar attını kaç gere gördük ? Tabi burda orta sahanın pas atmaması da büyük bir etkin.
Bu tabiki bir taktik/sistem meselesi ve bunu T.D. Terim'e sormak isterdim.


#GSCAnaliz #Langırt
 
Pas tespiti doğru. Yapamayacağımız şeyi zorlamak anlamsız. Hoca fazla City maçı izleyip bir sevdaya kapıldı herhalde. Stoperi de ona göre ayarlamış. Ama takımın geri kalanı kazma. Takımı yeniden kurmadan o iş olmaz.

Hareketsizlik olayında oyuncu yapısının da etkisi olduğunu düşünüyorum. 5 metrekarede top oynayan adamlar ile olmuyor bu işler.
 
Çok doğru. Tipsiz oyunda bir ara tüm oyuncular mum gibi pozisyonlarında dikile kaldı .

Özelikle arkadan oyunu kurarken bu sorunumuz mevcut ve bariz şekilde görülmektedir.
 
Pas tespiti doğru. Yapamayacağımız şeyi zorlamak anlamsız. Hoca fazla City maçı izleyip bir sevdaya kapıldı herhalde. Stoperi de ona göre ayarlamış. Ama takımın geri kalanı kazma. Takımı yeniden kurmadan o iş olmaz.

Hareketsizlik olayında oyuncu yapısının da etkisi olduğunu düşünüyorum. 5 metrekarede top oynayan adamlar ile olmuyor bu işler.
Terim'in istediği posession oyun için ona göre DMC, iki 8 Numara, Gezen ST ve bir Kanat Transferi şart olur
 
Öldürücü pas atacak adam sayısı çok az takımda. Bugün gene iyiydik çünkü beğenmediğimiz Selçuk vardı. Sırf Selçuk-Emre uyumu bile etkili orta gelebilecek 4-5 atak başlangıcı kazandırdı bize. Fernando-Badou olunca onu da yapamıyoruz. Takıma Onyekuru'nun yerine zeki, pas kabiliyeti yüksek bir kanat oyuncusu katmak şart. Belhanda'nın daha fazla sorumluluk alması bizim için muazzam oldu, 2 haftada Diagne 2 %100'lük asistini iç etmese de daha da rahat skor bulurduk. Yine de Belhanda'nın merkezden de daha yaratıcı olması lazım. Takımda ince işleri yapabilecek, görebilecek oyuncu sayısı az olunca yan pasa mecbur kalıyorsun. Bunun çözümü oyuna nitelikli ayaklar kazandırmak. Akbaba bir zahmet dönebilirse bu konuda iyi bir istasyon olur, şu oyuncu havuzunda Selçuk'tan 10 yaş küçük, yakın kalibrede oyuncu bulmak mümkün değil ama ihtiyacımız olan tam da Selçuk'un 7 sezon önceki haline benzer profilde oyuncu. Savunmaya takviyelerin esas ekmeğini de bu oyuncularla yiyeceğiz. Luyindama da Marcao da yıllardır bu kadar kazma stoperlere mahkum kalmış Galatasaray takımı için büyük nimetler, ön tarafta da ince pas yapabilecek 1-2 oyuncu yakalayabilirsek çok daha akıcı oyun elde edebiliriz. Şu anda bu kısırlığımız çoklukla personel eksikliğinden geliyor. Yoksa hayatı boyunca dikine, direkt skor odaklı oyun oynatan Terim'in bile stoper tercihleri, Selçuk montesiyle çok daha kontrollü ve akılcı oyun oynama gayesini görmemek mümkün değil.
 
Tam da bunu yazmak icin girmistim

Iyi bir Selcuk bu sorunu cozer
Ama iyi olmayinca, kondusyon kotu olunca, idare etmek icin oynayinca, inisiyatif almayinca, arkasini dayayip faul almaya calisiyor, alamadimi kaptiriyor
Ayrica kondusyon kotu olunca defansif de zayif kaliyor takim, buyuzden 11’e giremiyor


iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
Muslera
Linnes luyindama nagatomo
Marcao

x Ndiaye.
Belhanda.

Feghouli diagne onyekuru

Galatasaray aslinda 3-1-3-3 oynuyor
Marcaonun önündekiler markajdan cikip bos alanda oynadigi her mac ezeriz rakipleri.
Markajda olurlarsa seferovic gibiler pas hatasinda gol atar.

Burda en buyuk is orta sahaya dusuyor.
Oda yazin halledilecek.





 
Üst Alt