Işıl Alben | Genel Koordinatör | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Işıl Alben | Genel Koordinatör


Cevap: #10 Işıl Alben | KAPTAN



Tarih 19 Mart 2009. Ayhan Şahenk Spor Salonundayız. FIBA Eurocup yarı final Galatasaray - Dinamo Kursk maçı. O gün yönetim kıyak geçmiş, girişleri bedava yapmıştı. Ardından akşam Galatasaray - Hamburg maçımız vardı. Kapılar açıldı ve yavaş yavaş içeriye girmeye başlamıştık. Koridorda dolaşırken birden davul çalmaya başladı, arkamı dönüp baktığımda Galatasaray Bayan Basket takımının geldiğini gördüm. Sırayla Augustus, Sopia, Yasemin derken o geldi. Işıl Alben. Çok samimi ve sempatik görünüyordu. Tam 2 cm önümden geçti. Onu gördüğümde konuşma ya da fotoğraf çekilme fırsatım vardı ama ben sadece donarak onu izledim. Onun önümden geçişini ve yürüyüşünü. Bu Işıl'mı lan? diye sordum yanımdaki arkadaşa. Evet olm diye cevap verdi. İçeri girdik, bizimkiler ısınmaya çıktı. En son Işıl geliyordu, salonda büyük bir hareketlilik geliyordu. Herkes birden ayağa kalktı. Maç başladı, ilk maçı 61-47 kaybetmiştik ve 14 sayı fark vardı. Yani en az 15 sayı fark atmamız gerekiyordu. Maça kötü başladık ve ilk seti 17-16 geride kapattık. 2.periyotta farklı değildi, organize hücum edemiyorduk. İlk yarıyı Dinamo Kursk 28-22 üstünlüğü ile geçti.



İkinci yarıya iyi başladık ve 3.periyotu 43-34 önde kapattık. 4.periyot başlarken yine bir tedirginlik vardı içimizde, fakat o yine sahneye çıktı. Maçı takip ederken Augustus'un bir sayısından sonra gözlerimi hemen sağ alt tarafa çektim. Bir aslan yuvasından fırlamış, avını arıyordu. İnanılmaz hırslıydı. Kükrüyordu sanki. Evet, tahmin ettiğiniz gibi o Işıl Alben'di. Işıl'ın tribüne, tribünün ise sahaya verdiği ruh o gün 23 sayı farkla rakibini bozguna uğrattı ve finale çıktı. Orada da galip gelerek bayan baskette ilk Avrupa Kupasını kazandırdı.



(Not: Akşam Hamburg'a yenilerek elenmemiz ise çok acı olmuştu.)
 
Cevap: #10 Işıl Alben | KAPTAN



Işıl Alben, Galatasaray Televizyonu'na Konuştu



Dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle yaklaşık bir buçuk senedir parkelerden uzak olan Işıl Alben, yeni sezon öncesi Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.



Yeni sezon öncesi takımla birlikte antrenmanlara başladığını söyleyen Işıl Alben, “Şu anda bir adaptasyon süreci var. Bir buçuk senedir maç oynamadım. Belki başlarda biraz bunun sıkıntısı yaşanabilir. Ama önümüzdeki bir buçuk aylık süre içerisinde, eğer bir terslik çıkmazsa, bunu da kapatabileceğimi düşünüyoruz” diye konuştu.



Basketbol oynamayı çok özlediğini belirten Galatasaray Medical Park’ın başarılı oyuncusu, sakatlığı ile ilgili olarak, “Şu anda çok iyiyim. Yazın gerçekten çok ciddi bir rehabilitasyon ve kuvvetlenme dönemi geçirdim. Burada benim ilk sakatlık dönemim boyunca, ilk sakatlığımda da teşekkür etmem gereken birçok insan var. Ama ben en güzel teşekkürü yeni sezonla birlikte sahada vereceğim” ifadelerini kullandı.



Işıl Alben, 20 Ekim’deki Fenerbahçe maçına ilişkin olarak, “Ben bu maç için çok heyecanlıyım. Bir Fenerbahçe maçında sakatlandım, yeni bir Fenerbahçe maçında da inşallah galibiyet ve kupayla birlikte geri döneceğim” temennisinde bulundu. Işıl, bir an evvel sahaya çıkarak Galatasaray taraftarıyla bütünleşmek istediğini sözlerine ekledi.



Galatasaray Medical Park, hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri’nde devam ediyor.



Işıl Alben, Galatasaray Televizyonu'na Konuştu - 05.09.2010 20:45 (KADIN BASKETBOL) / Galatasaray.org



Ne yazsam boş şimdi şuraya. Baya bi özletti kendisini. Umarım sakatlıktan uzak, sağlıklı ve başarılı bir sezon geçirir. Başarıyı geçtim, sağlıklı olsun yeter. Tekrar aramıza hoşgeldin Işıl.



Yürüyedur!
 
Üst Alt