#13 Diana Taurasi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

#13 Diana Taurasi


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
95d5fdiana-taurasi-pose.jpg




13 DİANA TAURASI

Guard




Doğum Tarihi 1982-06-11

Geldiği Takım Phoenix Mercury

Giriş Yılı 2011

Boyu 1.83



Kariyeri

2004- Phoenix Mercury (WNBA)

2006-2010 Spartak Moskova (Rusya)

2010 Fenerbahçe​
 
ABD’nin Batı kıyısında kalan California eyaletine bağlı Chino şehrinde 11 Haziran 1982 günü dünyaya gelen Diana Taurasi, çocukluk yıllarında Los Angeles Lakers’ın efsanevi oyuncusu Magic Johnson’ı kendisine rol modeli olarak seçmişti.



Taurasi, tıpkı Magic Johnson gibi, basketbolun yalnızca skor yapmaktan ibaret olmadığını biliyordu. Oyun hakkındaki temel bilgileri henüz çok küçük yaşlarda öğrenmişti bile. Ama daha fazlasını oynamaya devam ederek yapacağının da farkındaydı. California’nın yerel takımlarından birinde antrenörlük yapan Lou Zylstra, Dee’nin yeteneklerini keşfetmişti. Altıncı sınıfa giden Diana Taurasi’yi kendi takımında oynaması için ikna eden Zylstra, kadın basketbolunun en büyük yıldızlarından birinin kariyerini başlatan isimlerden oluyordu.



Diana Taurasi, lise yıllarında ise Don Lugo Lisesi için oynayacaktı. Çok geçmeden Güney Kaliforniya’nın yerel kahramanlarından olan genç Diana, okuldaki ilk senesinde iki ayrı maçta 51 sayılık performanslar gösteriyordu. İkinci yılında kariyer rekorunu 56 sayıya taşıyan yıldız adayı, üst üste beş maçı son dakikalar içerisinde bulduğu basketlerle takımı Don Lugo Conquistadors’a kazandırmıştı. Okuldaki son sezonu ise tarihe geçecek türden olacaktı.



Maç başına ortalama 28,8 sayı, 12,9 ribaund ve 4,2 asist ile Don Lugo Lisesi’nin tüm zamanlardaki en iyi derecesini elde etmesini sağlayan Diana Taurasi, kısa sürede ülke çapındaki her kolejin burs vermek için yarıştığı bir figür hâline geldi. Dee’nin annesi Lili, kızının eve yakın olmasını istiyordu. Talipler arasında UCLA (University of California) de vardı. Ancak Connecticıt Huskies Antrenörü Gino Auriemma, çok kararlı gözüküyordu.





UConn Huskies – Kolej Kariyeri



Koç Auriemma, Taurasi ailesini Connecticut’a yaptıkları bir ziyaret esnasında evinde ağırladı. Diana’nın babası Mario Taurasi, doğduğu ülke olan İtalya’da profesyonel liglerde oynayan bir futbolcuydu. Ve Auriemma, Diana Taurasi’yi ikna etmenin yolunun nereden geçtiğini iyi biliyordu. Diana’nın babasına İtalya mutfağından ikramlarda bulunan koç, Diana Taurasi transferini de Connecticut’ta bitirmiş oluyordu.



Geno Auriemma yönetiminde NCAA’deki ilk sezonunda savunma özelliklerini geliştirme üzerine odaklanan Diana Taurasi, rakibin en tehlikeli hücum oyuncusunu tutma görevini üstlenmişti. NCAA Turnuvası’nda performansını daha da yükselten yıldız oyuncu, Lousiana Tech karşısında Brooke Lassiter’e maç boyunca üç şut imkânı verdi. Diğer yandan hücum tarafını da geliştirmeye başladı. Doğu Konferansı’nda yılın en iyi oyuncusu seçilen Diana, Louisiana Tech maçını 17 sayı, 10 ribaund, dört asistle tamamladı. Connecticut Huskies, üst üste ikinci Final Four organizasyonunda Notre Dame’a 90-75 kaybederek final şansını değerlendiremedi. Diana’nın kolej kariyerindeki ender mağlubiyetlerden biri yaşanıyordu.



Diana Taurasi ve Sue Bird ikilisiyle 2001-02 sezonuna çok iyi bir başlangıç yaparak ilk iki ay maç kaybetmeyen Huskies, Ocak ayındaki zorlu maçları da geçtikten sonra, Final Four için yolu yarılamıştı. Finalde Oklahoma karşısında 82-70 kazanan Connecticut Huskies, sezon boyunca oynadığı tüm maçlarda galip gelerek (39-0) 1998 senesinin ardından bu başarıyı tekrarlayan ilk takım olmayı da başarıyordu. Galibiyet serisini bir sonraki sezona da taşıyarak 70 maça çıkaran Connecticut Hueskies, Diana Taurasi’nin mezun olduğu 2004 senesinde üst üste üçüncü şampiyonluğunu kutlayacaktı. Diana Taurasi, kolej kariyerinde toplam 147 maça çıktı. Bu maçlardan 138’inde galip tarafta olmayı başardı.



Phoenix Mercury – WNBA Kariyeri



NCAA’de 2000 sayı, 600 ribaund ve 600 sayı barajını aşan ilk Connecticut oyuncusu olan Diana Taurasi, 2004 senesinde WNBA seçmelerine katıldığında tıpkı NCAA öncesindeki gibi bir yarış başladı. Conneticut Huskies ile üst üste üç şampiyonluk yaşayan ve baskı altında nasıl oynaması gerektiğini iyi bilen Taurasi’nin bir numaradan seçileceği kesindi.



2004 WNBA Draftı’nda bir numaralı seçme hakkını elde eden Phoenix Mercury, herkesin beklediği sonucu açıkladığında, kulübün lisanslı ürün satışlarında %90’lık artış görüldü. Resmî web sitesinin reytingleri ise %200 oranında arttı. Taurasi, Phoenix Mercury ile WNBA kariyerine adım atmadan evvel, 2004 Atina Olimpiyatları’nda ABD Milli Takımı’nın en genç oyuncusu olarak forma giydi. Atina’da olimpiyat altın madalyası kazandı. Yüksek performansına WNBA’de de devam eden Taurasi, ilk yılında 17 sayı, 4,4 ribaund ve 3,9 asist ortalamaları yakalayarak “Yılın Çaylağı” ödülünü aldı. Ve ligin en iyi beşine seçildi.



Phoenix Mercury, üst üste üçüncü sezonda playoff resmine girememesine rağmen, Koç Paul Westhead yönetiminde bir hücum silahına dönüşen Diana Taurasi, 2006 sezonunu maç başına 25,3 sayı ortalamasıyla tamamladı. WNBA tarihinin sezonluk sayı rekorunu kıran ABD’li yıldız, sezon içinde Houston Comets maçında 47 sayı attı. Ve WNBA tarihinin tek maçlık sayı rekorunu ele geçirdi. Diana Taurasi, Phoenix Mercury ile 2007 ve 2009 sezonlarında WNBA şampiyonluğu da yaşadı. Kariyeri üstün başarılarla dolu Taurasi, WNBA tarihinin en çok izlenen final serisinde (2009) MVP seçilmeyi de başardı. Yıldız oyuncu, WNBA organizasyonunun tüm zamanlardaki en iyi oyuncuları arasında gösterildi.



Milli Takım ve Avrupa Kariyeri



Atina’daki olimpiyatlarda ABD Milli Takımı’ndaki en genç oyuncu olarak altın madalya kazanan Diana Taurasi, 2008 Pekin Yaz Olimpiyatları’nda da aynı başarıyı tekrarladı. 2000 yılında U18 kategorisinde altın, 2001 yılında ise U19 kategorisinde bronz madalyayı boynuna takan Taurasi, 2006 yılında Brezilya’da yapılan Dünya Şampiyonası’ndaki üçüncülüğün ardından 2010 Çek Cumhuriyeti’nde altın madalya kazanmayı başardı.



Avrupa’da ilk olarak Rusya’nın Dinamo Moskova takımında forma giyen Diana Taurasi, 2007 senesinde aynı ülkeden Spartak Moskova’ya transfer oldu. Avrupa’daki her sezonunda rakipleriyle arasında büyük farklar yaratan yıldız basketbolcu, üst üste dört sezon (2007, 2008, 2009, 2010) EuroLeague şampiyonluğu yaşadı. Son iki sezonda ise EuroLeague’de MVP (En Değerli Oyuncu) oldu. 2010-11 sezonu başında Fenerbahçe’ye transfer olan Diana Taurasi, sezon ortasında takımından ayrılmak durumunda kalmıştı. Stresli ortamlarda baskının üstesinden gelen büyük efsane, iki ve üç numaralı pozisyonlarda oynayabiliyor.



Sayısız başarının altında imzası olan 1.83 metre boyundaki Taurasi, kadın basketbolundaki en komple oyuncuların başında geliyor. Yeryüzündeki tüm sporseverlerin hayranlıkla izlediği Diana Taurasi, kariyerinin yeni bölümünde yeteneklerini Galatasaray Medical Park’ın başarısı için sergileyecek.







WNBA Profili
 
Cevap: #13 Diana Taurasi



Augustus gelecek,ama yerine Taurasi geri gidecek deseler hemen gönderirim geri seni.

Ama ikinizi bir takimda görmek ne güzel olurdu be. :(
 
Cevap: #13 Diana Taurasi



[video=youtube;pDqjZ5Y9zzE]https://www.youtube.com/watch?v=pDqjZ5Y9zzE[/video]

:tiphat:
 
Cevap: #13 Diana Taurasi



Son şampiyon Seattle Storm’un sezon açılışını yaptığı karşılaşmada Phenix Mercury, deplasmandan 78-71’lik skorla mağlup ayrıldı. 2011-12 sezonunda Galatasaray Medical Park için oynayacak olan Diana Taurasi, 31 dakika sahada kaldığı maçta 11/20 şut isabetiyle 31 sayı üretmesine karşın takımının mağlubiyetine engel olamadı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt