#13 Lindsay Whalen | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

#13 Lindsay Whalen


B_14021_whalen_B.jpg




Lindsay Whalen



9 Mayıs 1982'de Amerika Birleşik Devletleri'nin Ortabatı bölümünün en kuzeyinde yer alan Minnesota eyaletinin küçük bir şehri olan Hutchinson'da dünyaya gelen Lindsay Marie Whalen çocukluğunu okul biter bitmez evde bir şeyler atıştırdıktan sonra sokağa çıkıp akşam yemeğine kadar arkadaş grubuyla futbol, basketbol, beyzbol, Amerikan futbolu, bayrak yarışı oynayarak geçirdi.



Liseye büyüdüğü yerin okulu olan Hutchinson High School'da giden Whalen atletizmin farklı alanlarına ve tenise de ilgi duydu ancak lise boyunca asıl olarak basketbola eğildi. Her üç sporda da çok başarılı olan Lindsay dört sene zarfında eyalet konferans takımlarına seçilme onuru yaşadı. Okulunu 1997-99 yılları arasında üç sene üst üste Missota Konferans şampiyonluğuna taşıyan oyuncu junior sezonunda da 22,8 sayı, 5,8 ribaund, 4,3 asist ortalamalarıyla ışıldadı.



Kolej tercihini Minneapolis'te bulunan University of Minnesota'dan yana kullanan ve ailesinden uzaklaşamayan Lindsay spor yönetimi eğitimi almak için evine bir saat mesafedeki kampüse ulaşımda bisiklet kullandı. Kolejde 113 maça çıkıp % 53 saha içi isabetiyle 20,2 sayı, 4,9 ribaund, 5,1 asist ortalaması yakalayan Whalen, eyaletin kadın basketbola olan ilgisini canlandırarak dört senelik üniversite kariyerinde salondaki ortalama seyirci sayısını binlerden on bin seviyesine kadar çıkarmayı başardı ve ülke çapında bir şöhretin sahibi oldu. Yıldız isim Gophers lakaplı takımını daha önce bir kez görebildiği NCAA turnuvasına üç sene üst üste yükseltip 2004'te de tarihinde ilk kez Final Four oynattı. 4 Nisan 2004'te New Orleans Arena'daki Connecticut maçında takım arkadaşlarından biri Janel McCarville idi ve Whalen'in 11 sayı, 6 ribaund, 7 asist içeren performansı, koç Auriemma, Huskies geleneği, efsanevi Diana Taurasi karşısında yeterli olmamıştı. Üniversite tarihinin en skorer ismi olmayı başaran Whalen pek çok farklı kategoride de rekorlar kırdı. Kolej kadın basketbolunun en prestijli ödülleri olan Wade Trophy ve Naismith için 2003 ve 2004 senelerinde aday gösterilme onuruna erişti ancak Dee dört ödülünü üçüne adını yazdıracaktı. Lindsay pek çok kez konferansında en iyi beşe seçilirken 2002'de ayrıca Big Ten Konferansı Yılın Oyuncusu oldu. Whalen'ın 13 numaralı forması kolej tarafından Ocak 2005'te emekli edildi. Yıldız isim aynı zamanda kendi biblo bebekleri yapılan ilk sporcu olarak da Minnesota Üniversitesi tarihine geçti.



Beş kardeşin en büyüğü olan Lindsay, Taurasi'nin birinci sıradan seçildiği 2004 WNBA Draftı'nda Connecticut Sun tarafından dördüncü sıradan tercih edildi. Altıncı ve yedinci sıradan seçme hakkı bulunan ve Whalen'ı isteyen Minnesota Lynx, küçük Hutchinson şehrinden çıkan ve yerel bir kahraman olan kızın hayallerinin gerçekleşmesini o an için sağlayamadı. İlk iki senesinde takımının WNBA Finallerine erişmesini sağlayan ve lige çok hızlı bir giriş yapan Whalen çaylak sezonundaki Detroit maçında 13 asist yapıp kariyer rekorunu kırdı ve ilk double double perfomansını sergiledi. İkinci sezonunda (2005) her alanda gelişme kaydeden oyuncu playofflardaki Detroit ve Indiana serilerinde büyük bir atılım gösterip 16,5 sayı, 4,5 ribaund ve 3,5 asist ortalamalarına kadar çıktı ancak final serisini sakat sakat ve az süre alarak oynayabildi. 2006 sezonunda % 90,3 serbest atış yüzdesi yakalayan oyuncu ilk kez All Star seçildi ve bunun yanı sıra konferans yarı finalinde Washington karşısında 18,5 sayı ort. takımına liderlik etti. 2007'de Detroit önünde 33 sayı üretip kariyer rekorunu elde eden Whalen ligde toplam asist sayısı (169) en yüksek oyuncu olmayı da başardı. En iyi sezonlarından birini geçirdiği 2008'de sezonun en değerli oyuncusu ödülünü (MVP) kılpayı Sparks'tan çaylak oyuncu Candace Parker'a kaptıran Lindsay, Nikki Teasley'den sonra 10 sayı, 5 ribaund, 5 asist barajını geçen tarihteki ikinci oyuncu oldu. 14,0 sayı, 5,6 ribaund, 5,4 asist ortalamaları üreten yıldız isim ligi asist sıralamasında birinci bitirmeyi de başarıp Sue Bird'i geride bırakarak normal sezonun en iyi beşine seçildi. 2009'da son kez Sun forması giyen Whalen takımının playoff yapamamasının da etkisiyle doğup büyüdüğü yerin takımı olan Minnesota Lynx'e takas edildi.



2010'da Connecticut karşısında geçen altı sezonun intikamı alır gibi oynayan Lindsay, 8 asist ile WNBA tarihinde bir çeyrekte en çok asist yapan oyuncu unvanına da erişti. Son iki WNBA sezonunu hayallerinin takımında geçiren Whalen, 2011'de draft bir numarası, şimdiden kolej basketbol efsanesine dönüşmüş Maya Moore ve ligin en iyi skorerlerinden Seimone Augustus, pota altında da tecrübeli Taj McWilliams-Franklin ve ribaund uzmanı Rebekka Brunson ile Lynx'i şampiyonluğa taşıdı. 13,6 sayı, 5,9 asist ile sezonu tamamlayan Whalen bir kez daha asist sıralamasında birinciliği kimselere kaptırmadı. 8 Eylül'deki Chicago Sky maçında 20 sayı, 10 asist üreten ve hiç top kaybı yapmayan yıldız oyuncu WNBA tarihinde bir maçta 20 sayı ve üzeri skor, 10 asist ve üzeri sayı pası kaydedip top kaybı yapmayan ilk oyuncu olmayı başardı. Batı Konferansı'nda Ağustos ayının oyuncusu seçilen Whalen 3000 sayı, 1000 ribaund, 1000 asist barajını geçen tarihteki altıncı kadın oldu. (Tamika Catchings, Katie Smith, Diana Taurasi, Vickie Johnson ve Shannon Johnson) Muhteşem sezonunu ödüllerle de süsleyen Lindsay normal sezon en iyi beşe seçildi.



Kış sezonunda Avrupa'da oynamayı ihmal etmeyen Amerikalı oyuncu 2006-07 sezonunda Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımında forma giydikten sonra beş sezon Çek Cumhuriyeti'nde ZVVZ USK Prague takımı için mücadele etti. Altı sezon boyunca Euroleauge'de de boy gösteren Whalen 2010'da 15,6 sayı ortalamasına çıkarken 2011'de de 4,6 asist ortalamasına yükseldi. Lindsay son sezonunda ise Ocak ayında takıma katılıp yalnızca altı maç oynayabilmişti. Yerel ligde ise 21 maça çıkan oyuncu 14,3 sayı, 4,6 ribaund ve 2,5 asist ortalamasıyla en iyi oyun kurucu ve en iyi beşe seçildi.



Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen 2010 Dünya Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan ABD Milli Takımı'nda da oynayan Lindsay Whalen 2012 Londra Olimpiyatları 12 kişilik kadrosunda da yer alıyor ve böylelikle tarihin en değerli kadın basketbol takımlarından biri olarak gösterilen bu ekibin parçsı olma onurunu da yaşıyor.



1,73 metre boyundaki Lindsay Whalen oyun kurucu pozisyonunda görev alıyor ve fundamental özellikleri, top hakimiyeti, takım arkadaşlarını besleyen pasları, oyun görüşü ve zekası, koçun isteğine göre oyun yapısını şekillendirebilmesi gibi pek çok özelliğiyle dikkat çekiyor.
 
Cevap: #4 Lindsay Whalen



Uzun zamandır hasret kaldığımız 1 numara pozisyonumuza yapılan en iyi transfer olduğunu düşünüyorum.



En büyük sorunumuzdu oyun kurmak.KEşke geçen sene de bizim takımda olsa diye düşünmeden edemiyor insan.
 
Cevap: #4 Lindsay Whalen



Bayanlar basketine büyük yatırımlar yapmaya devam ediyoruz,umarım geçen seneki gibi hayal kırıklığı yaşamayız..
 
Cevap: #4 Lindsay Whalen



oyun kurucu mevkine ilac olacak. son kadromuz ne şekilde şuan kimler geldi kimler gitti
 
Cevap: #4 Lindsay Whalen



oyun kurucu mevkine ilac olacak. son kadromuz ne şekilde şuan kimler geldi kimler gitti



GİDENLER



Diana Taurasi (UMMC)

Tina Charles ( Wisla Can Pack Krakov)

E.Prince ( ?)



GELENLER



Lindsay Whalen (USK Prague)

Sancho Lyttle ( Ros Cacares)

Nevriye Yılmaz (Fenerbahçe)

Ann Wauters ( Ros Cacares)



şeklinde.Özge Yavaş gelecek diyorlardı henüz resmi bir şey yok.Bakacağız artık.



DEĞERLENDİRME : Geçen seneye göre daha bir takımız.Ama ÇOK CİDDİ bir sakatlık geçiren Alba Torrens Aralık ayından önce form tutamaz bence.Bu senesi nasıl geçecek bence meçhul.Işıl ile benzer bir sakatlık yaşadı.Işıl'ın sakatlıktan sonra ki hali ortadayken korkuyorum.Ama bildiğimiz gibi dönebilirse eğer 2-3 numaralarda elimiz güçlenir.Bunun dışında



TÜRK ROTASYONU



Işıl Alben ( maalesef)

Ayşe Cora

Şazıye Ivegin

Bahar Çağlar

Yasemen Saylar

Nevriye Yılmaz



gibi duruyor.Nevriye,Bahar ve Şazıye bence iyi katkılar verecek bu sezon ama gerisi meçhul.Keşke Tuğba Palazoğlu'nu alsaydık 2-3 numarada iyi bir alternatif olurdu.Savunması zaten her zmana belirli bir standartaydı ama şutunu da çok geliştirmiş.2 numarada bilhazsa çok zayıfız.



En iyi bölgemiz



4 numara bu sezon; Sancho-Nevriye-Bahar şeklinde bir 3'lümüz var.



2.En iyi bölge 5 Numara ; Fowles-Wauters burada etkili olacaklar ve birbirini iyi tamamlayacaklar.



1 numarada ise Whalen ve Prince(kalabilseydi, çok dengeli olabilirdi ama maalesef gitti. Işıl'dan mucize bekleyeceğiz gibi.



2 ve 3 'te ise bariz sıkıntılıyız.Şazıye-Ayşe-Torrens var elimizde.Ama Ayşe çok genç, Şaziye istikrarsız,Torrens ise sakat.4.bir isim bile yok elimizde.



YANİ;



Bu şekilde devam edersek yine kötü bir mühendislik olacak.Kadromuz geçen seneye nazaran daha defansif ama daha güçsüz.Takım oyununu oturtamazsak ligi de Avrupa'yı da kaybederiz.Ve bence 2'ye kalburüstü ve delici bir oyuncu almak zorundayız ALba alternatifi olarak.
 
Cevap: #4 Lindsay Whalen



GİDENLER



Diana Taurasi (UMMC)

Tina Charles ( Wisla Can Pack Krakov)

E.Prince ( ?)



GELENLER



Lindsay Whalen (USK Prague)

Sancho Lyttle ( Ros Cacares)

Nevriye Yılmaz (Fenerbahçe)

Ann Wauters ( Ros Cacares)



şeklinde.Özge Yavaş gelecek diyorlardı henüz resmi bir şey yok.Bakacağız artık.



DEĞERLENDİRME : Geçen seneye göre daha bir takımız.Ama ÇOK CİDDİ bir sakatlık geçiren Alba Torrens Aralık ayından önce form tutamaz bence.Bu senesi nasıl geçecek bence meçhul.Işıl ile benzer bir sakatlık yaşadı.Işıl'ın sakatlıktan sonra ki hali ortadayken korkuyorum.Ama bildiğimiz gibi dönebilirse eğer 2-3 numaralarda elimiz güçlenir.Bunun dışında



TÜRK ROTASYONU



Işıl Alben ( maalesef)

Ayşe Cora

Şazıye Ivegin

Bahar Çağlar

Yasemen Saylar

Nevriye Yılmaz



gibi duruyor.Nevriye,Bahar ve Şazıye bence iyi katkılar verecek bu sezon ama gerisi meçhul.Keşke Tuğba Palazoğlu'nu alsaydık 2-3 numarada iyi bir alternatif olurdu.Savunması zaten her zmana belirli bir standartaydı ama şutunu da çok geliştirmiş.2 numarada bilhazsa çok zayıfız.



En iyi bölgemiz



4 numara bu sezon; Sancho-Nevriye-Bahar şeklinde bir 3'lümüz var.



2.En iyi bölge 5 Numara ; Fowles-Wauters burada etkili olacaklar ve birbirini iyi tamamlayacaklar.



1 numarada ise Whalen ve Prince(kalabilseydi, çok dengeli olabilirdi ama maalesef gitti. Işıl'dan mucize bekleyeceğiz gibi.



2 ve 3 'te ise bariz sıkıntılıyız.Şazıye-Ayşe-Torrens var elimizde.Ama Ayşe çok genç, Şaziye istikrarsız,Torrens ise sakat.4.bir isim bile yok elimizde.



YANİ;



Bu şekilde devam edersek yine kötü bir mühendislik olacak.Kadromuz geçen seneye nazaran daha defansif ama daha güçsüz.Takım oyununu oturtamazsak ligi de Avrupa'yı da kaybederiz.Ve bence 2'ye kalburüstü ve delici bir oyuncu almak zorundayız ALba alternatifi olarak.

Seimone yi geri getirsin 2-3-4 Allah ne verdiyse oynar ex aşkım
 
Cevap: #4 Lindsay Whalen



Seimone yi geri getirsin 2-3-4 Allah ne verdiyse oynar ex aşkım



Augustus tabi ki herkesin sevdiği ve bizi de seven bir isim ama denildiği kıta dışı hakkımız dolu.Zaten bu yüzden Piph gibi çok önemli bir delici guardı göndermek zorunda kaldık.Ayrıca Işıl ile Euroleague'de 2. tur grubunda sonunculuk garanti olur.London 2012'de performansını gördüktens orna iyice emin oldum ki bu kız maalesef basketbolu unutmuş.Sabri gibi bir oyuncudan başka oyuncuya arkasından dolana dolana sürekli faullü müdaheleler yaparak oynuyor.Halbuki alan savunsa veya adamını karakterine göre marke etse sorun olmayacak.Şutları çok kötü ve potaya değimiyor.Birsel yokken hep seri yedik, 1 top çalacak diye maç başı 5 top kaybeden guard ile oynarsak biteriz.



Galatasaray seneye



Whalen

Şaziye

Torrens

Lyttle

Fowles



tarzı bie 5 ile Euroleague oynayacak gibi duruyor.2-3 de Şaziye-Torrens dışında doğru düzgün bu seviyede oyuncu yok.Şaziye de çok istikrarsız bir oyuncu TKBL'de verimli olduğunu gördüğüm maç sayısı çok az son 3-4 yıldır.Torrens desen sakatlıktan dönemedi hala.Avrupalı 2-3 numara bulursak almalıyız mutlaka.Ayrıca Tuğba Palazoğlu'da savunması ve süpriz 3'lükleri ile çok katkı verebilirdi ama İSTANBUL ÜNİ. almış.
 
Cevap: #4 Lindsay Whalen



7 asist daha yaparsa WNBA tarihinde 1500 asist ulaşan 4.oyuncu olacak. Bu gece ulaşır gibi.
 
Cevap: #13 Lindsay Whalen



Dün geceki son maçında 22 sayı 6 ribaund 8 asist ile oynamış. Takıma ne zaman katılır bilemem ama.
 
Cevap: #13 Lindsay Whalen



Sakatlığının son durumuna göre yerine oyuncu alınması ihtimali varmış,(via Murat Özyer)



Zaten sakat sakat oynuyordu son anda böyle ortaya çıkılması komik,tabi başka hesaplar varsa bilemem.
 
Cevap: #13 Lindsay Whalen



Acaba sakatlığı geçene kadar mı biri alınır yoksa sözleşme feshi olabilir mi? Malum Özge ve Işıl fena gitmiyor ya.
 
Üst Alt