#13 Sergen Yalçın | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
1609280629704.png



Sergen Yalçın

Orta Saha

Galatasaray



10 Mayıs 1972 yılında İstanbul 'da doğdu.

Tam adı " Ali Rıza Sergen Yalçın " dır.



Futbol kariyerine Beşiktaş’ın alt yapısında başladı. Serpil Hamdi Tüzün’ün Türk futboluna kazandırdığı isimlerden biri oldu. Gordon Milne döneminde Beşiktaş A Takımı’na yükseldi. Üstün futbol yeteneği ile spor otoritelerince Liglerimizin en teknik futbolcularından birsi olarak lanse edilmiştir. Kullandığı serbest vuruşlar ve attığı gollerle isminden çokca söz ettirdi. 1991-1996 yıllarından çok başarılı bir performans sergiyelen Sergen, bu performansı ile 1996 yılında Aykut Kocaman, Oğuz Çetin flaş transferi ile dikkat çeken İstanbulspor'a transfer oldu. 2 sezon İstanbulspor forma giydikten sonra Siirt Jet-Pa Spor'a tranfer oldu.



Siirt Jet-Pa Spor'da hiç forma giymeyen Sergen, İlginç transferleriyle sırasıyla, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, kulüplerinde kiralık olarak forma giydi.



2002/2003 sezonunda Beşiktaş’a döndü ve Beşiktaş'ın 100. yılındaki şampiyonluğunun baş mimarlarından biri oldu. İstikrarsız geçen sezonlara ve uzun süren sakatlıklara rağmen 100 gol barajını aşan ender orta saha oyuncularından biri oldu.



2006-2007 sezonunda 2.Lig'e yeni yükselen ekiplerden Etimesgut Şekerspor'a transfer oldu.



2007-2008 sezonunda Eskişehirspor'a transfer oldu.. Ve anlaşmazlık sonucu futbolculuk kariyerine son noktayı koyarak malumunuz olmak üzere Teknik Direktör olarak futbola katkıda bulunmaya yönelmiştir..



Sergen 2001-2002 sezonunda Teknik Direktör Mircea Lucescu döneminde Hagi'nin futbolu bırakması ile birlikte ; Hagi'nin yerini doldurması dilekleriyle Kiralık olarak transfer edilmiş ve Galatasarayımız'ın orta sahasında görev yapmıştır..

Milli Takım formasını da 52 kez giymiştir..

Sevgiyle kalın...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sergen'i hep sevmişimdir. Bana göre yeryüzüne gelmiş en ama en müthiş ve en zeki futbolculardan birtanesi. Bana Galatasaray'daki efsaneleri say deseniz, (Metin Oktay'ı izlemediğim için birşey söyleyemem anlamsız olur) HAGI(hagi ayrı tabi), LINCOLN ve SERGEN derim. Ya veya efsane demiyimde, Galatasaray'da oynamış en büyük yeteneklerden biridir. Hiç unutmuyorum bana verdiği heyecanı

Bir keresinde bir basket topunu yarı sahadan şutlayarak potaya soktuğuna şahit olmuştm.

--------------

2015 update: fuck this shit
 
Son düzenleme:
Galatasaray Tarihi - Anılar'da, dombili bir anı olarak kalmasını ve bir daha başımıza musallat olmamasını temenni ediyoruz.



Amin! :p
 
seren




Galatasaray'ımızda iki ayrı dönem kiralık olarak forma giymiş ve başarılı olmuş bir futbolcudur. Galatasaray'dan sonra ki 3 büyükte forma giydiği, ve birinin sembol oyuncusu olduğu halde, futbol kariyerinin en güzel günlerini Galatasaray'da geçirdiğini çekinmeden dile getirmiş biridir.



[video]Nantes 0-1 Galatasaray (Şampiyonlar Ligi - 26.09.2001) - YouTube[/video]
 
Cevap: #13 Sergen Yalçın



Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük yetenek belki de klasik Türk özelliklerinden dolayı bunu kullanamadı buna rağmen potansiyeline eriştiği maçlarda neler yaptığı ortada.
 
Cevap: #13 Sergen Yalçın



UEFA'yı aldığımız dönemde takımdaydı ama sene başında FB ile bir Avrupa maçına çıktığından kadroda yer alamamıştı.
 
Cevap: #13 Sergen Yalçın



Benim canlı olarak izlediğim en yetenekli futbolcu. Ötesi yok yani.

Yetenek olarak herkesin ötesinde..
 
Cevap: #13 Sergen Yalçın



izledigim 3 buyuk yerli orta saha,



Sergen - Tugay - Selcuk Inan



bunlar gibi 10 yılda bir geliyor iste.
 
Cevap: #13 Sergen Yalçın



Çok kral futbolcuydu.Nantes maçında ki golü herkes atamazdı.Hemde sağ ayakla atmıştı.Hey gidi günler.
 
Cevap: #13 Sergen Yalçın



izledigim 3 buyuk yerli orta saha,



Sergen - Tugay - Selcuk Inan



bunlar gibi 10 yılda bir geliyor iste.



Cocukken duvarimda bir poster vardi, uzerine Tugay'in resmi ile "Galatasaray'in beyni" yaziyordu. Hagi'den bir sezon once olmali. Selcuk ve Tugay daha komple orta saha oyunculari Sergen'e gore. Sergen full ofansif ama inanilmaz meziyetlere sahipti. Biz Hagi'den sonra surekli yeni Hagi'ler aramak yerine neden Sergen'le devam etmedik, hala kafamda koca bir sorudur.
 
Cevap: #13 Sergen Yalçın



Beşiktaş'tayken Aston Villa'nın teklifi üzerine "Aston Villa Beşiktaş'tan büyük kulüp mü" diyerek teklifi reddetmiştir. Ancak düşünememiştir ki orasının bir sıçrama basamağı olabileceğini. Klasik Türk futbolcusu mantığına rağmen yeteneklerine söz söyleyecek laf yok:tiphat:
 
Cevap: #13 Sergen Yalçın



En sevdigim oyunculardan birisidir. Gitmesine cok üzülmüstüm. Bence Türk futbolunun en yetenekli ismiydi ve hala da ondan yeteneklisi cikmadi.
 
Cevap: #13 Sergen Yalçın



Yorumlarını çok beğeniyorum. Açıkçası televizyondaki nadir objektif yorum yapanların başında geliyor.
 
Üst Alt