16 Bin Bilim İnsanından Çevre Felaketi Uyarısı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

16 Bin Bilim İnsanından Çevre Felaketi Uyarısı!


16-bin-bilim-insanindan-cevre-felaketi-uyarisi,eiEiqh_svk-BGsGen01STg.jpg


Bilim insanları dünyayı yaklaşan çevre felaketine karşı uyardı. 16 binden fazla bilim insanı imzaladıkları açık mektupla tüm insanlığı çevre felaketine karşı uyardı.

184 ülkeden 16 binden fazla bilim insanı, "Tüm göstergeler alarm veriyor. Çevre sorunları çok ciddi boyutta, geleceğimizi riske atıyoruz" ifadeleriyle insanlığı uyardı.

Fransız Le Monde gazetesi ve Bioscience bilim dergisinde yayımlanan makalede, bilim insanları çevre sorunlarının son derece ciddi bir boyuta geldiği uyarısında bulundu.

Makale, endişeli bilim insanları tarafından 25 yıl önce yazılan mesajın devamı niteliğini taşıyor. 1700 bilim insanı 25 yıl önce dünyayı yaşanabilecek bir çevre felaketine karşı uyarmıştı.

Uzmanlar şu anki durumun 1992'de olduğundan çok daha kötü olduğu ve sorunların 25 yıl içinde şiddetli bir şekilde arttığı uyarısı yaptı.

Mektupta iklim değişikliği, ormansızlaşma, türlerin yok olması ve temiz suya erişim eksikliği gibi şiddetli sorunlara değinildi.

Hızla artan nüfus nedeniyle sınırlı kaynakların yok olmasının insanlığı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakabileceğine vurgu yapıldı.

"Bilim insanları, medya ve sıradan vatandaşların" bu tehlikeyle mücadele etmek için yeterli çaba göstermediğine de dikkat çekildi.

Ntv
 
Güzel haber, insanoğlu dünya'daki en gereksiz varlık. İnsansız dünya çok daha güzel bir yer olacağı için destekliyorum şahsen doğa beyi.
 
Teknolojiyi başkaları için üretip, başkalarının emirlerine verenlere kibirleri şöyle dedi; "neden kendi ürettiğimi kendim için kullanmıyorum ki, daha zekiysem dünyaya ben hükmetmeliyim." Savaş yakın. Bu bir kuşak çatışmasının yıkıcı siber ve nükleer savaşı. Bu kötü ile daha kötünün savaşı. Yaklaşıyor yaklaşmakta olan. Doğaya kalmadan insan kendini yok etmeye başlayacak zaten.
 
Üst Alt