#16 Mustafa Sarp | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

#16 Mustafa Sarp


mustafa_sarp.jpg




Kişisel Bilgiler

Doğum Yeri : BAKIRKÖY

Doğum Tarihi : 5 Kasım 1980

Uyruk : TC

Kulüp: GALATASARAY SK

Forma numarası: 16
 
Cevap: # Mustafa Sarp



Medya Bilgilendirme: İmza Töreni



Yeni transferimiz Mustafa Sarp’ın imza töreni yarın (9 Haziran Salı) saat 13:00’da Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası’nda yapılacaktır.



Medya mensuplarının dikkatine sunulur.




Galatasaray Futbol AŞ
 
Cevap: # Mustafa Sarp



Mustafa Sarp’ı Tanıyalım



5 Kasım 1980 İstanbul, doğumlu olan Mustafa Sarp, profesyonel futbola Gaziosmanpaşa’da başladı. 1999-2002 yılları arasında üç sezon Gaziosmanpaşa forması giyen Mustafa Sarp, 2002 yılında Mersin İdman Yurdu’na transfer oldu.



İki sezon Mersin İdman Yurdu formasıyla ikinci ligde mücadele eden Sarp, ilk Süper Lig tecrübesini ise 2004-05 sezonunda Ankaraspor forması altında yaşadı. Ankaraspor’da 24 lig maçında forma giyen Mustafa Sarp, aynı sezonun sonunda Kayseri Erciyesspor’a transfer oldu. Kayseri’de 2006-2007 sezonunda 26 Süper Lig ve 10 Türkiye Kupası maçında forma giydi.



2007-2008 sezonu başında Bursaspor’a transfer olan oyuncu, geçtiğimiz sezon 28 maça çıktı, 4 gole imza attı ve 4 de sarı kart gördü. Mustafa Sarp, orta sahada savunmaya yönelik futboluyla dikkat çekiyor.



2006 yılında Çek Cumhuriyeti ile oynanan özel maçta ilk kez milli takımın formasını giyen Mustafa Sarp, 2 kere A Mili ve bir kere A2 Milli Takımın formasını taşıdı.



https://www.galatasaray.org/futbol/futbol_as/haber/4051.php
 
Cevap: # Mustafa Sarp



Mustafa Sarp, Barış Özbek'in ve tam anlamıyla Mehmet Topal'ın yedeği olabilir. Bu iki oyuncunun sık sık yaşamış olduğu problemleri biliyoruz. (sakatlık, kart cezası vs.) Düşünün ki zayıf takımlarla lig maçı yapacağız veya herhangi bir Fortis Türkiye Kupası maçı. Rijkaard, genel olarak Barış veya Mehmet Topal'dan birisini dinlendirecektir. Veya lig maçında oyundan çıkan bir oyuncunun yerine bile girebilir. Mustafa Sarp bu gibi alanlarda bize lazım.



Sezona hazırlık kampı ve UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda kendisini göstermeli. UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda rakibimiz olacak takımların hiçbirinin ayarımızda takımlar olmadığını hesaba katarak, özellikle Mehmet Topal'ın 3. ön eleme turu ve sonrasına saklanacağı daha mantıklı gibi duruyor.



Mustafa Sarp; Yaser Yıldız, Serkan Kurtuluş, Semih Kaya gibi isimlerden bile daha fazla forma şansı bulur. Bu şansta ona Milli Takım'ın kapılarını ardına kadar açabilir. Sarp için Milli Takım yolu Galatasaray'dan geçecek.



Biz ufak tefek olsa da, Haldun döneminde genel olarak kapasitesiz oyuncu falan seçmedik. Hele hele defansif orta saha gibi yüksek kabiliyet isteyen bir bölgeye bu denli tecrübeli bir oyuncu alınmışsa asla ve asla boş bir transfer olması düşünülemez bile. Arada epeyce bir yaş farkı olabilir, ancak Mustafa Sarp'ı Barcelona'nın Sergio Busquets'i gibi düşünebilirsiniz. Kimbilir, belki de Frank Rijkaard, yardımcılığına gelmesine kesin gözüyle bakılan bir Johan Neeskens bile yaratabilir Mehmet Topal-Mustafa Sarp ikilisinden. Total Futbol devrimi Galatasaray'da yeniden doğabilir. Yeni Neeskens'ler Sarp-Topal :) Dolayısıyla sezonu açarken en yerinde yerli futbolcu transferidir.



Bu sezon Bursaspor'da sergilediği performansla göz doldurmasıyla beraber, Timsahların ligi 6. sırada ve UEFA Avrupa Ligi için savaşır halde bitirmesini sağladı. Şu an kendisi için Galatasaray Spor Kulübü'ndeki performansı adına hiçbir yorum yapmak mümkün değil. Çünkü daha sezon yeni bitti. Bunu da yeni başlayan sezon gösterecek.



Camiamıza yeniden hayırlı olması dileğiyle.



DİPNOT: 16 ve 34 numaralar boşta, onlardan birini alsın bence. :D
Bu oyuncu GS'de oynayacak kapasitede degil,ama insallah beni yaniltir






boş bir transfer.!



Mustafa Sarp imzayı yarın atıyor hadi hayırlısı olsun.



 
Cevap: # Mustafa Sarp



kesinlikle kadro genişlii açıdan çok yararlı oalcaktır.

Taktiksel açıdan Defansız yönü cidde anlamda çok iyi bazı maçlarda Ayhan yerine rahatlıklaa kullanılır. Bu senede gördük ki Ayhan bir ara tek oynayınca çok yıprandı ve acayip düşüş yaşadı. İşte orada M. Sarp devreye girer hatta formayı vermezse şaşmayın derim inanılmaz hırslı ve güçlü + ayağa oynayabiliyor.
 
Cevap: # 16 Mustafa Sarp



Haydi hayırlısı. Ne kadar karşı çıksam da bu transfere, üzerindeki forma Galatasaray amblemi ve renklerini taşıdığı için her zaman arkasında olacağım.



İnşallah , başarılı olabilir. Büyük camia bu, kolay alışabilmek önemli.
 
Cevap: # 16 Mustafa Sarp



ernst gibi ön libero yok türkiyede.üstün alman teknolojisi.2 hafta önce gelişine kaleye caktıgı gol o neydi oyle ya.
 
Üst Alt