#17 Papa Alioune Ndiaye - Sayfa 39 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Ndiaye 'nin şöyle bir özelliği var gerçekten mücadele gücü yüksek işleyen bir orta saha düzeninde takımın kilit oyuncusu olabilir ama kendisini bilmiyor neyi iyi yapıp neyi yapamadığından zerre haberi yok. Mesela kaleyi gördüğü yerden dan dun vuruyor yahu sen Guarin misin Pogba mısın bu kadar zor şutlar deniyorsun ?

Senin Osmanlı da oynarken en iyi yaptığın iş neydi ? çok ekstra ceza sahası koşuları yapıyordu sağdan soldan ceza sahasına fırlayıp defansın dengesini bozuyordun şimdi neden denemiyorsun bunları ?

Mesela çok iyi bir deliciliği var orta sahadaki boşlukları güzel sezip rakibin markajından sıyrıldığın gibi tek başına takımı rakip kaleye taşıyabiliyorsun değil mi ? belki de bu işi en iyi yapanların başında geliyor Ndiaye orta sahada pas trafiği kurmaya çalışana kadar denesene bunu. Ndiaye kanat oyuncuların yapamadığı kadar iyi adam eksiltebiliyor üstelik bunu çizgide filan değil rakibin en kalabalık olduğu orta sahada yapabiliyor mesela Osmanlı da oynarken çok güzel skor üretiyordu şimdi ne oldu ?

Kimse senden oyun kurmanı 50 metreden topu çatala takmanı veya De Bruyne gibi tekniğin ile şov yapmanı beklemiyor. Sen Ndiaye ol en iyi yaptığın işleri yap deliciliğini kullan forvete yakın oyna yaptığın ekstra ceza sahası koşuları ile rakip defansın dengesini boz skor üret yani oyun kurucu 8 numara veya B2B orta saha olmaya kalkma sen Osmanlıda oynadığın gibi sert agresif hücumcu orta saha rolünde devam et Ndiaye
 
Orta sahada çabalayan tek oyuncu N'Diaye. Fernando bitik, Belhanda da aman pekmezim dökülmesin tarzı oynadığı için bütün yük bu vatandaşa biniyor. Yanında iyi bir oyun kurucu, arkasında da iyi bir ön libero olsa çok daha farklı olurdu.
 
Bu adamın atletizmine sahip bir oyuncu bulup defansif orta saha bölgesine koymamız lazım.

Direkt Ndiaye'yi koyalım diyeceğim ama sıkıntı yaşayabilir orada.

O tip bir herif bulabilirsek hemen önüne de iki tane organizatör yerleştirmek oyunumuzu yukarı çekecektir.
 
Bu adamın yanına savanier gibi birini koyacan arkalarına da azman bir orta saha bakacaksın keyfine.. Hep söylüyorum iyi topçu ama yanındakiler performansını çok etkiliyor.. Fernando donk la oynayacağı top bu kadar olur..
 
Bir pozisyon vardı orta saha çizgisinden rakip kale çizgisine kadar çalım bile atmasına gerek kalmadan yardırdı geçti Benfica 'nın içinden. Şu yaptığını maç içinde sık sık denemesi gerekiyor Ndiaye 'nin

Kimse ondan oyun kurmasını diagonal paslar atmasını veya 30 metreden topu filelere çakmasını beklemiyor ki sen yeter ki iyi yaptığın işleri yapmaya devam et deliciliğini kullan adam eksilt ekstra ceza sahası koşuları dene
 
prince_1f934.png
:sarıkalp: :kırmızıkalp:
 
Üst Alt