#17 Papa Alioune Ndiaye - Sayfa 41 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Benim en cok dikaktimi ceken olay bolgesini birakip tamamen takimdan ayri tek basina takimla uyumsuz prese gitmesi kimse bundan bahsetmedigi icin sorun bende heralde takıma yararlı bir şey yapıyor diyordum socrates dergi youtube da emre özcan da aynı şeyi söyleyince tamam dedim doğru düşünmüşüm saçma sapan prese çıkıyor takımca uyumlu yapması gerek birde pas kalitesi yerlerde inanılmaz kötü pas atıyor..

bakma çoğu kişi futbolu yüzeysel seyrediyor. bi çoğuna sorsan ndiaye iyi oynadı der. çünkü baya top çaldı. fakat topsuz oyunda felaket hatalar yaptı. boşa yaptığı preslerle alanını boşalttı ve ortasahada rakibe sirkükase olduk bir süre. göbekteki elemanlar belhanda ve feguliyi çok yoruyorlar. alanlarını topsuz alanda boştan yere boşalttıkları yetmez gibi hücümda katkı alamıyoruz göbeklerden. belhandanın bi top kaybettiği pozisyon vardı. soldan gitti gitti ve 2-3 kişiyle kapattılar. bi süre top sakladı kendi etrafında döndü ve iyice sıkıştı 3 kişi arasında. o arada hiç kimse yardıma gelmedi. halbuki olay tam ortasahanın ortasında sağ taraftaki taç çizgisinin dibinde meydana geldi. belhandanın orda topu sakladığı süre içinde ortasahalar çok rahat yardıma gelebilirdi ama kimse gelmedi. en sonunda belhanda aralarından bi yerden topu yukarıda uzakta duran muhtemelen mitrogluna aktarmak istedi ama o da çok uzaktaydı.

ya bu futbol değil, bu takım takım değil, bu takımın şampiyon olamayacağı takım olmayışından belli. ortasahanın kenarında takım arkadaşın kıvranıp can çekişiyor, koşa koşa yardıma gitmen lazım. biz bireysel yeteneklerle gol arıyoruz. bu takım şampiyon olacaksa takım gibi olmalı, futbol takım oyunudur. mesela ndiaye alanını boşaltıyor evet ama başında hoca olsa ve oyunculara direktiflerini verse sen ndiayeden de verim alırsın. mstoperlerin basit oynaması gerektiğini, ortasahanın boştan yere pres yapmamasını söyleyeceksin. ndiaye rakip ortasahaya pres yaptı güzel, sonra rakip ortasaha stoperine döndü. ndiaye orda presi bırakmalıydı. ama bu gidip rakip stopere de tek başına bastı. sonra rakip geri ortasahaya aktardı ve rakip ortasaha ndiayenin boşalttığı boş alandan hızlıca geçti. hani biz bu isimlerle de daha iyi takım olup daha çok verim alabiliriz aslında. ama herkes tek oynuyor bizim kulüpte. hiç kimsenin birbiriyle irtibatı yok.
bi ara belhanda feguli yan yana oynarken bi ikisi pozisyon hazırlardı. şimdi brlhandayı sola attık, feguli bitti, hiç bi verim alamıyoruz. ne yapsak olmuyor. genel olarak bireysel eleştiri yapmıyorum 3-4 kişi dışında. sorun takım olamamak
 
Gitmesinde sakınca görmüyorum. Kalırsa kulübede oturmalı. Oyunu hareketlendirmek için sonradan oyuna dahil olabilir.
 
Aynı maç içinde bazen çok iyi şok presler, güzel paslar ve dikine koşular yaparken maçın diğer bölümlerinde bir çok kez pozisyonunu kaybedebiliyor ve geriye son sürat koşmuyor.

Bazı şeyleri devamlı yapsa takımdaki favori futbolcum olacak. Ama maalesef yapmadığı için ve diğer orta saha oyuncuları da bu konuda Ndiaye’den kötü oldukları için maçlarda çok pozisyon veriyoruz ve geri dörtlümüzü hep rakiple karşı karşıya bıraktırıyoruz.

Göbek ikilisinin mutlaka defansif görevlerini maçın her dakikası yerine getiren adamlardan oluşması lazım. Hele bu iki adam bonuslarla adam başı 3.5-4.5milyon Euro alıyorsa.

Sene sonu Marcao Luyindama gibi iki Scout transferi ile göbeği de fiziki olarak güçlü ve çok genç elemanlarla doldurursak, belimiz doğrulur.
 
Pozisyon bilgisi 0 adamda. Bunu bile bile ön liberoda denemek saçmalıktı. Ndiaye belli bir alana kısıtlananilecek bir oyuncu değil. Zaten donk girene kadar sürekli yerini kaybetti, rakip maden bulmuş gibi sürekli ortadan yüklendi.
 
Bu adam Osmanlispor'da 10 numara oynuyordu biz niye ısrarla ön libero yaptık anlamıyorum. Çok top kaybi kaybiyor, top kapacagim diye dengesiz müdaheleleri var ve tutması gereken kişileri kaçırıyor.
 
Bu adam Osmanlispor'da 10 numara oynuyordu biz niye ısrarla ön libero yaptık anlamıyorum. Çok top kaybi kaybiyor, top kapacagim diye dengesiz müdaheleleri var ve tutması gereken kişileri kaçırıyor.
 
Ndiaye gerçekten savruk bir oyuncu mesela doğrudan 8 numara değil e ön libero da olmuyor net olarak tam burası Ndiaye 'nin pozisyonu diyemiyoruz. Gerçekten önemli bir oyuncu takıma enerji katıyor ama eksisi artısından çok daha fazla

Fazlaca yaptığı top kayıpları
Mevkisini tutamıyor olması
Pres yapayım derken arkasında muazzam boşluklar bırakması
Pas oyununda eksiklikleri
Çok dalgalı ilerleyen performansı

Bunlar gerçekten başımıza dert oluyor

Seneye Donk-Fernando-Selçuk gibi Ndiaye ile de yola devam etmemekten yanayım
 
Üst Alt