#19 Furkan Aldemir | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

#19 Furkan Aldemir




SLM_0054-b.jpg


19 FURKAN ALDEMİR

Pivot




Doğum Tarihi: 1991-08-09

Geldiği Takım: Pınar Karşıyaka

Giriş Yılı : 2011

Boyu : 2.07



Kariyeri

2007-2011 Pınar Karşıyaka



Furkan Aldemir Kimdir?



İzmir’de 9 Ağustos 1991 günü dünyaya gelen Furkan Aldemir, altyapı kategorilerinde gösterdiği başarılarla dikkatleri üzerine çekti.



Çocukluk yıllarında karate ve yüzmeyle de ilgilendikten sonra basketbol oynamaya başlayan genç sporcu, İzmir’deki lise döneminde çevre illerdeki büyük kulüplerin dikkatini çekecekti. Yamanlar Lisesi’nde geçirdiği yılları Karşıyaka Spor Kulübü’nün altyapısına girdiği süreç izledi.



Yıldızlar kategorisinde başardıkları, kendisinin diğer oyunculardan ayrılması için yeterliydi. Pınar Karşıyaka formasıyla yıldızlar ve gençler kategorilerinde madalyalar kazandıktan sonra milli takım aşamasına çıkması da sürpriz olmayacaktı. Furkan Aldemir, 2007 senesinde Mustafa Derin’in 16 Yaş Altı Uluslararası Hikmet Erdem Turnuvası için kadroya davet ettiği oyuncular arasındaydı. Türkiye’nin şampiyonluğuyla tamamlanan turnuvada ribaund kralı olan Furkan, “En Değerli Oyuncu” seçilerek oyununu geliştirmeye devam ediyordu. Ülke basketbolunun en değerli yeteneklerinden biri olan Furkan’ın kariyeri için 2007 senesi son derece önemli bir kilometretaşı olarak kabul edilebilirdi.



Beko Basketbol Ligi’ndeki İlk Sayılar

Furkan Aldemir, kariyer adımlarını hızla atmaya başlamıştı. Pınar Karşıyaka ile Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda şampiyonluk yaşadığı sene içinde Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda da final oynayan milli sporcu, 2007 Yıldız Erkekler (16 Yaşaltı) Avrupa Şampiyonası’nda madalya fırsatını son maçta değerlendiremeyen Türkiye’nin kadrosunda bulunuyordu. 18 Yaşaltı Milli Takımı ile Güneydoğu Avrupa Oyunları’nda da boy gösteren Furkan Aldemir, 2007-08 sezonunda Ahmet Kandemir yönetimindeki Pınar Karşıyaka ile A Takım antrenmanlarına çıkmaya başlamıştı. O sezon sadece bir maçta -Alpella’ya karşı- oynayan Furkan Aldemir, bir dakikalık lig kariyerine iki sayı sığdırıyordu.



Pınar Karşıyaka’nın genç yıldızı, artık A takımlar seviyesinde önemli bir oyuncu olmak için mücadele edecekti. Milli Takım’da 18 Yaşaltı oyuncusuydu. Ama yetenekleri O’nun adına daha fazlasını vadediyordu. 2008-09 sezonunda Karşıyaka formasıyla ligde ortalama sekiz sahada kalan Furkan, sezon son maçında Beşiktaş Cola Turka karşısında 16 sayı ve 16 ribaund ile gelecek seneler için ilk büyük sinyali vermişti. Aynı sezonun yazında 2009 Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda üçüncülük yaşayan genç yıldız, 2009-10 sezonunda kendisini kanıtlayarak takımının vazgeçilmezlerinden oldu. İzmir’de büyüyen ve Karşıyaka altyapısından yetişen Furkan Aldemir, taraftarlarının kendisine büyük ilgi gösterdiği sezonda Beko Basketbol Ligi All-Star takımına seçiliyordu. Yerli oyuncuların oluşturduğu takımın yabancı oyuncular karmasını yendiği maçta 15 sayı ve 11 ribaund ile oynayan 19 yaşındaki Furkan, sezonu 7,7 sayı ve 7,9 ribaund ortalamalarıyla bitirecekti.



“En Değerli Oyuncu” Ödülüne Doymuyor

Furkan Aldemir, artık sadece Türkiye’de değil, kendi yaş kategorisindeki tüm oyuncular arasında parmakla gösteriliyordu. Yetenek avcılarının radarında büyük bir potansiyel vardı. 2010 Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası Finali’nde Pınar Karşıyaka’yı mağlup eden Pertevniyal, şampiyonluk sevincini yaşarken öne çıkan da Furkan Aldemir’in sahip olduğu istatistiklerdi. Turnuvanın sayı kralı, maç başına 27,7 sayıyla oynayan Galatasaray’ın bir diğer genç yeteneği Göksenin Köksal olmuştu. Furkan Aldemir ise 26,6 sayı ortalamasının yanına 23,8 ribaund ve 3,2 blok ekliyordu. Turnuvanın ardından ülkedeki tüm büyük kulüplerin ilgisiyle karşılaşan Furkan Aldemir, 2010 Turgut Atakol Turnuvası’nda birinci olan Türkiye’nin başarısına “ribaund kralı” ve “en değerli oyuncu” olarak katkıda bulundu. 2011 Turgut Atakol Turnuvası’nda ikinci olan Türkiye’nin başarısına 13,4 sayı 11 ribaund ortalamaları üreterek katkıda bulunan Furkan Aldemir, yine “en değerli oyuncu” ödülüne layık görüldü. Bilbao’da düzenlenen "Torneo Internacional de Logroño" turnuvasında da 13,4 sayı 13,7 ribaund ortalamarıyla “en değerli oyuncu” seçildi.



Türkiye 20 Yaş Altı Milli Takımı’nın 13. olabildiği Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda ise 11,4 ribaund ve 1,7 blok ortalamalarıyla her iki kategoride de turnuvayı domine etti. Furkan, aynı organizasyonda maç başına 13,9 sayı ve 1,4 asist üretmeyi başarmıştı. Beko Basketbol Ligi’nde 2010-11 sezonunu 8,6 sayı ve 7,9 ribaund ortalamalarıyla bitiren 19 yaşındaki oyuncu, takımının normal sezonu beşinci sırada tamamlamasına yardımcı oldu. Sezon içinde katılacağını açıkladığı 2011 NBA Draftı’ndan çekilen Furkan Aldemir, sıradışı ribaund sezgisi ve pota altındaki hareketliliğiyle birlikte çalıştığı antrenörlere seçme şansı yaratan değerli bir isim. 1990-1991 jenerasyonunun en değerli yeteneklerinden olan 2.07 metre boyundaki oyuncu, dört ve beş numaralı pozisyonlarda rahatlıkla görev yapabiliyor.​
 
Cevap: # Furkan Aldemir



Furkan Aldemir Galatasarayda

Furkan 850 bin Dolar karşılığında Galatasaray’a transfer oldu. Bunun yanında Galatasaraydan geçtiğimiz sezon Tofaşta forma giyen İlkan Karaman 1 yıllığına kiralandı. Kiralama bedeli Furkanın transferine dahil oldu. Ayrıca Futbol Şube Başkanımız Nazım Torbaoğlu ve diğer yöneticilerimizle, Galatasaraylı yöneticiler arasındaki görüşmelerde, geçenlerde duyurduğumuz Semih Kaya, Serdar Eylik ve Erhan Şentürk isimli futbolcuların kiralık olarak önümüzdeki sezon Karşıyakamızda forma giymesi konusunda anlaşıldı. Bu oyuncuların da Kiralama bedeli Furkan Transferi içerisinde yer aldı. Yani kiralanan 1 basketbolcu ve 3 futbolcu kardeşimiz için Galatasaray’a ücret ödenmeyecek. Furkanın transferine karşılık 850 bin Dolar alınacak.

Merak edenler için şunu da belirtmeliyiz ki Furkan kendisi gitmek istemiştir.

Karşıyakamıza hayırlı olsun.

Karşıyaka Çarşı Grubu



Altta da resmi sitenin linki var ;

Furkan Aldemir Hakkında Açıklama - KSKBasket.net
 
Cevap: #14 Furkan Aldemir



Çok potansiyelli bir basketbolcu kazandık. Hayırlı olsun. Çok büyük işler yapıp, kendini çok geliştirecek Furkan.
 
Üst Alt