2000-01 Sezonu Çalınan Şampiyonluğumuz !!! - Sayfa 3 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

2000-01 Sezonu Çalınan Şampiyonluğumuz !!!


Cevap: 13 mayıs 2001 Galatasaray-Ankaragücü Maçının Hesabı Sorulsun



tarih: 15 kasım 2004... yer: milli takım'ın kamp yaptığı polat renaissance oteli'nin lobisi... milli takım, 2 gün sonra servet'in shevchenko kabusu yaşadığı ukrayna maçına çıkacak.



vatan spor servisi müdürü ibrahim seten kampı ziyaret ediyor. seten, ersun yanal, zaman zaman menajer can çobanoğlu ve mentör turgay biçer'in de katıldığı sohbet saat 22.00 sularında başlıyor, bittiğinde saatler 2.00'yi gösteriyor. o sıralarda beşiktaş-istanbulspor maçında teşvik primi gönderildiği söylentileri var. seten bu konudaki bilgileri yanal'a anlatıyor. yanal, "bak birader" deyip söze giriyor. "benim başımdan öyle bir şey geçti ki, senin anlattıkların solda sıfır. türkiye'de bu iş bitmiş. sana bunları anlatırım ama bana söz ver, eğer bir gün türkiye'de bu işlerin temizlenmesiyle ilgili bir kamuoyu oluşursa bunu kullan. yoksa bizi kimseye kurban etme."



ve bizzat yaşadığı teşvik skandalını başlıyor anlatmaya:



"2000-2001 sezonu... f.bahçe ile g.saray kıran kırana bir şampiyonluk yarışı içinde. g.saray, üst üste 5. şampiyonluğa koşuyor. f.bahçe ise mustafa denizli ile onlara yetişmeye çalışıyor... g.saray puan kaybetmezse de f.bahçe'nin şansı hiç yok... son haftalara girildikçe, bizim gibi (teknik direktörü olduğu agücü'nü kastediyor) takımlarla iki kulübün oynadığı maçlar önem kazandı...



13 mayıs'ta, yani ligin bitmesine 3 maç kala g.saray ile ali sami yen'de karşılaşacağız. hafta boyunca bana f.bahçe kulübü'nden bizim futbolculara teşvik primi gönderileceği yolunda duyumlar ulaştı... takımı toplayıp sert bir konuşma yaptım:



'teşvik primi alanı bu takımda yaşatmam. helal olmayan bir parayı almak, insanın ailesini satmasıyla eş anlam taşır. g.saray'ı yenmek için f.bahçeliler'in sizinle bağlantı kurmaya çalıştığı dedikodusu ayyuka çıktı. sakın bu yollara girmeyin, primi alanı affetmem. hepiniz ayağınızı denk alın.'



johnson-kennedy bağlantısı



tabii bu konuşma oldu ama ben hepsini sonradan öğreniyorum, 2 takım futbolcuları kendi aralarında işi pişirmişler. mesela o sırada f.bahçe'de oynayan johnson, a.gücü'nün yabancılarından kennedy ve augustine'le konuşmuş, onlar para konusunda anlaşmışlar. bu ikisi takımdaki diğer yabancılar kaleci da silva ve stoper rogerio'yu da ayarlamışlar. yani zaten 4 oyuncu teşvik primine kendiliğinden 'okey' vermiş. cafer'le ayrı bağlantı kurulmuş, hakan keleş'le ayrı... takım, kendi kendine f.bahçeliler'den teşvik alma konusunda uzlaşma sağlamış.



ben maçtan önce soyunma odasında yaptığım konuşmada herkesi son defa uyardım. neyse sahaya çıktık, olağanüstü oynadık. hakem bülent uzun da bize yardımcı oldu, diyebilirim. (işte burası çok önemli) 10. dakikada faruk ilk golü attı, 1-0 öne geçtik. g.saray ilk yarıda okan buruk kırmızı kartla atılınca 10 kişi kaldı ve paniğe kapıldı. rogerio, 61. dakikada durumu 2-0 yaptı. hasan 63'te skoru 2-1'e getirdi ama yetmedi, biz maçı kazandık, f.bahçe erzurum'u 2-1 yenip büyük avantaj sağladı.



ne güvenilir taksiymiş ama



esas bomba maçtan sonra patladı. malzemecimiz 'hocam, bir taksi şoförü bunu size vermemi söyledi f.bahçeti yönetici.. (ismi bizde saklı) yollamış' diyerek soyunma odasına bir çanta getirdi. çantayı açınca beynimden vurulmuşa döndüm. f.bahçeli yöneticilerden birinin bize yolladığı çantanın içinden dolarlar fışkırıyordu. soyunma odasında birden hareketlenme oldu, nerdeyse bıraksam herkes çantanın üstüne atlayıp paraları orada paylaşacak. hepsine çok ağır hakaretler ederek çantayı kapattırdım.



malzemeciye emanet ettim ve 'hayatımda böyle işlerin içinde olmadım. sizin sayenizde geldiğimiz noktaya bakın. bizim şerefimizin satılık olmaması gerekirdi. ama madem bu para geldi, en azından bunun dağıtımının nasıl olacağını ben belirleyeceğim. herkes duşunu alsın ve benden haber beklesin' deyip kapıyı vurup çıktım.



neyse, ankara'ya döndük. çantadaki para sayıldı, içinde 300 bin amerikan doları vardı. 3 gün sabahlara kadar uyumadan ne yapacağımı düşündüm. aklımdan parayı alıp federasyona gitmek ve herşeyi anlatmak da geçti. ama cesaret edemedim.



al parayı, at imzayı!



sonra 300 bin doları nasıl dağıtacağımın yöntemini buldum. beyaz bir dosya kağıdı aldım. madem böyle bir şerefsizliğin içindeydik, gelen paradan gariban çaycının bile faydalanmasını sağlayacak bir metot geliştirdim. sayfanın başına 'teşvik primi alanlar' diye yazdım ve her futbolcunun adını alt alta sıraladım. ben ve antrenörlerim bu paraya hiç dokunmadık ama malzemeciye, masöre, çaycıya, tesislerdeki bekçiye varıncaya kadar herkesi bu işten nasiplendirmeliydim. futbolcuları teker teker evime çağırdım ve paylarını dağıttım. adam başı 15 bin dolar civarında bir para düşüyordu. parasını her alan, kendi adının yanındaki boşluğa imzasını attı. mesela cafer 'ben o şerejsizin evine gidip para almam. hakkımı yollasın' demiş, onunkini de takım arkadaşlarından biri götürdü. ama yine ona da imzayı attırdım. bu parayı son dolarına kadar dağıttım, sonra da beyaz dosya kağıdını evimde sakladım.

bu 'beyaz dosya kağıdına imza attırma işi'ni niye yaptım biliyor musun? teşvik primine madem benim dahlim olmadan karıştılar, ben de onları yakacak bir belgeyi elimde sigorta olarak tuttum."

işte telegol'ün geçen yıl cafer aydın'ı konuşturarak başlattığı teşvik primi skandalının gerçek perde arkası bu...

300 bin dolarlık teşvik primini yollayan f.bahçeli bir yönetici... alan ve aldıkları paranın karşılığında boş bir kağıda imza atan a.güçlü futbolcular... ve bu belgeyi o günden beri saklayan teknik direktör ersun yanal
 
Cevap: 13 mayıs 2001 Galatasaray-Ankaragücü Maçının Hesabı Sorulsun



haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır.

Madem elinde belge vardı o zaman çıkıp göstermesi lazım o kağıdı.
 
Cevap: 13 mayıs 2001 Galatasaray-Ankaragücü Maçının Hesabı Sorulsun



Üyelere ve forumun adminlerine bir önerim var.2001 ile ilgili çok fazla iddaa,itiraf ve belge vs. var.O sezonla ilgili bilgileri ve haberleri tek başlıkta toplayalım.Bu sezonla ilgili çıkan haberleri kitleyip "Şike Soruşturması" bölümüyle birleştirirsek gereken kamoyunu yaratamayız.Yaptıkları yanlarına kar kalır.O sezonla ilgili hakkımızı aramamız;kulübümüze,federasyona ve gerekli yerlere düşüncelerimizi ve tepkilerimizi belirtmeliyiz.O sezonla ilgili gerekirse imza kampanyası ve mail kampanyası başlatmalıyız.
 
Cevap: 13 mayıs 2001 Galatasaray-Ankaragücü Maçının Hesabı Sorulsun



Ersun Yanal yıllar önce açıkladı ...

elimde belge var imzalı,

fenerbahçeden teşvik alan futbolcular diye,hatta çaycı bile aldı,imzasını da çaktı diye açıkladı,belgenin aslı bende dedi...

şimdi polis lübe ayarsızın ihbarıyla geçmişe dönük operasyon yapıyor.güzel ama hazır belgesi olan bir suç varken buna neden eğilmiyorlar ilginç...
 
Cevap: 13 mayıs 2001 Galatasaray-Ankaragücü Maçının Hesabı Sorulsun



Arkadaslar, belge ve delilleri toplayarak bir yazi yazilamaz mi? Birinci sayfaya konulsun..
 
Cevap: 13 mayıs 2001 Galatasaray-Ankaragücü Maçının Hesabı Sorulsun



Fenerbahçe'ye Teknik Direktör olma durumu olabilirdi. Bunu göze alamazdı.



o zaman şimdi çıksın göstersin o belgeyi.

Cesaret edebilir mi? Cesaret edemez.

kendisine modern gladyatör diyor birde efendi.

cesareti olmayan tırsak gladyatör !

Kaç yıldır nasıl rahat uyuyabiliyor bu insanlar.

Kul hakkının kralı işlenmiş,emek hırsızlığında master yapmış adamlar ama paşa susuyor.

Hali hazırda hala milli takımlar bünyesinde görev alabiliyor ya bunlar pes.
 
Cevap: 13 mayıs 2001 Galatasaray-Ankaragücü Maçının Hesabı Sorulsun



Forum yönetiminde bilen üstadlar vardır. Bu maç için suç duyurusunda bulunabiliyormuyuz taraftar olarak. Ne yapmak gerekli?
 
Cevap: 13 mayıs 2001 Galatasaray-Ankaragücü Maçının Hesabı Sorulsun



Bende yeni üyeyim ne yapabileceğimi tam olarak bilmiyorum ancak hakkımızın sonuna kadar aranmasını istiyorum.
 
Cevap: 13 mayıs 2001 Galatasaray-Ankaragücü Maçının Hesabı Sorulsun



Bunlar o maçta göstere göstere teşvik pirimi aldıklarını doğruladılar ama
 
OKTAY DERELİOĞLU İTİRAF ETTİ



Bir dönem Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de forma giyen eski milli golcü Oktay Derelioğlu CNN TÜRK'ün "Türk Futbolu Mahkemede" adlı programında konuştu: Şike teklifi aldım, hepsinde aynı cevabı verdim.



3 KERE ŞİKE TEKLİF EDİLDİ



"Hayatımda 3 defa önerildi. Üçünde de cevabım aynı oldu. İlk şike teklifi 2. Lig'de 15 yaşında tüm takıma geldi. Sonra meşhur Trabzon - Galatasaray maçında geldi. Benim söylediğim kelime: "Okey verebilirsin, ne istersen ver. Maçtan sonra konuşuruz."



Zaten oynayacağım. İşim zaten oynamak. Teknik direktör olarak takımının karşısına teşvik primi almış bir takım çıksa, tedirgin mi olacağız? Çıkıp oynayacağız. Ama maç satma olayı çok farklı."



Oktay Derelioğlu kendisine üç defa teşvik primi teklif edildiğini itiraf etti





CAFER AYDIN VE ERSUN YANAL'IN İTİRAFLARI



https://www.habervitrini.com/haber.asp?id=163845





CİHAN OSKAY:KENDİMİ FEDA ETTİM



EzikFB Resmi Sitesi - Cihan Oskay: Kendimi Feda Ettim
 
Cevap: 2000-01 sezonu Çalinan ŞampİyonluĞumuz !!!



4 sene üst üste sampiyon olduk dedigimizde eziyet cekiyorlar. 6 sene üst üste sampiyon olduk deseydik toplu kus intiharı olucaktı.



Her sey bir yana bizi bugunlere getiren tezgahtır bu giden sampiyonlugumuz. Yeni bir 10 yıla girdik, bu sefer ezmekten beter edecegiz.
 
Çalınan Şampiyonluklar



1959/60 Beşiktaş

1960/61 Fenerbahçe

1961/62 Galatasaray

1962/63 Galatasaray


1963/64 Fenerbahçe

1964/65 Fenerbahçe

1965/66 Beşiktaş

1966/67 Beşiktaş

1967/68 Fenerbahçe

1968/69 Galatasaray


1969/70 Fenerbahçe

1970/71 Galatasaray

1971/72 Galatasaray

1972/73 Galatasaray


1973/74 Fenerbahçe

1974/75 Fenerbahçe

1975/76 Trabzonspor

1976/77 Trabzonspor

1977/78 Fenerbahçe

1978/79 Trabzonspor

1979/80 Trabzonspor

1980/81 Trabzonspor

1981/82 Beşiktaş

1982/83 Fenerbahçe

1983/84 Trabzonspor

1984/85 Fenerbahçe

1985/86 Beşiktaş

1986/87 Galatasaray

1987/88 Galatasaray


1988/89 Fenerbahçe

1989/90 Beşiktaş

1990/91 Beşiktaş

1991/92 Beşiktaş

1992/93 Galatasaray

1993/94 Galatasaray


1994/95 Beşiktaş

1995/96 Fenerbahçe

1996/97 Galatasaray

1997/98 Galatasaray

1998/99 Galatasaray


1999/2000 Galatasaray


2000/01 Fenerbahçe

2001/02 Galatasaray

2002/03 Beşiktaş

2003/04 Fenerbahçe

2004/05 Fenerbahçe

2005/06 Galatasaray

2006/07 Fenerbahçe

2007/08 Galatasaray

2008/09 Beşiktaş

2009/10 Bursaspor

2010/11 Fenerbahçe



bu baslik altinda calinan tüm sampiyonluklari aydinlatiyoruz arkadaslar...bakalim kimin daha fazla sampiyonlugu var. herkez listeyi gercek sampiyonlarla doldursun lütfen.
 
Cevap: Calinan Sampiyonluklar



1959/60 Beşiktaş

1960/61 Fenerbahçe

1961/62 Galatasaray

1962/63 Galatasaray


1963/64 Fenerbahçe

1964/65 Fenerbahçe

1965/66 Beşiktaş

1966/67 Beşiktaş

1967/68 Fenerbahçe

1968/69 Galatasaray


1969/70 Fenerbahçe

1970/71 Galatasaray

1971/72 Galatasaray

1972/73 Galatasaray


1973/74 Fenerbahçe

1974/75 Fenerbahçe

1975/76 Trabzonspor

1976/77 Trabzonspor

1977/78 Fenerbahçe

1978/79 Trabzonspor

1979/80 Trabzonspor

1980/81 Trabzonspor

1981/82 Beşiktaş

1982/83 Fenerbahçe

1983/84 Trabzonspor

1984/85 Fenerbahçe

1985/86 Beşiktaş

1986/87 Galatasaray

1987/88 Galatasaray


1988/89 Fenerbahçe

1989/90 Beşiktaş

1990/91 Beşiktaş

1991/92 Beşiktaş

1992/93 Galatasaray

1993/94 Galatasaray


1994/95 Beşiktaş

1995/96 Fenerbahçe

1996/97 Galatasaray

1997/98 Galatasaray

1998/99 Galatasaray


1999/2000 Galatasaray


2000/01 Galatasaray

2001/02 Galatasaray

2002/03 Beşiktaş

2003/04 Fenerbahçe

2004/05 Fenerbahçe

2005/06 Galatasaray

2006/07 Fenerbahçe

2007/08 Galatasaray

2008/09 Beşiktaş

2009/10 Bursaspor

2010/11 Trabzonspor



ben basladim. Trabzonspor'un son senin sampiyonu ilan ettim. 6 sene üst üste oldu simdi. aziz yildirim calimisti ya bizim sampiyonlugu.
 
Cevap: Calinan Sampiyonluklar



1959/60 Beşiktaş

1960/61 Fenerbahçe

1961/62 Galatasaray

1962/63 Galatasaray


1963/64 Fenerbahçe

1964/65 Fenerbahçe

1965/66 Beşiktaş

1966/67 Beşiktaş

1967/68 Fenerbahçe

1968/69 Galatasaray

1969/70 Fenerbahçe

1970/71 Galatasaray

1971/72 Galatasaray

1972/73 Galatasaray


1973/74 Fenerbahçe

1974/75 Fenerbahçe

1975/76 Trabzonspor

1976/77 Trabzonspor

1977/78 Fenerbahçe

1978/79 Trabzonspor

1979/80 Trabzonspor

1980/81 Trabzonspor

1981/82 Beşiktaş

1982/83 Fenerbahçe

1983/84 Trabzonspor

1984/85 Fenerbahçe

1985/86 Beşiktaş

1986/87 Galatasaray

1987/88 Galatasaray


1988/89 Fenerbahçe

1989/90 Beşiktaş

1990/91 Beşiktaş

1991/92 Beşiktaş

1992/93 Galatasaray

1993/94 Galatasaray


1994/95 Beşiktaş

1995/96 Trabzonspor

1996/97 Galatasaray

1997/98 Galatasaray

1998/99 Galatasaray

1999/2000 Galatasaray

2000/01 Galatasaray

2001/02 Galatasaray


2002/03 Beşiktaş

2003/04 Beşiktaş

2004/05 Fenerbahçe

2005/06 Galatasaray

2006/07 Fenerbahçe

2007/08 Galatasaray

2008/09 Beşiktaş

2009/10 Bursaspor

2010/11 Trabzonspor



Doğrusu bu bence 2003-2004 de şampiyonluk Beşiktaşın hakkıydı Beşiktaşın o sene nasıl devre dışı bırakıldığı malum



1995-1996 da şaibeli bi sezondur Trabzonun hakkıdır.



Şampiyonluk sayıları



Galatasaray : 18 ***

Fenerbahçe : 14 **

Beşiktaş : 12 **

Trabzonspor : 8 *

Bursaspor : 1
 
Cevap: Calinan Sampiyonluklar



2005 yılıda şüpheli bence yüzüncü yılları zaten şüpheli o dönemler genelde hakem yardımları vardı artık modayı değiştirdiler direk rakip takımla anlaşıyorlar.
 
Cevap: Calinan Sampiyonluklar



2004-2005 sezonunda yine Fener Trabzon'un bir sampiyonlugunu calmisti, Hakemlerle vs. yine sikeyle herzamanki gibi.



Galatasaray : 18 ***

Fenerbahçe : 13 **

Beşiktaş : 12 **

Trabzonspor : 9 *

Bursaspor : 1
 
Cevap: 2000-01 sezonu Çaıinan Şampiyonluğumuz !!!



Bu sezonla ile ilgili o kadar çok maç var ki? Sayılmayan resmi gollerimizin haddi hesabı yok. Fenerbahçe'nin bu sezona ait para transferleri incelense neler çıkar altından? Bu sezonun son maçı samsunspor-fenerbahçe. maçı 3-1 fener kazanıp şampiyon oluyor. İsmail Uyanık geçenlerde bizde bu işlere karıştık diyor. karıştık derkende kastettiği maç son maç işte. Cihan Oskay'ın iddiaları(bence gerçekler) hala ortada dururyor. Fenerin bir de bu sezon 4-3 kazandığı Antep maçı var. Bu maçta çok konuşulan bir maç, devre arasında neler yaşandı kimbilir? Geçenlerde Aziz Yıldırım'ı cezaevinde ziyarete o dönem ki Antep başkanı gitti mesela. Bu sezon ki şampiyonluk bize iade edilmeli.
 
Üst Alt