2010 DKE | 6. Hafta | TÜRKİYE 1 - 2 İspanya | 01 Nisan | - Sayfa 3 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

2010 DKE | 6. Hafta | TÜRKİYE 1 - 2 İspanya | 01 Nisan |


Cevap: 2010 DKE | 6. Hafta | TÜRKİYE - İspanya | 01 Nisan | 21:00



Zafer maçımız olsun !..



A Milli Futbol Takımı, yarın İstanbul'da İspanya ile yapacağı 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki 6. maçta 461. karşılaşmasına çıkacak.



Türk Milli Takımı, 86 yıllık tarihinde, 242'si resmi, 218'i özel olmak üzere geride kalan toplam 460 maçta 161 galibiyet, 111 beraberlik alırken, 188 kez de rakiplerine yenildi.



Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 591 gol atarken, kalesinde ise 704 gol gördü.



ligtv.com.tr
 
Cevap: 2010 DKE | 6. Hafta | TÜRKİYE - İspanya | 01 Nisan | 21:00



Arda kahkaya boğdu!



Milli Takımımızda Arda Turan, kritik İspanya maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



Milli Takımımızda dört önemli isim Arda Turan, Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı ve Semih Şentürk, kritik İspanya maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Bir gazetecinin 'İspanya'yı yenmek rüya mı ve rüyalarınızda ne görüyorsunuz' sorusuna Arda Turan'ın verdiği yanıt salondakilerin ve oyuncularımız arasında gülüşmelere neden oldu.



Arda Turan ben de geceleri rüya görüyorum ama maçla ilgili değil demesi, salondakileri kahkahaya boğdu. Bunun üzerine yıldız oyuncu sizin içiniz fesat diyerek sözlerine devam etti: "Bu ülkenin artık hangi maç olursa olsun rüya görülecek bir durummuz olduğuna inanmıyorum. Ben de bir çok rüya görüyorum ama maçla ilgili değil. Fizik kondisyonumuzun düştüğü konusuna katılmıyorum. Geriye düşünce bazı şeylerden feragat ettik. Maç golsüz devam etseydi her şey daha farklı olabilirdi."



Nihat Kahveci bu soruya şu yanıtı verdi: "Ben baya rüya görüyorum ama sabah kalkınca unutuyorum. İspanya'yı yenmek bir rüya değil. Dünya'da yenilmeyecek ve düşüşe geçmeyecek bir takım yok, inşallah o gün çarşamba günüdür. Fizik olarak düşüş yaşadığımıza katılmıyorum, onlardan daha çok koştuğumuz ortada, onlar belki daha akıllı koşmuştur diyebilirim. Tabii ki golden sonra fazla bir etkinlik gösteremediğimiz bir gerçek. Ben oynadığım kendi takımımda bile bu kadar koştuğumu hatırlamıyorum, bazen gereksiz koşular yaptımız da bir gerçek. Fizik olarak onlardan kötü olduğumuza katılmıyorum."



Tuncay Şanlı ise bu soruya şu yanıtı verdi: "Rüyalarla yola çıkmıyoruz, biz her şeyi gerçek olarak görüyoruz. Biz bir çok kişinin rüya olarak gördüğü şeyleri EURO 2008'de gerçeğe çevirdik. Sahaya çıktığımızda elimizden gelenin en iyisini yapacağız."



Semih Şentürk'ün yanıtı ise şöyle oldu: "Ben de rüya görüyorum ama sabah unutuyorum. İspanya ile oyunuyoruz, korkumuz yok ve elimizden geleni yapacağız bunu herkes görecek."



Kaynak: Webaslan.com
 
Cevap: 2010 DKE | 6. Hafta | TÜRKİYE - İspanya | 01 Nisan | 21:00



Galatasaray Türkiyedir derim baska bisey demem..Ugrasin siz Galatasaray la bakalim Milli Takima zarari ne olacak...insallah Dünya Kupasina gitmeme gibi bi durum olmaz...
 
Cevap: 2010 DKE | 6. Hafta | TÜRKİYE - İspanya | 01 Nisan | 21:00



Bu mac Ispanya icin daha rahat olur bence. 2-0 yada 3-0 gibi bir skorla kazanirlar.
 
Cevap: 2010 DKE | 6. Hafta | TÜRKİYE - İspanya | 01 Nisan | 21:00



İnş. İbrahim Üzülmez oynamaz Ardanın diyer maçta kötü oynamasının sebeblerinden biride İbrahim Üzülmezdi hiç ataga destek vermedi Ramosun üstüne hiç gitmedi Arda tek başına ne yapabilirki solda Eren G. defansta oynasın Hakan Balta kendi bölgesine çekilsin bence
 
Cevap: 2010 DKE | 6. Hafta | TÜRKİYE - İspanya | 01 Nisan | 21:00



Rakibimiz İspanya!



Türkiye bir kez daha tarih yazmaya hazırlanıyor! A Milli Futbol Takımımız, 2010 Dünya Kupası Elemeleri 5. Grup'taki 6. maçında İstanbul'da İspanya ile karşılaşıyor.



70 milyonun bir kez daha sahada olacağı, tek yürek halinde birleşip İspanya'ya Ali Sami Yen cehennemini dar edeceği karşılaşma, ATV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Bu dev maçı Sporx.com Canlı Anlatım Servisi'nden de dakika dakika takip edebilir, tüm gelişmeleri an be an öğrenebilirsiniz.



GRUBUMUZDA HESAPLAR KARIŞIK



(A) Milli Futbol Takımımızın yer aldığı 2010 Dünya Kupası Elemeleri 5. Grup'ta İspanya maçı öncesi işler karışmış durumda. Grubumuzda Bosna Hersek'in Belçika deplasmanında 4-2 galip gelmesi hesapları karıştırdı. Ay-yıldızlılar, İspanya'da 1-0 yenilince, Bosna Hersek bir puan farkla ikinci sıraya yükseldi.



Çarşamba akşamı Zenica'da Belçika'yı ağırlayacak Bosna Hersek bu karşılaşmayı kazanıp, Milli Takımımız berabere kalırsa fark üç puana çıkacak. Milliler ilk maçta olduğu gibi İspanya'ya mağlup olup, Bosna Hersek galip gelirse dört puan geriye düşeceğiz.



Milli Takımımız'ın önce ikincilik için çekiştiği Bosna Hersek ile 9 Eylül 2009'da ardından da 10 Ekim 2009'da Belçika ile deplasmanda karşılaşması da 2010 Dünya Kupası finalleri yolunda da işimizi zorlaştırıyor.



Grubumuzda İspanya ile Türkiye maçı öncesi topladığı 15 puanla en rahat takım konumunda yer alıyor.



KADROLARDA ROTASYON!



İspanya ile Ali Sami Yen Stadı'nda kazanması gereken bir maça çıkacak olan (A) Milli Futbol Takımımızda, teknik direktör Fatih Terim'in karşılaşmaya ilk maça göre farklı bir kadroyla çıkması bekleniyor. Terim'in, en güvendiği isim olarak Galatasaraylı Arda Turan dikkat çekerken, tecrübeli çalıştırıcı genç oyuncuyu yine sol kanatta Sergio Ramos'un karşısında oynatacak. Emre Aşık'ın durumunun belirsiz olduğunu açıklayan Terim'in ilk karşılaşmada sağ kanatta oynayan Tuncay Şanlı'ya da forvet hattına daha yakın bir bölgede görev vermesi bekleniyor. Terim'in, Ali Sami Yen'in havasında kritik maçlara önemli imzalar atan Sabri'yi de sağ kanata çekmeyi planladığı belirtildi. Fatih Terim, orta alanda da bu karşılaşmada Mehmet Aurelio'dan çok önemli bir performans beklediğini belirtti.



İspanya Milli Takımı'nda ise teknik direktör Vicente Del Bosque'nin Türkiye'ye karşı bu kez daha defansif bir takım sahaya süreceği iddia edildi. Teknik direktör Vicente Del Bosque'nin sakatlıktan halen yüzde 100 çıkmayan ve ilk maçta 60 dakika oyunda kalan David Villa'yı bu kez yedeklerde bekleteceği ve büyük olasılıkla 4-5-1 sistemiyle takımını oynatacağı ileri sürülürken, başarılı çalıştırıcının ileride Torres'i tek forvet bırakıp, orta sahada Cazorla'nın yerine Silva'yı alıp, Riera'yı da orta sahanın solunda denemesi bekleniyor. İspanya Milli Takımı'nda Türkiye maçında defansta da Albiol'un yerine Marchena değişikliğine gidilebileceği belirtildi.



NE DEDİLER?



(A) Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Fatih Terim, İspanya maçı ile ilgili olarak; "Ali Sami Yen'de farklı bir Milli Takım göreceksiniz, sonuna dek isteyen ve kovalayan bir milli takım olmak zorundayız. İstediği skoru almak için uğraşan bir milli takım göreceksiniz. Aklımızı ve sabrımızı, becerimizle birleştireceğiz. Oyuncularımaz sonuna kadar güveniyorum. Sahaya 11 tane cesur yürek süreceğim. Seyircimizle beraber bu sayı süreceğim 11'in sayısı 23 bin olursa çok daha etkili olacaktır. Seyirci artı 11 cesur yürek bir araya gelirse çok daha etkili olacaktır, çünkü ancak bu şekilde kazanabiliriz" dedi.



İspanya Milli Takımı teknik direktörü Vicente Del Bosque ise, ''Gruptaki durumumuz bize hala hata yapma şansı veriyor. Türklerin böyle bir şansı yok. Bunu değerlendireceğiz. Şu anda grupta iyi durumdayız ve tadını çıkarıyoruz'' dedi. Bosque, ayrıca ''İçinde bulunduğumuz Türkiye'ye oranla nispeten daha rahat pozisyondan faydalanacağız. Puan farkımız olmasına karşın, Türkiye ile kendi adımıza final gibi bir maça çıkacağız. Burada kazanmamız halinde çok büyük bir adım atmış olacağız'' şeklinde konuştu.



MUHTEMEL 11'LER



TÜRKİYE

Volkan

G.Gönül

Emre Aşık

H.Balta

İ.Üzülmez

Sabri

Aurelio

E.Belözoğlu

Arda Turan

Tuncay

Nihat



İSPANYA

Casillas

S.Ramos

Marchena

Pique

Capdevilla

Cazorla

Senna

Alonso

Xavi

Silva (Riera)

Torres





STAT: Ali Sami Yen

SAAT: 21.00

HAKEM: Michael Riley (İngiltere Futbol Federasyonu)

YAYIN: ATV & Sporx.com Canlı Anlatım Servisi



ALİ SAMİ YEN'İN UĞURU!



Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki 6. maçında İspanya ile karşılaşacak Türkiye, müsabakanın yapılacağı Ali Sami Yen Stadı'nda 28. milli maçını oynayacak.



20 Aralık 1964 tarihinde Bulgaristan ile oynanan ve 0-0 berabere sonuçlanan özel maçla birlikte bu statta ilk kez sahaya çıkan (A) Milli Futbol Takımı, Mecidiyeköy'de yaptığı toplam 27 milli maçta, 13 galibiyet, 10 yenilgi ve 4 de beraberlik elde etti. Ay-yıldızlı ekip, 23'ü resmi, 4'ü de özel olmak üzere Ali Sami Yen Stadı'nda oynadığı 27 milli maçta toplam 55 gol atarken, kalesinde 34 gol gördü.



Ali Sami Yen Stadı'nda oynadığı ilk 7 maçta galibiyet yüzü göremeyen ve bu statta ilk galibiyetini 1983 yılında elde eden Türk Milli Takımı, Mecidiyeköy'deki son randevusunda ise 21 Kasım 2007'de, Bosna-Hersek'i, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında 1-0 yenmişti.



İSPANYA'YA KARŞI ŞANSSIZLIĞI KIRMAK İÇİN!



(A) Milli Futbol Takımı, İstanbul'da İspanya ile yapacağı 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki 6. maçta 461. karşılaşmasına çıkacak.



Türk Milli Takımı, 86 yıllık tarihinde, 242'si resmi, 218'i özel olmak üzere geride kalan toplam 460 maçta 161 galibiyet, 111 beraberlik alırken, 188 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 591 gol atarken, kalesinde ise 704 gol gördü.



Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta İspanya ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı, rakibiyle daha önce 9 kez karşılaştı. Türk Milli Takımı, FIFA dünya milli takımlar değerlendirmesinde ilk sırada bulunan son Avrupa şampiyonu rakibiyle geçmişte yaptığı 9 maçtan sadece 1'ini kazanırken, 4 kez rakibine yenildi, 4 kez de berabere kaldı. 4'ü Dünya Kupası Elemeleri, 2'si Avrupa Şampiyonası elemeleri, 3'ü de özel olmak üzere geride kalan 9 maçta 4 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 12 gol gördü.



İspanya'ya karşı tarihteki tek galibiyetini 1954 yılında alan Türkiye, son 5 randevuda ise rakibine gol atamadı.



TERİM 85. KEZ



Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın İspanya ile İstanbul'da yapacağı 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki 6. maçta 85. milli sınavına çıkacak.



(A) Milli Futbol Takımı'nın başında ilk kez 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta çıkan Fatih Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor. Ay-yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanını açık ara elinde bulunduran ve sözleşmesi 2012 yılı sonuna dek uzatılan Fatih Terim yönetiminde yaptığı toplam 84 maçta, 39 galibiyet, 25 beraberlik, 20 yenilgi alırken, 123 gol atıp, kalesinde 93 gol gördü.



Türk Milli Futbol Takımı, Fatih Terim'in ikinci döneminde yaptığı 27'si resmi, 23'ü de özel toplam 50 maçtan 22'sini kazandı, 17'sinde berabere kaldı, 11'ini ise yitirdi.



Kaynak: Webaslan ve Ajanslar
 
Cevap: 2010 DKE | 6. Hafta | TÜRKİYE - İspanya | 01 Nisan | 21:00



Sergen Yalçın ; İspanyollar orda bizim istiklal marşımızı ıstıkladı, burdan maça gideceklere bunu hatırlatmak istiyorum



:asd:



Mesajı aldık Sergenim :asd:




Bunu desteklemek bize yakışmaz.Kaldı ki Atatürk bile Yunan bayrağına basmayarak saygı gösterdikten sonra marş ıslıklamak hiç haddimize değil.





Herşeyi ıslıklıyoruz.Bir pas hatası olduğunda hemen ıslık,70. dakikadan sonra kötü gidiyorsak hemen ıslık.Islıklamak yerine desteklemek lazım.
 
Cevap: 2010 DKE | 6. Hafta | TÜRKİYE - İspanya | 01 Nisan | 21:00 | Atv



İbrahim üzülmez yine solda galiba.10 kişi oynasak daha iyi en azından futbolcular o bilinçle oynarda orayı kapatmaya çalışır:D
 
Cevap: 2010 DKE | 6. Hafta | TÜRKİYE - İspanya | 01 Nisan | 21:00 | Atv



45.jpg




AS Gazetesi: Türkiye, en ateşli stadında İspanya’yı ağırlıyor.

Iker Casillas: en fazla baskıyı hissettiğim stadlardan biri..
 
Cevap: 2010 DKE | 6. Hafta | TÜRKİYE - İspanya | 01 Nisan | 21:00 | Atv



---------------!Volkan!----------------

Ibrahim-----Emre A.(?)--Hakan---Gökhan G.--

-----------------------------------------------

--------------------Mehmet A.---------

--Sabri-------------------Emre-----------------Arda--

----------------Tuncay.........................

................................Nihat.........................



4-4-2 (daha offansiv) veya 4-1-3-1-1 (daha defansiv)
 
Üst Alt