2016 U17 Dünya Basketbol Şampiyonası | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

2016 U17 Dünya Basketbol Şampiyonası


Ilk defa U17 dünya kupasinda finale ulastik... Onuralp bitim disinda, cok da yetenekli olmadigi söylenen bir grup ile...


Simdiye dek gözüme carpanlar...

Acikca söylemek gerekirse Ahmet Duran tam bir yaban domuzu gibi cocuk. Paslari da iyi, ilerisi icin tek sikintisi boyunun pivot icin kisa olmasi. Enes de bu zamanlarda 2.05 civarlarindaydi, onun kadar yetenekli degil, sutu felan yok Enes gibi. consistent motoru da yok. Ama boy atarsa, 2.11, 2.13 civari hayvan gibi pivot olabilir. Bu boyda kalirsa, Kerem Kanter kadar olmasa da, sikinti ceker... Defansi ayni enes gibi cok zayif.

Onur Alp Bitim zaten artik gelismesi icin en iyi yerde. USA´da umarim kendini gelistirir, ve NBA yapar. Simdiye kadar gördügüm en atletik türk oyuncu, Furkan´dan bile iyi o konuda. Sutu sikintili sadece. Aslinda iyi turnava gecirmedi, ama bugün 23 puan, 9 rebound, 3 steal ve 3/6 üclük ile cok büyük mac cikardi.

Ragip´i tanimiyordum, izledigim bazi maclarda süpriz oldu. Boyu simdiden 2.10 civari. Kanada macindan cok iyidi. Takip etmek lazim. macin ilk yarisi sakatlandi galiba ?

Gözbebegimiz. Muhaymin Mustafa, senci bir basketcimiz. Sutu, paslari, bitiriciligi, top sürmesi, hic birinin iyi bir seviyede oldugunu söylemem. Ama tam bir lockdown defender... Turnavayi tam takip edemedim, ama eli üstünden bir sutun girdigine izledigim sürelerde sahit olamadim. Birde rakipleri iyi kovaliyor, he is contesting every shot.


USA bizi düz eder... Zaten 20 Puan yedik ilk macda... Ama diger jenerasyonlara nazaran, cok da fazla props alamayan bir grubun, Kanada ve ev sahibi Ispanya´yi eleyerek cikmasi, büyük basari. Umarim devami gelir... 15 puandan geri gelip kazandilar bugün, yani genclerde karakter de var. Özellik ile Kanada´yi USA´yi yenebilecek tek takim olarak görüyordum.
 
Üst Alt