Kitap Okuma Hedefleri | Kitap Tavsiyeleri - Sayfa 14 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Kitap_20190218223550_509060_3.jpg


:ka:

önemli tavsiye: gomünüs kitaplarından uzak durun.
 
Su an oblomovu bitirmek uzereyim.ondan once de bozkirkurdu,siddartha,tolstoy dirilis,cavdar tarlasinda cocuklar,beyaz zambaklar ülkesinde,moby dick,cesur yeni dunya aldoux huxley,kirmizi pazartesi gabriel garcia okudum.bikac tane daha var bitirdigimde aklima gelen bunlar
 
Hepimiz iyi olduğumuzu düşünürüz değil mi? Vicdan muhasebesi yapanları kenara koyarak söyleyelim kimse ben kötü biriyim demez. İyi bir insanım der.

İyi olduğunu iddia eden insanlar da yaptıkları iyilikleri karşılık beklemeden yaptığını söyler. Mesela yoldan geçen yaşlı insana karşılık beklemeden yardım ettiğimizi düşünürüz. Dahası çocuklarımızı karşılık beklemeden büyüttüğümüzü söyleriz. Kant ahlak felsefesinde bunu ödev ahlakı çerçevesinde yaptığımızı söyler. Bu bilinçle yaptığımızı söyler.

Peki ya Mark Twain? Ne alaka demeyin. Kafamızda Tom Sawyer’in yazarı diye canlandırırız arkadaşı. Eksik olmasın insan nedir kitabında ahlak felsefesine el atmış. Atmaz olaydı. Okurken insanın sinirlerini çıkaran, kendinden utanmasına sebep olan bir felsefe geliştirmiş. Sonuçta felsefik yorum. Doğru olarak kabul etmeyiz ama okurken insan kendinden şüphe etmiyor değil.

İnce, çabuk okunan bir kitap. Felsefeye biraz meraklıysanız ahlak felsefesine farklı bir yorum görmek istiyorsanız sinirlerinize hakim olmak için kendinize söz verecekseniz okuyun. Keyifli okumalar.

4375549F-8696-4C19-8F3C-1CAF09372EDF.jpeg
 
Kafka dava guzeldi,aristoteles poetikayi bitirdim bugun.tiyatro,siir ve yazarlikla ilgilenenler okusun.cok degerli bi eser.tekrar okuyacagim
 
Montesquieu okumaya başlıyorum. “Romalıların Yücelik ve Çöküşünün Nedenleri Üzerine Düşünceler” isimli kitapla başlıyorum. Bakalım devamı gelecek mi.
 
2 hafta once Jose saramago-körlük ve thomas hardy-cilgin kalabaliktan uzak kitaplarini okudum.guzellerdi.bugun sineklerin tanrisi,goriot baba ve aristoteles retorik kitaplarini aldim.
 
bu körlüğün filmide var reis hatta enemy ninde var filmi. kitapların hakkını vermiş filmler. saramagonun kabili de güzeldir aklında olsun
Evet de o korluk kitabı cok etkiledi beni, filmine haftaya bakayim.bugun su 1984 ve hayvan ciftligi kitaplarini alacaktim da vazgectim,dedim su klasikleri iyi kotu bitireyim kasimda da onlari alirim.george orwell iyi mi kardo
 
Üst Alt