Kitap Okuma Hedefleri | Kitap Tavsiyeleri - Sayfa 7 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Arkadaşlar merhaba. Bugün kitaplığımı düzenlerken çok değerli (bana göre) kitaplara denk geldim. Hepsi severek okuduğum kitaplar. Düşündüm de her hafta sizlere bu kitapları kendi gözlemlerimle tanıtayım. Belki okumak istersiniz.

“Neoliberalizmin Gerçek 100’ü” - Hayri Kozanoğlu

Özellikle ikinci dünya savaşından sonra küreselleşen dünyada sermaye daima odak noktası olmuştur. Sadece yöneticiler, patronlar değil, dünya yurttaşları da bu sermaye odaklarının yarattığı gösterişli markaların esiri olmuştur. İşte bu kitapta bu simgeselleşen markaların geçmişini gerçek yüzünü görebilirsiniz. Rolex, Disney, Gucci, Porsche, Blackberry, Nike...

İlgimizi çeken bu bölümü öne çıkardım ama koca kitap bu markaları anlatmıyor. Bu markaları ayakta tutan şirketlerin bağlı olduğu kuruluşlar, IMF, Dünya Bankası. OECD gibi dünyanın “hayranlıkla” izlediği topluluklar da bu kitapta.

İyi okumalar...
 
tarihsel ve diyalektik materyalizm ile ilgili görsel sonucu


okuyalım
 
Monte Kristo Kontu'nun 760 sayfalık ilk cildi bitti, kitap akıyor.

İkinci cilt de bitti. Totalde 1552 sayfa civarında sanırım.

Çeviriyi de çok başarılı buldum kitabı da; temel açısından Ezel senaristleri direk bu kitaptan yararlanmış çok bariz, olay örgüleri farklı olsa da okurken insan bağdaştırıyor. Yazıldığı dönemi düşünürsek romanın derinliği ve yaşanılan bölgeler, bunların tasviri de şahane.

15 günümü aldı okumak ki yolculuklar vs olunca da biraz vakit buldum yoksa 1 ay falan sürerdi bitirmem.
 
Kişisel gelişim kitapları daima “ideale” ulaşmanın yollarını sunduğunu iddia eder. Bu iddiaların genellikle toplumumuzda bir karşılığının olmadığını düşünüyorum. Misal çocuk yetiştirilmesine yönelik bir kişisel gelişim kitabında yazılanları, çocuğun sosyal çevresindeki faktörleri göz önünde bulundurmadan uygularsanız (ki buna çok denk geldim; maalesef sosyal çevresinde zorluk yaşayan çocuklar ortaya çıkıyor. Bu tip örnekler çoğaltılabilir.

Ancak iş hayatına yönelik bazı kişisel gelişim kitaplarını bu genellemeden ayrı tutuyorum. Bunlardan en önemlisi olduğunu düşündüğüm kitap ise Tom Peters’in yazdığı kitap.

Küçük ama Önemli Şeyler / Mükemmel’e Ulaşmanın 163 Yolu - Tom Peters

Amerikalı yazar Tom Peters iş hayatına yönelik tavsiyelerini bu kitapta sunmuş. 163 tavsiyenin 100’e yakını bizim toplumumuza uygun, yapabileceğimiz, yaparsak yadırganmayacağımız öneriler. Okuması keyifli akıcı ve faydalı bir kitap olduğunu düşünüyorum. Özellikle bazı maddeleri hala deneyimliyorum ve istisnasız başarıya ulaşıyorum.

Kitapta yer alan bir öneriyle yazımı sonlandırayım. Kendi ifadelerimle anlatıyorum;

Öneri: Randevu saatinin öneminden bahsediyor. O saate uyan insanın disiplinli ve başarılı olduğuna yönelik iddiası var: Tom Peters evinin tadilatı için iki mimara randevu veriyor. Randevu saatinden önce bir arabanın evinin önünde durduğunu görüyor. İçindeki adamın arabadan çıkmadığını görüyor ve adamı izliyor. Arabadaki adam tam randevu saatinde aradan çıkıyor ve evin kapısını çalıyor. Tom Peters sadece bu davranışından dolayı evinin tadilat işlerini o mimara vermeye karar verdiğini söylüyor. Verilen sözlerin zamanında yapılmasına yönelik güven aldığını belirtiyor.

Boyner yayıncılıktan 2010 yılında yayınlanan bu kitabı öneriyorum. Keyifli okumalar!
 
Grigoriy S. Petrov - Beyaz Zambaklar Ülkesinde

Finlandiya'nın kuruluşunu ve gelişimini anlatıyor. Şu an eğitim sisteminde Finlandiya bir modelse bu tesadüf değil. Atatürk'ün de okuyup tavsiye ettiği hatta askeri liselerdeki öğrencilere bu kitabı okutmasını zorunluğu kıldığı için ilgimi çekti. Biraz sıkıcı gelebilir, çünkü akıcı bir kitap değil. Ama öğretici bir kitap. Bitirince ulan ben bunu niye okudum demezsiniz.
 
emile zola-germinali bitirdim geçen 3 günde.cok güzel kitap.o yokluk ve çileler aglatacak cinsten,baş kaldırılar gulumsetirken,acılar insani yiyip bitiriyo
 
Son düzenleme:
İkinci cilt de bitti. Totalde 1552 sayfa civarında sanırım.

Çeviriyi de çok başarılı buldum kitabı da; temel açısından Ezel senaristleri direk bu kitaptan yararlanmış çok bariz, olay örgüleri farklı olsa da okurken insan bağdaştırıyor. Yazıldığı dönemi düşünürsek romanın derinliği ve yaşanılan bölgeler, bunların tasviri de şahane.

15 günümü aldı okumak ki yolculuklar vs olunca da biraz vakit buldum yoksa 1 ay falan sürerdi bitirmem.
Hangi yayınevi?
 
Victor hugo-notre dame'in kamburuna başladım. karışık kitap,eleştirilere biraz göz atınca da anlarsınız ama guzel diyolar.bitirmeye çalışacağım
 
Bu arada Monte Kristo'nun filmini de izledim daha doğrusu 2002'de yapılanı izledim ve kitaptan sonra çok kötü geldi, bir çok karakter ve olay atlanmış -bu normal- ama senaryoda bayağı farklı ve süreçler çok yavan kalmış.
 
Üst Alt