2023-2024 Sezonu Sistem ve Taktik Sohbet Başlığı - Sayfa 53 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
kaan umarım bek pozisyonda oynamak zorunda çok kalmaz.
TOrreira yanında defansif mantalitede en verimli yeri olarak görüyorum.

Demirbay'da ofansif OS olarak bence çok daha yararlı olacaktırda o lüksümüz şu an yok gibi,çünkü mertens maşallahı var 37 yaşında deli gibi koşturuyor. bunu söylememin nedenide Demirbay'ın şutu Mertens'den daha iyi geliyor bana, kaleyi karşıdan görürken yapıştırsın yada yerden icariye asist falanlar filanlar
 
Bu basligin varligindan haberdar degildim. Var olmasindan dolayi oldukca mutluyum. Bence mac sonlarinda bu baslik altinda analiz yapabiliriz. Okan Hoca, daha cok rakibe gore mac icinde donus yapiyor ama, genelde 4231 cikiyor ve mac baslayinca 424 olarak devam ediyor. Bazen de 343 veya 352 ye de donuyor, Tor'u iki stoperin arasina alarak.

Dolayisiyla benim acimdan statik bir sistem var diyemiyorum. Bu modelde bu kadar degisken bir formasyonda oynayabilmek icin, her bölgedeki oyuncunun ciddi oyun gorusu, topa sahip olma ve pas kalitesi gerekiyor.

Bu modelin bence iyi yani, eger niyeti olan genc varsa kendini gelistirebilir.. Baris, Boey, Kerem, etc. Gelistirmek istemeyen de Kazimcan, Cicaldau gibi gidiyor.

Ben onumuzdeki sezon acikcasi 433 ile cikacagimizi dusunuyorum. Burada 2 orta saha 8.5-10 gibi oynayabilecek olmasi gerekir. Su belli oldu ki, ligte bize karsi oynayacak takimlar kapanacak. Bu durumda orta saha, bek ve kanat üclü olusturup cizgiye inmek veya kanatlari delmeyi kolaylastirmasi gerekir.

O yuzden bekler de orta acma, ofansif yonlerinin iyi olmasi gerekiyor.

Gidecekler vs yaninda bu transfer doneminde bence orta saha kismimiz oldukca hareketli olacak. Giden ve gelenler cok olacaktir diye dusunuyorum.
 
Son sayfalarda hepsinin ismi sayılmış da yapılan hesaplarda Yusuf Demir pas geçilmiş!..

Durduk yere öyle bir kazık girmiş oldu ki bilinç altlarımız hatırlamayı reddediyor adeta. 2-3 milyonluk teklif gelip gönderilmesine dair umudum da giderek zayıflıyor.

Sezon sonu iki yıl kontratı kalmış olacak. Üst düzey profesyonel kariyerinin bizde başlayıp bitmesi hiç uzak bir ihtimal gibi görünmüyor maalesef...
 
Bu sezonu inşallah şampiyon ve bol kupalı bitirdikten sonra seneye yapılacak satışlardan gelen para ile;

Rafa Silva (Benfica)
Eren Dinkçi (Heidenheim)
Vanderson (Monaco)
Khephren Thuram (Nice)
Hugo Ekitike (PSG)-Kiralık olursa

Bu şekilde bir dönem ile transferi kapatabiliriz. Az ama öz transfer. Köhn tutarsa sol beke gerek kalmaz zaten. Emin dönecek, Yunus muhtemelen dönecek.
 
Gelecek sezon planlamasını konuşmak için henüz erken ama alakasız başlıklarda dağınık şekilde paylaşımlar yapmak yerine burası daha uygun olur kanısındayım.

Okan Hocanın tercih etmeyeceği kesin gibi bir şey olsa da mevcut kadroya çok çok yakıştırdığım 3-4-3 formasyonuyla giriş yapayım. Evet, üçlü sistemler sabır ve devamlılık gerektirir ki inşaallah bu yıl da şampiyonluğa ulaşırsak, kadro ve TD devamlılığı ile zor olmayacaktır. Okan Hocanın sağlam kredisiyle de yapamazsak, yakın gelecekte bir daha mümkün olamayacaktır...

Muslera-Davinson-Nelsson-Abdülkerim-Barış-Köhn-Torreira-İcardi...Etti 8; geriye iki kanat ve Torreira' nın partnerini netleştirmek kalıyor. Bu sistemde net 6 ve 10 numaralara ihtiyaç olmadığı için transferde çok fazla ve pahalı hamle yapılması da gerekmeyecek oluşu büyük avantaj teşkil edecektir. 10 numaralı sistemlere genel olarak soğuk bakarım şahsen; çok özel oyun zekası ve yeteneğe sahip birini bulmak gerekiyor ki hadi bulduk diyelim, yakın kalitede yedeğini bulamazsan yine sıkıntı. 24 kişilik kadro;

----------------------Muslera------------------- ------------ ----- --Günay, Jankat (?)

--------Davinson-----Nelsson-------Abdülkerim ---------- ---- -- Emin, yeni Nelsson (T), Kaan

Barış---------Torreira-------Demirbay------Derrick--------------- --Sağbek (T), Kaan, 8 (T), Berkan, solbek (T)

----------Yunus-------İcardi------Kerem ------------------- ----- --Tete (T?), Santrfor (T), Baran, Zaha (T?)


Zaniolo' yu sattım!..

Kadroya giremeyecek gençlerden potansiyel vaad edenleri kiralayıp ışık veremeyenleri paketliyorum.

Nelsson giderse, yerine onun gibi 'Reis' statüsünde birini alıyorum; Kopenhag' dan Vavro geldi aklıma.

''Yeni Nelsson'' un Nelsson' dan bağımsız olduğunu belirteyim; öyle biri Nelsson gitse de kalsa da alınacak...
 
Son düzenleme:
sezon bitince trasnfer hareketlenmesiyle daha iyi konuşabiliriz.

bir tarafım çift forvetli sisteme dönmemiz gerekiyor diyor .
 
Üst Alt