2023-2024 Sezonu Sistem ve Taktik Sohbet Başlığı - Sayfa 48 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Bekleri çok fazla ileri yolluyoruz. Takım neredeyse 2-3-5 gibi oluyor rakibin yarı sahasında. Randers maçında da Kasımpaşa maçında da aynı golü yedik. Rakipler 30 saniyede sol taraftan kalemize indi, birinde Kehinde birinde Yusuf Erdoğan yıldız oldu. Sanki 3 stoperimiz varmış gibi davranyoruz, ama bizim 6 numaramız bile ileride ve derin oyun kurucu. Yani çapa bile değil, 3 stoperden geçtim. Bu durumda sol stoper ve sağ stoper, beklerin arkasındaki boşluklara yetişemiyor. En azından bir Çapa al da merkezin 3'lü kalsın. Sol stoperin ortadaki adama güvenerek, sol tarafı kapatabilsin. Bekleri bu kadar ileride kullanacaksak en azından bir çapa almamız gerekli bence ki mesafeler kısalsın, sol stoper ve sağ stoper beklerin arkasını rahat kapatsın.

lineup (4).pnglineup (6).png
 
bu kadar para harcanıp nelsson-luyi ve marcao'dan biri dışarda kalırsa küfürlük olur. ya 3'lü ya da biri 6 numara olacak şekilde 11'e yedirilsin bi zahmet.
 
Kafamdaki 11

Muslera
Boey Nelsson Marcao Pva
Assunçao
Morutan Cicaldau Berkan
Kerem
Halil

Kafamdaki soru işareti

Halil ileri uçta tek santrfor oynayabilir mi?
 
İki stoperin yanına ya da ortasına inecek tek bir oyuncu Galatasaray’ın kenarlardan daha rahat çıkış yapmasını sağlayabilirdi. İkinci yarıda Taylan’ın oyuna girmesi sonrasında Berkan’ın iki stoperin soluna inerek oluşturduğu pas opsiyonu iki Kasımpaşa ön oyuncusuna karşı hemen şekil üstünlüğünü ortaya çıkarıyor. Merkezden yaklaşan Taylan’la birlikte ortaya çıkan 3+1, çift forvetli yapılara karşı gayet iyi bir çözüm. Bunu ilk yarıda Berkan birkaç kez yapmaya çalıştı ama hepsi bireysel bir çaba gibi göründü.


1*issijrzG1DW22xpEBXFLsw.png


Bunun yerine Galatasaray, hep bire bir baskı altında kaldı. Kalecisine döndü ve Muslera’nın uzun top oynamasına razı oldu.


1*DYhz5qMdzOpo0_KCDJGO_w.png


Kasımpaşa’nın zaman zaman üçlü olmaya çalışan Galatasaray’a karşı kaliteli, mesafeleri iyi ayarlayan baskı hatlarıyla gelmesi ve sürekli sayısal üstünlük elde ederek presi yapması da onların bu yönden çok iyi bir planla maça çıktıklarını gösteriyordu. Yani tek sorun Galatasaray’ın problemleri değildi, bu problemleri sürekli sahada ortaya çıkaran başarılı bir karşılama planı da maça etki etti.
Oysa Galatasaray bundan sadece iki yıl önce yine aynı takıma karşı ve yine aynı statta, yine Fatih Terim’le fakat başka bir planla sahadaydı.


1*yCLWb2vk6G1ScoG0O1-aDA.png


Galatasaray’ın dörtlü savunmasının önündeki iki savunma oyuncusu Lemina ve Seri’den biri (Lemina) savunma arasına girip savunmayı üçlerken diğeri (Seri) savunma önündeki oyun kurucu haline dönüyordu. Lemina savunmanın arkasındaki, Seri de önündeki oyun kurucuydu ve Galatasaray sürekli kenarlar üzerinden çıkış yapmayı başarıyordu. Pozisyonda Lemina’nın derine gelen Seri’yle birlikte topu oynayabileceği üç opsiyon mevcut.



1*_2vO7l_qYfiUlHTmi5F1Cw.png


14. dakikada da benzer bir durum söz konusu. Lemina kontrol sahibi. İki kenardaki stoper üzerinden Galatasaray çıkış yapabilir. Derine inen Seri de devamında ekstra bir opsiyon oluşturuyor.


1*FTTH_TS_XhwfoQAnfSqF4w.png



Keza 17. dakikadaki görüntü de oyunu üç kişiyle kurmanın 4–4–2'lere karşı ne kadar başarılı olduğunu şekil itibarıyla gösteriyor. Hem üç stoper hem de çizgiden derine gelen sol bekle (Linnes) birlikte Marcao birden fazla pas tercihine sahip. Burada öne oynayıp çizgiden oyunu genişleten Linnes’le birlikte ikinci bölgeye çok rahat bir şekilde geçmeyi başarıyor Galatasaray.

Sonuç​

Evet bu takımda Seri yok, bu takımda Lemina da yok. Keza Marcao da şu anda oynamıyor. Bu kalite düşüşü elbette bir takımın oyun kurma noktasında işini zorlaştırır. Ama özellikle de böyle zamanlarda oyun kurma strüktürü takımlar için daha önemli hale gelir. İki sezon önce sahadaki var olan kalitesini son derece iyi bir planla destekleyen Galatasaray, düşük kaliteye aynı desteği sunmuyor ve bu da sahada bazı sonuçlara neden oluyor.
Bugünün trend oyununda çift forvetle baskı yapan takımlara karşı üçüncü bir opsiyon geride mecburiyet haline gelmiş durumda. Galatasaray oyun kurma yeteneği olmayan iki bek van Aanholt ve Boey’den bu desteği alabilecek gibi durmuyor. O halde Lemina gibi sürekli derine inerek savunmayı üçleyen bir oyuncu iki yıl önceki Kasımpaşa maçı gibi şart görünüyor. Fatih Terim benzer bir arkada ikiye iki oyun kurma tercihini o sezonun başındaki Fenerbahçe derbisinde de uygulamış ve Galatasaray yine zorlanmıştı. Sonrasında Lemina’nın merkez stoper gibi konumlanmasıyla çözüm harika olmuştu ve pandemi öncesi Galatasaray oyun kurma gelişimiyle çok dominant oyunlar sergilemişti. Kasımpaşa deplasmanı o serinin bu yönden başyapıtlarından biri oldu. Fatih Terim’in mevcut Galatasaray için de benzer bir sezon içi hamlesine ihtiyacı var gibi görünüyor. Hafta sonu oynanan maç puan kaybı dışında bu yönden de oldukça net mesajları ortaya koymuş durumda.



emre özcan / tardini büfe

Çok güzel bir yazı şu analizi bizde hocaya sunabilecek yardımcı antrenör lazım işte


•quod erat demonstrandum•
 
Bu sene savunmadan top çıkaramamanın en önemli etkeni taylandır emre özcanın dediği gibi. Taylan top çıkarmak için 2 stoperin arasına hiç girmiyor, hep ileride top istiyor. Seri bu işi çok iyi yapıyordu, bi başakşehir maçını hatırlıyorum bi fb maçını hatırlıyorum resmen regista nasıl oynar sunumu yapmıştı adam.
 
Bos yapmaya hocanin taktigi idmani yok demeye gerek yok. Genc oyunculara ve hocaya en az 1 ay vermek lazim. Ekimdeki milli aradan sonra takimin sov yapacagini dusunuyorum.
 
Bos yapmaya hocanin taktigi idmani yok demeye gerek yok. Genc oyunculara ve hocaya en az 1 ay vermek lazim. Ekimdeki milli aradan sonra takimin sov yapacagini dusunuyorum.
Devre arası gelmeden ligten koparız buda burda kalsın bakalım ozaman terimi ne diye savunacaksınız
Gerçi sizde argüman bitmez 8 kupası var diye başlarsınız ama bu sefer evlatlarıda terimi kurtarmaz
Umarım gider ve geride gelmez
 
terim gitsin diye basarisiz olmamizi yenilen her golde sinsi sinsi sevinmeyin de yeter.
Kimse takımını sabote etmez bende etmem ama güneşte balçıkla sıvanmaz
Terim ellerindeki muazzam kadrolarla zar zor şampiyon olmayı başarmış birisi
Bu genç potansiyelli ama şu anda tam yeterli olmayan kadroyla birşey yapamaz
ben sonuna kadar destekleyeceğim ama olacakları görmek içinde kahin olmaya gerek yok.
Biz yeni hoca bakalım şimdiden
 
Kimse takımını sabote etmez bende etmem ama güneşte balçıkla sıvanmaz
Terim ellerindeki muazzam kadrolarla zar zor şampiyon olmayı başarmış birisi
Bu genç potansiyelli ama şu anda tam yeterli olmayan kadroyla birşey yapamaz
ben sonuna kadar destekleyeceğim ama olacakları görmek içinde kahin olmaya gerek yok.
Biz yeni hoca bakalım şimdiden
Hocam dostum sevgili renktaşım. Son iki şampiyonluktaki kadromuz muazzam ya da ligin çok üstünde miydi? Son 2 sezon hoca da kötü kabul ama potansiyeli olmayan çok kötü bir hoca gibi konuşmayalım lütfen. İlerde basan, deli gibi pres yapan bir takım pekala izleyebiliriz Terim ile. Görelim bekleyelim biraz daha da.
 
Toplamda 15 yabancımız var.omarın hala sözleşmesi devam ediyor anlam veremediğim şekilde ancak lisans çıkarılmamış.
Şimdi geriye kalan 14 yabancıdan sakatlık,ceza olmadığı sürece babel,feghin normal şartlarda tribüne çıkması gerekir.tabi marcaonun 5 maç daha cezası var.an itibarıyla 3 oyuncu belli gibi.bakalım terim bey babel ve feghi ısrarla kadroya almaya devam edecek mi?
 
Üst Alt