#21 Boniface N'Dong | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

#21 Boniface N'Dong


SRD_8922_B.jpg




21 BONİFACE NDONG

Pivot




Doğum Tarihi: 1977-09-03

Geldiği Takım: FC Barcelona Regal

Giriş Yılı: 2012

Boyu: 2.13



Kariyeri

1999-2000 Rattelsdorf

2000-2002 TSV Breitengrussbach

2002-2003 TSK Universa Bamberg

2003-2005 JDA Dijon

2005-2006 Los Angeles Clippers

2006-2007 Spartak St. Petersburg

2007-2009 Unicaja Malaga

2009-2012 FC Barcelona Regal



Boniface N'Dong Kimdir?



3 Eylül 1977'de Afrika'nın batısında bulunan Senegal'in M'bour şehrinde dünyaya gelen Boniface Ndong profesyonel olarak basketbol oynamaya çok geç başladı.



Ülkenin başkenti Dakar'ın güneyinde yer alan Nianing'de okula giden ve basketbol ile burada tanışan Ndong, özel bir Katolik okuluna da gittikten sonra Dakar Üniversitesi'nde eğitim aldı. 1999 yazında NBA Draftı'na katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne geçen ancak seçilemeyen Senegalli oyuncu Avrupa kıtasının yolunu tuttu ve sezonu Almanya ikinci liginde yer alan Rattelsdorf takımında geçirdi. İki sezon üst üste ikinci ligdeki TSV Breitengrussbach takımında oynayan Ndong, 2001-02 sezonunda 19,2 sayı, 13,2 ribaund, 2,8 blok ortalamaları yakalayıp gelişimini sürdürdü. Bu performansı ona birinci ligin kapılarını açtı. TSK Universa Bamberg takımında lig ikinciliği yaşadığı bir sezon geçiren oyuncu 2003-04 sezonunda Fransa'nın JDA Dijon takımına dahil oldu. İlk sezonunda çok az forma şansı bulmasına karşın 11,6 sayı, 7,6 ribaund ortalaması elde etti ve bir sonraki sezon için de kontratını uzattı. Avrupa'ya adaptasyonunu tamamlayan ve kariyerinin yeni bir dönemine giriş yapan Ndong 34 maça çıkıp 14,6 sayı, 8,4 ribaund ortalamaları ile dikkatleri ciddi biçimde üzerine çekti. Eurochallenge deneyimi de yaşayan Bonifance 15 maçta 15,5 sayı, 7,9 ribaund ortalamaları yakaladı. 2003'te giymeye başladığı Senegal Milli Takımı formasıyla 2005 Afrika Şampiyonası finalinde Angola'ya kaybetti. 14,6 sayı, 9,1 ribaund ortalamasıyla turnuvayı kapatan Ndong en iyi beşe seçilirken, en iyi pivot ödülünün de sahibi oldu.



Performansı sürekli artan Boniface Ndong'ın yolu sonunda çok arzuladığı NBA ile kesişti. Denver Nuggets yaz ligine katılan oyuncu Eylül 2005'te Los Angeles Clippers ile anlaştı. Normal sezonda 23 maça çıkan Senegalli beklediği süreleri bulamadı. 2006 yazında Clippers'ın yaz ligine katılım gösterip beş maçta 9,8 sayı, 6,8 ribaund ortalaması tuttursa da Amerika'da kalamadı ve 2006-07 sezonunu Rusya'nın Spartak St. Petersburg takımında geçirdi. Yıldız isim ligde 14,8 sayı, 9,6 ribaund ortalaması yakaladı. Mayıs 2007'de İspanya'ya yol alan Ndong Unicaja Malaga ile anlaştı ve playofflarda yer aldı. 2007 yazında son kez NBA için şansını deneyen ve Cleveland Cavaliers ile yaz liginde yer alan Boniface yeterli süre alamadı. 2007-08'de Unicaja ile harika işler çıkarmayı sürdüren Senegalli oyuncu playoff çeyrek finalinde Kerem Tunçeri'nin de yer aldığı Real Madrid önünde 16 sayı ortalaması üretip takımını bir üst tura taşıdı. Ndong yarı final serisinde 23 indeks puanına ulaşmasına karşın Neven Spahija'nın çalıştırdığı Pete Mickeal'li TAU Ceramica'ya kaybetti. Bir sonraki sezon playofflarda yine normal sezona göre daha iyi oynayan Ndong istatistiklerini 13,0 sayı, 7,3 ribaund ortalamasına kadar yükseltti ancak yarı finalde bu kez de Juan Carlos Navarro'nun liderliğindeki Regal Barcelona'ya mağlup oldu. Unicaja ile üst üste iki sezon Euroleague tecrübesi edinen ve Top 16 seviyesini gören Senegalli oyuncu Aralık 2008'deki Le Mans karşılaşmasında 19 sayı üretip kariyer rekorunu kırdı. 2009 Afrika Şampiyonası'nda bir kez daha Senegal'in formasını giyen Boniface 7 maçta 19 sayı, 9,1 ribaund ortalaması yakaladı ancak Ndong'un ülkesi iyi bir derece elde edemedi.



2009-10 sezonuyla birlikte kariyerinde yeni bir adım daha atan Ndong, son şampiyon FC Barcelona'ya geçiş yaptı. Euroleague'de zafere uzanan oyuncu 21 maçta 15 kez ilk beş başlayıp 8,7 sayı ortalaması kaydetti. Katalan ekibi ile çok başarılı günler yaşayan oyuncu son üç sezonu burada geçirdi ve ligde iki şampiyonluk, iki de Kral Kupası sevinci tattı. Aralık 2011'de Galatasaray Medical Park karşısında 16 sayı, 6 ribaund, 4 blok ile 29 indeks puanına erişen ve Euroleague'de beşinci sezon tecrübesini gerçekleştiren Ndong, ACB'de Nisan 2012'de beş maçta 18,2 sayı ortalamasına kadar çıkarak ayın oyuncusu seçilmişti.



İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Almanca gibi pek çok farklı dili konuşabilen ve bu konuda önemli bir yeteneği olan 2,13 metre boyundaki Boniface Ndong pivot pozisyonunda görev alıyor. Boni lakabıyla bilinen oyuncu tecrübesiyle, boyalı alanda hücum ve savunma yönünden oluşturduğu gözdağıyla, sayı ve ribaund üretkenliğiyle, çalışkan ve saygınlık uyandıran karakteriyle ön plana çıkıyor.​
 
Cevap: #21 Boniface N'dong



Bu çakılı pivot , Andriç çok enteresan bir basketçi bir uzuna göre çok hareketli...



Andriç'i kadroda kesinlikle tutmak gerekir..



Böylece hem çakılı hemde hareketli iki pivotumuz olur..



Basketbol'da çığır açtın valla Ergün ÇAKILI PİVOT :ayatollah: :asd: Sofo'ya filan yazsan tamam da N'dong ne alaka ? Aynı oyuncudan mı bahsediyoruz acaba ?
 
Cevap: #21 Boniface N'dong



[video=youtube;etY_Jr6nAfo]https://www.youtube.com/watch?v=etY_Jr6nAfo&feature=player_detailpage[/video]



Asistlerin kimden geldiğine dikkat, ÇAKILI PİVOTUMUZA :D
 
Cevap: #21 Boniface N'dong



Kalın uzun gerçek 5 dedik alınmadı sezon çöpe gitti geçen yıl belli inatlar yüzünden. Artık çok iyi savunmacı erçek bir 5 numaramız var
 
Cevap: #21 Boniface N'dong



Burda da anlaşırlar der misin :yenieek:



Lakoviç özellikle Barcadaki rolü nedeniyle liderlik vasfını kaybetmiş, o patlayıcı deliciliği bir kere artık yok sırf şutör özelliğiyle idare ediyor, bu yüzden artık herkez şutu kolluyor, topu zaten sağına her vurgunda top kaybı oranı yükseldi bi soluna vurabiliyor dribe ederken, Jaka gün geçtikçe statik şutör olma yolunda guard özellikleri günden güne eriyor, ben hocanında takımda görmek istemediğine eminim, Ergin Hocan birebiri olmayan oyuncuyu kadroda tutmaz özellikle yabancı onun basketbola bakış açısında bireysellik ve yetenekleri parlatma var, maçın icinde kafasındaki eşleştirmeleri yapıyor maden neredeyse ordan ısrar edip sonuca gidiyor, Orhun Ene gibi bi oyuncu tam ısındımı rotasyon gereği almıyor kenara foullese bile bu tarz meselesi.
 
Cevap: #21 Boniface N'dong



Sırada Domercant var. O da gelirse bu sene üç takım birbiriyle ölümüne kapışır. Şikeciler de Andersen'la anlaşmış. Eurocup olması belki de daha hayırlı olur. Bu sene Eurocup'ı alıp adımızı duyurduktan sonra ondan sonraki sene Final Four hedefi koyulur.
 
Cevap: #21 Boniface N'dong



Pota altında rakibi ürkütecek bir isim. Final Four'u yerinde izlemiştim ve pek beğenmemiştim o zamandan N'Dong'u, umarım o günlük bir formsuzluktur ve toparlar. Hayırlı olsun kulübümüze, Eurocup için çok iyi bir kadro kurduk, şampiyonluk favorisiyiz.
 
Cevap: #21 Boniface N'dong



f7'yi gözünüzde fazla büyütmeyin Efes'le biz ayrılıcaz bu ligden, f7'nin sistemde inanılmaz hataları ve boşlukları var, en dengeli biz ve Efes



Batiste - Bo gece ile gündüz gibi, kaç kişi Pana'nın sete oturmadan ver guarda oynasın dediğini gördünüz ? Pana hücumları Batiste ve Diamantidis Pick and roll'leriyle başlar müsaitse bitirir, yoksa boş şutörü dışarda bulur, Bo'nun tek eksiği zaten Pick and roll, fülker eğer Fischer'ı alsaydı o zaman tehlike olurdu hatta Bonsu'yu, yine Sato aynı şekil sato ver eline oynasın oyuncusu değil sistem içinde yapı içinde bitiren oyuncu, bo takımı oynatmaya oynamazsa Sato boş şutu bulucakta atıcak, Emir onların kurtuluşu zaten o olmazsa yapı direk çöker, Ömer Onan saha görüşü ve topla oyunu iyi değil, Bogdanoviç aynı şekilde bu opyuncular anca birebir oynar, Sato topla hiç oynamaz zaten, Bo kendine oynar Sİena'da yunan guard Zizis takımı oynatıyordu hatırlarsanız, herşey Emir'in ellerinde kısacası orda, Gist kalırsa Bo ile çok iyi anlaşır ve beklenenin çok üzerinde sezon geçirir, yani yapı farklı bişey Lass Diarra Melo'dan iyi olabilir bir çoğuna göre ama bu yapıda Melo Lass'ı 5 katlar mesela çünkü fizikli orta sahamız yok, Hava toplarında Stoperlerimizin sıkıntılarını bile tek başına çözdü, oyun sıkıştığında geriden süpriz kaçışları var bunlar gizde yok ve gerekli olanlardı yapı böyle bişey, bu her takım sporunda böyledir.
 
Üst Alt