#7 Henry Onyekuru - Sayfa 119 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Ilk yarı ne kadar kötüyse ikinci yarı o kadar iyiydi. Potansiyel var ama istikrarsızdı. Oyun zekası + istikrarlı olursa EPL subtop takımlarında oynayacak kapasitede olur.
 
Genç oyuncular çokça hata yapabilir. Önemli olan performansının ileriye ivme kazanması. Marçao gibi sürekli geriye gidiyorsa sorun vardır. Kötüden iyiye giden oyuncu makbuldür. İyiden kötüye giden oyuncu değil.
 
Ilk yarida bok gibi değil miydi kamki. Bunu kanatta topla oynayacak sekilde oynatmayacaksin, forvette tek vuruş kovalatacaksin. Bunu farkedip uygulamasi Fatih hocamın dehasini ispatlamıştı. Jardim salağı iki mac kanat oynattı, sonra dogal olarak kulübeye hapsetti. Dingil çünkü.
İlk yarı cacık top oynamadı. İstatistik kasıp İngiltere’ye dönüş kafasındaydı. İkinci yarı takımı sahiplenince Allahı var iyiydi.
Kankiler bence ilk yarıdaki sıkıntı kritik maçlarda atamadığı gollerdi yoksa çok ciddi pozisyonlara girmişti ve kaçanlar 8 puana malolmuştu.

İkinci devre onları attı işte, tabii takım daha derli toplu olunca da daha özgüvenliydi.
 
İlk devre bayağı kötüydü hatta devrenin bitiş maçını da satmıştı adeta iki iki biten Rize maçı, öldürdüğü kaç maç var CL de keza Porto vs vs çok normal yani o dönem gömülmesi. Monaco da kesiği yemiş sanırım, muhtemelen yine döner buralar öyle çok matah bir topçu değil zaten.
 
golcülüğünü felan geçtim bekine yardım ettiği için seviyordum kendisini.kimsenin beğenmediği zamanda ben bu özelliğinden ötürü oynuyordu.zira rodriguez ben kralım modundaydı ve geriye gelmiyordu.jardim kovulunca yine kanatta 11 oynamaya başlar.ha ilk yarı kötü bulan arkadaşlar unutmuş bu arkadaş bize geldiğinde uzun bir aradır düzenli oynamamıştı.ama mesela falcao'nun karşı karşıya kaldığı pozisyonları onyekuru atardı çünkü hızı sayesinde stoperler yaklaşamadan fişi çekiyordu.uzaktan kritik goller atamıyordu ama ceza sahasında nispeten soğuk kanlı bir oyuncuydu iyi yere yolluyordu topları.
 
İlk devre bayağı kötüydü hatta devrenin bitiş maçını da satmıştı adeta iki iki biten Rize maçı, öldürdüğü kaç maç var CL de keza Porto vs vs çok normal yani o dönem gömülmesi. Monaco da kesiği yemiş sanırım, muhtemelen yine döner buralar öyle çok matah bir topçu değil zaten.
4-4-2 kanadı gibi oynatıyorlar orada, baştan fail zaten.
 
Mesele sadece bir adamin performansini yorumlamak degil ki, bir futbolcunun faydali yada faydasiz oldugunu saha icinde yaptiklarindan görebilirsin. Onyekuru´nun daha ilk oynadigi maclarda, bazi konularda yasina göre cok olgun oldugunu gözlemliyebiliyordun. Onyekuru tarzi özelliklerini ücüncü bölgede kullanan bir oyuncu icin, oldukca aktif geriye calisiyordu. Winning futbolu bildigini, ve ona göre oynadigini anliyordun. Hizi, kivrak bilekleri felan zaten üst düzey seviyede...

Eksikleri de var elbet. Pas oyunu zayif, orta sahada paslasmaya iyi katki veremiyor, genelde toplarin bos alanda önüne atilmasini istiyor. O yüzden ancak o konuda kullanabildigimiz an bir silaha evrilebilir, ve bunu bizde ligin ikinci yarisinda yapabildik ancak. Yani durum ortada, 17. haftaya kadar ilk 11 diye birsey yoktu. Sürekli degisen oyuncular, dizilisler, sakatlik, ceza vesaire derken böyle gitti bitti ilk yari.

Ikinci yari oyun oturdugunda, Onyenin yavas yavas eksiklikleri daha az, elit seviyesinde oldugu özellikleri ise daha fazla göze batmaya basladi. Ama Onye herzaman takima yarar saglayacak isler yapiyordu sahada, sadece oyunu oturtabildigimiz gibi, onun da bireysel katkisini yükselttik.
 
Üst Alt