#23 Ermal Kurtoğlu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

#23 Ermal Kurtoğlu


ermalkurtoglu.jpg




Ermal Kurtoğlu



Arnavutluk’un güneydoğusunda yer alan Korçe kentinde 12 Şubat 1980 günü dünyaya gelen Ermal Kurtoğlu, Türkiye’deki profesyonel kariyerine henüz 15 yaşındayken başladı.



1993 ila 1995 yılları arasında Arnavutluk’un köklü spor kulüplerinden SK Tiran’da altyapı eğitimini alan Ermal, ülkemizde ilk olarak Fenerbahçe takımının formasını giydi. 1997 senesinde Türk vatandaşlığına geçen oyuncu, Kuqo olan soyadını Kurtoğlu ile değiştirdi. Ermal, Avrupa kupalarındaki maçlarda formasının arkasına hâlâ ‘’Kuqo’’ yazdırırken, Türkiye’de ‘’Kurtoğlu’’ soyismini tercih ediyor. Oldukça genç sayılabilecek bir yaşta Türkiye’de oynamaya başlayan Ermal Kurtoğlu, fazla forma şansı bulamadığı Fenerbahçe’den–üniversite eğitimi almak ve basketbol hayatına devam edebilmek için- 1999 yılında ayrılarak ABD’ye gitti. ABD’deki iki senesinde Kansas’taki Fort Scott Community College (NJCAA) ve Oklahoma’daki Seminole State College bünyesinde bulunan Ermal’in kariyerindeki dönüm noktalarından biri 2001 senesinde yaşandı.



NCAA takımlarından Indiana Hoosiers’a 1971 ve 2000 yılları arasında üç şampiyonluk kazandıran, 1984 Los Angeles Olimpiyatları’nda Michael Jordan, Patrick Ewing, Chris Mullin ve Sam Perkins gibi oyuncuların bulunduğu ABD Milli Takımı’nı altın madalyaya ulaştıran efsanevi koç Bob Knight’ın yeni takımı Texas Tech Red Raiders ile NCAA’de oynaması gündeme gelen Ermal Kurtoğlu, Avrupa’daki profesyonel kariyerinden dolayı bu şansı kullanamayacaktı. Başarılı oyuncu, tekrar Avrupa’ya dönüyordu.



Hırvatistan’ın KK Split takımındaki bir sezonluk kariyerinin ardından 2002-03 sezonunda Slovenya’da KK Pivovarna Lasko forması giyen başarılı sporcu, 2003 yılında antrenörlüğünü Oktay Mahmuti’nin yaptığı Efes Pilsen’e transfer oldu. 2004 yılının yaz mevsiminde Türkiye Milli Takımı için oynamayı seçen Ermal, üç büyük organizasyonda (Eurobasket 2005, 2007 ve 2006 FIBA Dünya Şampiyonası) Türkiye formasını giydi. 2003 ila 2008 yılları arasında Efes Pilsen’de görev aldıktan sonra 2008-09 sezonunu İspanya’nın Power Electronics Valencia takımında geçiren Kurtoğlu, yeni sezon öncesi Efes Pilsen’e geri dönmüştü. 2.07 metre boyundaki Ermal, 14 Şubat 2010 günü Fenerbahçe Ülker karşısında TBL kariyerindeki 200. maçına çıktı. Uzun forvet ve pivot pozisyonlarında görev yapabilen oyuncu, pota altındaki gücünün yanı sıra, son yıllarda geliştirdiği üç sayı yüzde sayesinde yayın gerisinden de etkili olabiliyor.



Ermal Kurtoğlu, Mayıs ayı içerisinde Caner Topaloğlu ve Radoslav Rancik ile sözleşme yenileyen Galatasaray Cafe Crown’ın dış transferde kadrosuna kattığı ilk isim oldu.
 
Cevap: #23 Ermal Kurtoğlu



Iki taraf icinde olumlu goruyorum. Galatasaray'in ihtiyaci olan bir mevkii'ye milli bir transfer oldukca yararli gozukuyor.



Obur tarafta, Ermal'in artik son iki takimindan biri olucakti bu transfer. Hem bolca rotasyonda yer bulabilecegi hem de kendini taniyan bir teknik direktor ile calisabilecegi bir yapiya katilmis oldu. Kendi kariyeri icin oldukca anlamli bir hamle, basarilar.
 
Cevap: #23 Ermal Kurtoğlu



Ermal iyi topcudur diye bilirim ve sevdigim bir adamdir, ayrica Oktay the Coach'un hemserisi degil mi?
 
Cevap: #23 Ermal Kurtoğlu



Uzun sıkıntımız için önemli bir transfer.Ama benim düşünceme göre pota altı birtek Ermal'e kalmaz.Daha takviye olacaktır.
 
Üst Alt