#25 Fernando Francisco Reges - Sayfa 316 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Kariyeri bize geldiği halinden bile düşük oyuncuyu yaşına 2 yıl eklemişken karla elden çıkarmak çok güzel bir ticaret. 2 yıldır Beşiktaş deplasmanlarında fark yaratan oyunlar oynasa da ŞL'deki iyi oyunlarımızda ve ligdeki şampiyonluk maçlarımızda Denizli döneminden beri yerden yere vurulan Donk'un fark yaratmada Fernando'nun önüne yazılması ne kadar istikrarsız hale geldiğinin ispatıydı. Bilhassa Avrupa maçlarında Melo'nun yanına bile yaklaşacak bir performans göstermediğini düşünüyorum. Yerini hiç kimseyi almazsak pek tabii ki yokluğunu ararız ama normal kulüplerde mutlaka satılan 6 numaranın yeri dengi ve hatta fırsat bulunursa üstü bir oyuncuyla doldurulacaktır. Yine de 2 şampiyonluğumuzda hatrı sayılır bir rol oynadığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Ama açıkcası 2 yıl önce bize geldiğinde düşündüğümün aksine gidiş şekline gelişinden bile daha memnun oldum.
 
Bizim ligi küçümser, kendini pek de zorlamaz bir hal seziyordum, vücut diline baktığım zaman. Belli ki sezon devam ederken işi bağlamış Monchi. Daha kamp başında hiç görmediğimiz kadar fit olması da oraya hazırlandığına işaret ediyor...

Kötü niyet olarak düşünmüyorum yine de. Tam formda haliyle bu ligin üzerinde bir futbolcu zaten...

İyi oldu iyi. Sevilla' da da başarılı olmasını dilerim...
 
Bizim ligi küçümser, kendini pek de zorlamaz bir hal seziyordum, vücut diline baktığım zaman. Belli ki sezon devam ederken işi bağlamış Monchi. Daha kamp başında hiç görmediğimiz kadar fit olması da oraya hazırlandığına işaret ediyor...

Kötü niyet olarak düşünmüyorum yine de. Tam formda haliyle bu ligin üzerinde bir futbolcu zaten...

İyi oldu iyi. Sevilla' da da başarılı olmasını dilerim...
İspanya Ligi fizik olarak oynanması nispeten daha kolay sayılabilecek bir lig ve daha az sorumluluk alacağı bir takımda çok da zorlanmadan oynayabilir bir süre ama bizdeki kilit rolü bir daha oynayacak durumda değil. Kalitesi tartışılmaz ama aldığı paraya göre verimsiz biriydi. Son yılında para kazandırarak gitmesi çok iyi oldu. İyi hatırlayacağız.

HTC U11 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
 
İşin doğrusu hiçbir zaman Galatasaray'ı benimsediğini düşünmedim. Hemen her maçı ayağının ucuyla oynuyordu. Bir tarafta Fernando gitti diye arkasından ağlaması eksik kalanlar, diğer tarafta itin kıçına sokulup bütün yaz küfür yiyen, şampiyonluk maçının sonrası sahanın ortasında ağlayan Diagne gibi adamlar. Bizim ülkede santraforların hiç şansı yok hakikaten. Ön libero ayağı gitmedi diye her maç gol yedirince sıkıntı yok, büyük takıma gelme şokunu atamayan adam şampiyonluk golünü de atsa itten beter. Neyse.

Fernando yeri aynı kalitede doldurulamasa da gitmeliydi. Bizim o bölgeye şaka değil, gerçekten adam yiyen bir oyuncu transferi yapmamız lazım. Herkesin ayağına topun yapıştığı deli bir pas takımı değiliz ki Fernando'nun defoları örtülsün. İlerde kolay top kaybeden, çok oyuncuyla yüklendiğimizden geriye dönmede zorlanan takımız. Oraya son Melo değil, ilk geldiği haldeki Melo gibi adam lazım bize. Fernando ne kafa olarak, ne fizik olarak onu vermenin yanından geçemezdi, geçmedi bizde. O yüzden yolu açık olsun. Özbek'in verdiği aptal kontratlardan birinden, hem de bonservis kazanarak kurtulduğumuz için çok mutlu oldum. Ardını arkasını hiç düşünmeden.
 
Fernando’nun ne kadar önemli bir oyuncu olduğu ortaya çıkmaya başladı, Marcao-Luyindama’nın tüm defolarını 3 haftadır izliyoruz.
 
geçin abi kendisi kötü oynuyordu haa bu kendinden kaynaklı değil belhanda denen adam sürekli top kaybettiğinde fernando'nun koşacak fiziği yoktu.güzel iteledik o fizik gücüyle sevilla'da oynar çünkü orda bir sistem var bizdeki gibi kaos futbolu yok.fernando koşamıyorsa onun yerine koşacak adamlar var yanında ve gereksiz top kaybetmiyor ileride ki oyuncular daha az iş düşüyor kendisine.kendisinin satılması ve n'zonzi nin alınması bu yönetimin büyük işi.takdir edelim.
 
Fernando'yu çok severim çok beğenirim ama maalesef son sene top oynamadı. Nzonzi şu an çok iyi oynuyor. Ayrıca Lyuindama ile Marcao'nun bu halini Fernando'nun gidişine bağlamak ? Abi şaka mısınız siz hızlı kontradan ya da herhangi bir pozisyondan hata yapmıyorlar kendi kendine ikisi de hata yapıyor. Doğru düzgün onları zorlayacak 3. bir isim olmazsa onlarda konsantre olmaz salarlar kendilerini.
 
Üst Alt