#25 Milan Macvan | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

#25 Milan Macvan




SLM_0019-b.jpg


25 MİLAN MACVAN

Forvet




Doğum Tarihi: 1989-11-16

Geldiği Takım: Maccabi Electra

Giriş Yılı: 2012

Boyu: 2.06



Kariyeri

2006-2007 FMP-2

2007-2008 Zeleznik

2007-2010 KK Hemofarm Vrsac

2010-2011 Maccabi

2011-2012 BC Partizan Belgrade



Milan Macvan Kimdir?



16 Kasım 1989'da Hırvatistan'ın Vukovar şehrinde dünyaya gelen Milan Macvan basketbola geçmişte Avrupa basketboluna pek çok yıldız kazandırmış olan Sırbistan'ın FMP Zeleznik takımında başladı.



Belgrad ekibinde farklı altyapı kategorilerinde oynadıktan sonra 2006-07 sezonunda ikinci ligde yer alan FMP-2 ile 20 maça çıkan oyuncu 18,4 sayı, 7,3 ribaund, 2,5 asist ortalaması yakaladı. Mayıs 2007'de Atina'da düzenlenen Nike Uluslararası Gençler Turnuvası'nda dikkatleri iyice üzerine çeken Macvan üç maç sonunda 18 sayı, 9,3 ribaund ort. tutturdu. Milan, Sırbistan'ın ev sahipliğini yaptığı 19 Yaş Altı 2007 Dünya Şampiyonası'nda ülkesini birinciliğe taşıyan isimlerin başında geldi. ABD karşısındaki final maçında 19 sayı, 10 ribaund ile double double yapan oyuncu organizasyon boyunca da 15,4 sayı, 4,9 ribaund ort. üretti ve turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi. Geride bıraktığı isim 2008 NBA Draftı'nda ikinci sıradan seçilecek olan Michael Beasley idi. O yaz takvimine bir de 18 Yaş Altı Avrupa Şampiyonluğu ekleyen Milan Macvan, Yunanistan önündeki finalde 16 sayı geriye düşen takımını ayaklandırmış ve maçı 32 sayı, 14 ribaund ile tamamlayarak ülkesini kupa zaferine taşımıştı. Madrid'teki turnuvayı da 19,3 sayı, 10,3 ribaund ile kapatan ve en iyi beşe seçilen Sırp oyuncu potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu üst üste iki farklı organizasyonda gösterdiği performansla kanıtladı.



2007-08 sezonuna Zeleznik formasıyla başlayan Macvan, Eurocup'ta bir ve Adriatik Ligi'nde oynadığı beş maç sonrası 18 yaşına girip profesyonel sözleşmeye imza atabilme hakkını elde ettiği Kasım ayında KK Hemofarm Vrsac takımına geçti. Macvan'ın bu kararında etkili olan sebep dünya şampiyonasında koçluğunu yapan Miroslav Nikolic'in Hemofarm'da çalışmasıydı. Ancak antrenör gelen başarısız sonuçlar sonrası takımın başında kalamadı ve Milan'ın Zeleznik'te koçluğunu yapan Vlada Vukoicic, Strada'nın antrenörlüğüne getirildi. Macvan için kabus gibi görünen bu durum performansını ilk zamanlar biraz etkilemiş gözükse de böyle bir yeteneğin durdurabilmesini beklemek olası değildi. Yaz aylarında tekrar milli takımlara katılan Milan, Letonya'da düzenlenen 20 Yaş Altı Avrupa şampiyonası finalinde Gecevicius, Motiejunas'lı kadrosuyla Litvanya'ya karşı 31 sayı, 7 ribaund, 5 asist ile yıldızlaştı ve bu organizasyonda da altın madalyaya uzanmayı başardı.



Sonraki sezonda Vukoicic'in de görevden alınmasıyla tekrar kendini bulan ve standartlarını yakalayan Macvan, Eurocup'ta yarı finale kadar gelen ancak şampiyon olan Lietuvos Rytas'a elenen kadroda yer aldı. 14 maça çıkan oyuncu 11,3 sayı ortalamasıyla turnuvanın yükselen yıldızı seçildi. 2009 yazında ABD'nin Oregon eyaletinde bulunan Portland şehrinde gerçekleşen Nike Hoop Summit organizasyonuna katılan ve dünya karmasında yer alan Milan Macvan, John Wall'in 13 sayı, 11 asist ile oynadığı Amerika karşısında 23 sayı, 14 ribaund, 6 asist ile olağanüstü bir performans ortaya koyup birçok yıldız arasından sıyrılarak en değerli oyuncu seçildi. Dünya karmasının ABD önünde 11 sene sonra elde ettiği galibiyetin mimarı olan Macvan, 19 yaşında olmasına karşın NBA'de rahatlıkla ciddi süreler alabilecek basketbol yeteneği bulunduğu da gösterdi.



Çok genç yaşta sergilediği kazanma karakterinin de etkisiyle Polonya'da düzenlenen 2009 Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ın 12 kişilik kadrosuna çağrılan Macvan, Teodosic, Krstic, Velickovic gibi yıldız isimlerin tecrübesinden yararlandığı bir turnuva geçirdi. Ricky Rubio ile birlikte final maçının en genç iki oyuncusundan biri olan Milan, İspanya'ya boyun eğmek zorunda kaldı ve gümüş madalyayla yetindi. Ülkemizde gerçekleşen 2010 Dünya Şampiyonası'nda da kadroya davet edilen oyuncu yarı finalde ev sahibi Türkiye karşısında Kerem Tunçeri'nin son saniye turnikesiyle finale çıkma şansını kaçırmıştı. Hemofarm'da geçirilen dördüncü sezon (2010-11) Adriatik liginde 19,2 sayı, 6,7 ribaund, 2,8 asist, Eurocup'ta 17 sayı, 8 ribaund, 3,8 asist ortalamalarına ulaşıp harika bir dönem geçiren Milan Macvan'ın potansiyeli artık yuvasına sığmamaya başladı ve bu olağanüstü formu Aralık 2010'da Maccabi'ye transfer olmasıyla sonuçlandı. Hemofarm'da 20,8 sayı ortalamasına kadar çıktığı bir ön eleme deneyimi yaşayıp ardından Allen Iverson'lı Beşiktaş karşısında 17 sayı 15 ribaund ile Eurocup'ta galibiyeti getiren Macvan, ilk olarak İsrail ekibiyle Euroleague normal sezon tecrübesi edinmeye başladı. Panathinaikos'a finali kaybeden Maccabi'de tecrübeli yıldızların yanında az süre alan Macvan, İsrail Ligi'nde ve kupasında şampiyonluk yaşadıktan sonra o yaz 2011 NBA Draftı'na katıldı ve Cleveland Cavaliers tarafından 2. tur 54. sıradan seçildi. Hareketli günleri devam eden yıldız oyuncu Litvanya'da organize edilen 2011 Avrupa Şampiyonası'nda da yer aldı. Koç Ivkovic'in taktiksel hamlelerinden biri olarak gözüken Macvan, Bargnani, Gallinari, Belinelli gibi yıldızları bulunan İtalya önünde 14 sayı, 8 ribaund ile galibiyeti getirdi. En beğendiği oyunculardan biri olarak gösterdiği NBA yıldızı Dirk Nowitzki'yi Almanya maçında savunduğu bölümde 3/9 saha içi isabetiyle 6 sayıda tutmayı başardı.



Değişen yabancı oyuncu kuralı sebebiyle Maccabi'den ayrılıp Ekim 2011'de BC Partizan Belgrade takımına kiralık olarak geçen Milan, daha fazla süre alma şansını iyi değerlendirerek Euroleague'de 15,3 sayı, 8,2 ribaund, 2,2 asist ortalaması yakaladı. Aralık'ya oynanan Maccabi maçında 22 sayıyla oynayıp bu organizasyondaki kariyer rekorunu kırdı. Adriatik Ligi'nde Ocak 2012'de oynanan KK Zagreb maçında da 29 sayı, 12 ribaund ile bir başka özel performansa imza atan Macvan, Sırbistan liginde de şampiyonluk gördü.



2,06 metre boyunda ve 22 yaşındaki Milan Macvan, uzun forvet ve pivot pozisyonlarında görev alabiliyor. Geleceğin Zoran Savic'i olarak gösterilen genç yıldız, rekabetçi kimliğiyle, savaşçı ruhuyla, ribaund sezgisiyle, sırtı dönük topu alıp pivot hareketleri üzerinden bulduğu boyalı alan sayılarıyla, yayın gerisinden isabetli şut sokabilmesiyle, zaman zaman paslarına da yansıttığı basketbol görüşü ve zekasıyla, kendi yaş grubunun Sırbistan'daki en yetenekli oyuncusu olarak gösteriliyor.​
 
Cevap: #25 Milan Macvan



Basketbolu pek bilmem ama biraz araştırdım sezonun en iyi hamlelerinden biri diyorlar.Yaşı da genç.



Hoşgeldin Aslan :tiphat:
 
Cevap: #25 Milan Macvan



Hawkins ve Domercant gelse bile fark etmez, bu seneki en iyi transferimiz. Hoş geldin Milan :tiphat:
 
Cevap: #25 Milan Macvan



Mirotic'ten sonra Avrupanın en iyi genç 4 numarasını aldık.Gençler şampiyonalarında defalarca en iyi 4 numara seçilmiş,Mvp ödülünü kazanmış,yaş grubunun en iyi Sırp oyuncusu.
 
Cevap: #25 Milan Macvan



4 numaraya göre yavaş 5 numaraya göre kısa bir oyuncu olması dezavantaj ama üstün mücadele gücü taktik bilgisi ribaunt sezgisi önemli avantajları faydalı olucaktır ;)
 
Cevap: #25 Milan Macvan



Macvan,Cavs tarafından seçilmişti sanırım 1-2 sene önce.Umarım erken zamanda takımdan ayrılma durumu olmaz.Çok sağlam bir transfer.Tarzını Kevin Love´ye benzetiyorum.
 
Cevap: #25 Milan Macvan



Çok çok çok iyi bir uzun bize çok faydalı olacagını düşünüyorum ,

Hayırlı olsun Allah sakatlık geçirmeden oynamak nasip etsin

Welcome to Galatasaray Macvan
 
Cevap: #25 Milan Macvan



arkadaslar ben basketbolldan pek anlamam.. ama playofflarida hic kacirmam :) bu sene baya transfer yapdik sanirsam anliyan biri deyerlendirebilirmi acaba su anki güc durumumuzu
 
Cevap: #25 Milan Macvan



arkadaslar ben basketbolldan pek anlamam.. ama playofflarida hic kacirmam :) bu sene baya transfer yapdik sanirsam anliyan biri deyerlendirebilirmi acaba su anki güc durumumuzu

Şu anki güç durumunu takımları sahada görmeden kimse doğru yorumlayamaz. Kağıt üstünde 3 takım da Avrupa çapında ve çok iyi kadrolar kurdu, ama parkede görmek lazım. Sonuçta Lakovic, Vujacic gibi transferler her zaman oluyor ama ligi geçen sene Beşiktaş domine etti.
 
Cevap: #25 Milan Macvan



Avrupa şampiyonası elemelerinde Sırbistan Karadag'a 73-71 maglup olurken, oyuncumuz Milan Macvan 25 dakikada 17 sayi, 5 ribaund ve 2 asist ile oynadi.



540267_10151164377285269_2050238423_n.jpg
 
Üst Alt