#28 Bogdan Stancu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
stancu.jpg
Bogdan Sorin Stancu (d. 28.06.1987 Piteşti) Galatasaray'da forma giyen Rumen futbolcudur. Lakabı Motanul / Tomcat'dir.

Futbola FC Argeş Piteşti'de başlamıştır. 2006'da FC Unirea Urziceni'ye transfer olmuştur ve 49 maçta 11 gol atmıştır. 2008'de Steaua Bükreş'e transfer olmuştur ve orada 72 maçta 32 gol atarak parlamıştır. Genç golcü 2011'de Galatasaray'a transfer olmuştur. Romanya Milli Takımı'nda 5 maçta 1 gol kaydetmiştir.

Adı: Bogdan Sorin Stancu
Doğum: 28 Haziran 1987
Boy: 1.82
Kilo: 75
Mevki: Forvet

Oynadığı takımlar: Argeş Piteşti, Mioveni, Urziceni, Steaua Bükreş

Rumen futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli hücum oyuncularından biri olarak gösterilen Bogdan Stancu, 1987 yılında Piteşti’de doğdu. Futbola tıpkı idolü Adrian Mutu gibi doğduğu kentin takımı Arges Piteşti’de başlayan Stancu, asıl çıkışını 2006′da transfer olduğu Unirea Urziceni’de yaptı. Mavi-beyazlı ekipte geçirdiği iki sezonda 49 maça çıkan oyuncu, 11 gole imza attı.

Yüksek performansıyla İtalyan, İspanyol ve İngiliz kulüplerinin listesine giren Stancu’nun bir sonraki durağı ise Steaua Bükreş oldu.

Steaua’daki ilk sezonda 11 gol kaydeden Stancu, Kapetanos ile birlikte takımının en skorer ismi olmayı başardı. Geçen sezon da gollerine devam eden ‘kedi’ lakaplı futbolcu, Uefa Avrupa Ligi’nde çıktığı 9 maçta attığı 6 golle dikkatleri üstüne çekti.

Kedi lakabını almasının kaynağı ise Stancu’yu keşfeden hocası Miahita Ianovschi’dir. Argeş takımıyla genç yeteneğini Rumen futboluna kazandıran hoca: “Bogdan ile çalışmak oldukça zor. Bunun nedeni oyuncumun çok fazla konuşması ya da inatçı olmasından değil, oldukça duygusal olmasından kaynaklanıyor. Bogdan her söylediğinizden alınabilir” şeklinde konuşarak oyuncusunun karakteri ile alakalı ip uçları da vermektedir.

Stancu, başarılı performansını bu sezon da sürdürdü. Rumen Ligi’nin ilk yarısında çıktığı 18 maçta 13 gole imza atan 23 yaşındaki futbolcu, krallık yarışında zirveye yerleşti..

Uzaktan şutları ve bitirici vuruşlarıyla dikkat çeken oyuncu, 5 kez Romanya A Milli takımı forması giydi ve Euro 2012 elemelerindeki Arnavutluk maçında da milli forma altındaki tek golünü kaydetti.
 
Cevap: #28 Bogdan Stancu



Yerimi alayım ilk yorumda. Umarım Illie etkisi yaratır ve bu forma altında büyük basarılara imza atar.
 
Cevap: #28 Bogdan Stancu



Tek güvence Hagi'nin istemiş olması.En azından yarım sezon kredisi var umut vermesi için.hayırlı olsun.
 
Üst Alt