#3 Felipe Melo - Sayfa 78 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Valla benim hatırladığım Melo Avrupa'da çok maç saç baş yolduracak işler yapmıştır. Hiçbir zaman Zonzi kadar kesici ve engelleyici bir oyuncu olmadı. Hoş Fatih hoca da o zamanlar çift santraforlu kaos futbolu oynattığı için Melo gibi adam belki o kadro yapısıyla daha iyi gidiyordu. Yine de o zaman Zonzi gibi has bir kesici bulsak tavanımızı çok yükseltebilirdik. Zaten Melo'nun ilk senedeki olağanüstü gol katkısı kesilince de savunmadaki zaafları daha fazla göze batmaya başladı.
 
Schalke deplasmanındaki defansif oyununun benzeri azdır. 50 tane falan top uzaklaştırmıştı havadan yerden. Arada yakardı avrupada(bkz madrid'den 6 gol yediğimiz maç) ama oynadığı zaman muadili yoktu.
 
Lemina da aynı şekilde ama insafsızca eleştiriyorlar çöp vs diye. Bizimkilerin ölçüsü yok.
Abi Lemina'nın bu durumunu bilerek aldık biz ama.

Melo ise başka takıma gidicem diye 20-30 gün geç katıldı idmanlara o dönem ki Melo çok sevilen 4 yıllık bir oyuncuydu.

Burada Melo suçludur ama Lemina için suçlu diyemeyiz, almasaydık bunu sorun ediyorsak.
 
Ne varki ilk sayfalarda?

Adam yaz boyu yatıp maça çıkmıştı, eleştiriler normaldi.

Sorun şu ki ustat, oyuncuları gömmekte uzerimize yok. Zaman tanimiyoruz. Melonun ilk haftalarda kötü olması dogal, haklisin. Bu mesela Lemina icinde geçerli.

Biz ama her oyuncudan hemen ilk dakikasinda full verim bekliyoruz. Veremeyincede hemen fisini çekiyoruz. Mac basliklari sırasında yazilanlara goz atmak yeter. Her mac sırasında yazılanlari uygulasaydik her mactan sonra en az 5 oyuncuyu yolluyor olurduk.

Muslera ilk geldiginde elleri cok ufak diye gömmeye kalkanlar oldu birkac mac hata sonrası.
 
Nasil gitti nasil katakulliye geldi o mevzu anlam veremiyorum. Melo sayesinde hem derbilere 1-0 önde basliyoduk hemde federasyon yemin ederim bu adamdan bıkmıştı gitmesi için spekülasyon üretiyordu sürekli. Melo sayesinde devirdik devleri o dönem melo sayesinde şampiyonluklar yaşadık. Eğer bugün tam olarak adi efsane olarak geçmiyorsa sebebi uçuk kaçık bi adam olmasından dolayı. Ben meloyu bugün daha çok özlediğimi farkettim.
 
Üst Alt