40 Dilden Anında Çeviri Yapan Pixel Buds | Google | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

40 Dilden Anında Çeviri Yapan Pixel Buds | Google


Anlık çeviri yapan ve komutlara bağlı olarak istenileni yapan yeni kulaklık modelinin lansmanı yapılmış.

Hedeflenen nokta ortamdaki istenilen her sesin çevirisinin simultane olarak yapılabilmesi. Tercümanlık mesleğini geçtim, insanların ortak dili konuşamama olayı bir kaç yıla tarih olacak gibi duruyor. Yapay zeka inanılmaz noktalara gelecek gibi.

YouTube
 
Bu arada yapay zeka konusu siyasilerin gündemine de son dönemde gelmeye başladı. Putin daha geçenlerde yapay zeka konusunda en büyük pastayı alan ülkeler dünyayı yönetecek minvalinde bir açıklama yaptı.

pastanın yüzde 7lik dilimi çin'deydi en son ve çok iyi gidiyorlar. biz ise oldukça gerideyiz.

eğer beklenilen hedefler gerçekleşirse amaç kendi kendine öğrenebilen yapay zeka teknolojileri geliştirmek zaten IOT kavramı günden güne yerleşiyor yani her şey internete bağlanabiliyor dolayısıyla her şeyin internet üzerinden kontrolü mümkün hale geliyor. tabii işin etik boyutları da var mesela bu yapay zeka teknolojileri kendi aralarında yeni bir haberleşme ağı kurup, yeni diller geliştirebilirler.

işin çok fazla boyutu var, günden güne de hızla ilerleme durumu var.
 
Hersey iyi güzel, yeni ürünler, yeni fikirler ama birazda bu isin hicte hafife alinmayacak güvenlik zaafiyetleri üzerinde calissalar.
 
Hala ve ısrarla teknolojinin yeryüzündeki gücünü ne yeryüzü evrendeki gücünü anlamamakta ısrar eden bir ülke ve bu ülkenin sığ, vasat, yavan, öngörüsüz yöneticileri!

Üzülmemek elde değil. Hırsımdan ağlayasım geliyor. 30 yıl önceki dünya ile bugünü karşılaştırdığınızda 30 yıl sonraki dünyayı hayal etmek gerek. Kaldı ki; teknoloji ilerlemesini artan bir hızla gerçekleştiriyor.

21. yüzyılın ilk çeyreği bitecek neredeyse bizimkiler ancak 4 tekerin üzerine bir teneke koyup, ucube güneş enerjili araba üretsin. Waaoooooowww ne başarı ama!

Sadece İHA/SİHA'ların memlekete katkısı düşünüldüğünde teknolojiye beş elle sarılmamız gerekirken treni yine kaçırıyoruz. Tıpkı; matbaayı, buhar makinelerini, motoru, interneti kaçırdığımız gibi. Şimdi de yapay zeka treni kaçtı kaçıyor. Biz ancak dövme yaptırmak günah mı, saç uzatmak mekruh mu sigara içmek haram mı başörtüsü mü mini etek mi vs. diye dönüp duralım etrafımızda!
 
mntht.jpg
 
şöyle söyliyim, saklanmayı iyi bilen adamı kimse bulamaz onu geçtim artık internet alemi çok kalabalık, eskiden in cin top oynuyordu, kalabalıkta kendini gizlemen daha kolay.
Bundan ziyade bu yapay zekanin kullanildigi ürünlerde ki güvenlik zaafiyetleri.
Yapay zekadan bagimsiz en basit örnek, kredi karti ile alis veris yapilabilen internet siteleri.
Bu sitelere girilen bu tür bilgiler kayit edilen serverlar´da sifrelenmiyor.
Serveri patlatan herhangi biri bu bilgileri ele geciriyor.
Bu mesela klasik internet ortaminda olan güvenlik zaaflarindan biri, yapay zeka´da bunlar daha tehlikeli islere yol acabilir.
Misal yapay zeka tarafindan kontrol edilen araclar ve güvenlik zaaflari yüzünden disaridan yapilabilecek müdaheleler.
 
Hangi sitelerde kredi karşı bilgileri tutuluyormuş adamın götümü keserler. Eticaret in en temel prensibidır verileri tutmayıp direkt güvenli protokol üzerinden ilgili bankaya paslamak.
Ha söylenmek istemen tarayıcıların şifreleri vs kaydetme isteği ali-pay gibi ödeme sistemlerinin verileri saklayip sunucularına kayıt ise haklısın. Büyük sorun
 
Hangi sitelerde kredi karşı bilgileri tutuluyormuş adamın götümü keserler. Eticaret in en temel prensibidır verileri tutmayıp direkt güvenli protokol üzerinden ilgili bankaya paslamak.
Ha söylenmek istemen tarayıcıların şifreleri vs kaydetme isteği ali-pay gibi ödeme sistemlerinin verileri saklayip sunucularına kayıt ise haklısın. Büyük sorun
Bu konuda yaniliyorsun, bugüne kadar internete düsen kredi karti bilgileri hep bu sebebten ötürü calinabildi.
Alisveris sirasinda baglanti güvenli protokol üzerinden yürür bu dogru ama bu bilgileri serverlarinda kayitli tutan bir cok sirket var.
Bugün Amazon bile Kredi karti bilgilerini kayit ediyor ama bunu sifreleyerek, kodlayarak yapiyorlar.
Bu bilgileri kayit edip sifrelemeyen, kodlamayan bir sürü sirket var.
Bunu sagdan soldan duydugum yada okudugum haberler sebebi ile iddia etmiyorum, birinci elden biliyorum.
 
Son düzenleme:
Üst Alt