#45 Marcão - Sayfa 86 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Benim de düşüncem buydu ilk birkaç maç sonrasında. Stoper olmak için biraz fazla sakar ama ayağı çok iyi pas yapıyor. Tek pasla rakipten 3-4 kişiyi mala çeviriyor ve bunu en geriden yapıyor. Orta sahaya çeksek, arkasında defans olmasının verdiği rahatlıkla çok iyi pas yapan bir orta sahamız olur. Elimizde defansa koyacak adam yok ama işte. O yüzden Marcao Luyindama devam.
Chedjou gibi rezil olur
Ben sey olarak dusundum, mac icinde badouyu cikariyoruz falan ya emre selcuk girecegine donku defansa atip marcaoyu ileri atarsak defansif oyuncu sokup ofansif olarak takimi guclendirmis oluruz.
Acik alanda liyundama-donk ikilisi marcao-liyundama ikilisinden daha saglam gibime geliyor.
 
tamam iyi oyuncu fakat her önemli maç öncesi birşey oluyor şansızlık mı? başka birşey mi? bilemedim bu gerçekten sinir bozucu
 
Stoperlik özellikleri üst düzey değil. Muhtemelen hiçbir zaman da üst düzey olmayacak. Ama sahip olduğu geriden oyun kurma yetenekleri ve hızı onu özel kılıyor.
Ne bileyim Hollanda'da, Fransa'da filan oynasaydı muhtemelen çoktan 40-50M'lar konuşuluyor olurdu şimdi. Biz bu adamı nasıl bulmuşuz hala şaşırıyorum. Emeği geçenlere cidden teşekkür etmek lazım. Portekiz sonuncusunda oynayınca pek dikkat çekmemiş herhalde. Yoksa Pep gibi ayağı temiz stoper fetişi olan bir adam çoktan kapmıştı bunu. Bu özellikte oyuncular çok yok. De Light, Koulibaly, Laporte, Stones haricinde direkt aklıma gelen biri yok şahsen.
Adam geriden oyun kurma işini o kadar iyi yapıyor ki, belirli bir süre sonra sanki çok kolay bir işmiş gibi görünüyor. Halbuki oynamadığında yokluğu çok net anlaşılıyor.
 
Galatasaray'da Marcao'nun, Beşiktaş derbisinde oynayıp oynamayacağı yarın yapılacak olan testlerin ardından netlik kazanacak. 22 yaşındaki futbolcu testleri geçerse, Yeni Malatyaspor maçından sonra ilk kez taktiksel antrenmanda olacak.
 
Üst Alt