#45 Marcão - Sayfa 143 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Paslarını çok beğeniyorum. Bugün çalımlar atmadı, laubali paslar vermedi. Daha derli toplu göründü.

Teke tek kaldıkları pozisyonlarda Luyindama da Marcao da iyiydi bence. Ancak uyumlarının hala iyi olmadığını düşünüyorum.

Bu kadar çok kafa vurdurmamalıyız. Arkaya bu kadar çok adam kaçırmamalıyız. Şunu söyliyeyim adamlar genç ve hızlı bu nedenle aradan hızlı kaçmalarına çok kızmayabilirim ama bu kadar kafa vurdurmamaları lazım.
 
Taze heyecanlar yaşıyor ve panik yapıyor. Daha çok bu seviyelerde maç yaptığında, daha çok tecrübe kazandığında soğukkanlı olan Marcao'yu izlemek isterim.
 
11,w=756,q=high,c=0.bild.gif


FIFA el alma konusunda yeni bir kural getirmeye hazirlaniyordu. Buna göre 4 ve 8 arasi alanda top savunmacinin eline carptiginda penalti verilmiyor, oyuncu eger dogal hareket halindeyse.

Yürürlüge girdiyse, neden penalti verilmediginin nedenidir. Yoksa el ile temas var, ama kollar asagida, ve dogal hareket halinde marcao pozisyonda.
 
Hemen her oyuncumuz geldikleri döneme göre 3-4 kilo ve ya daha fazla almış. Fatih Terim'in beslenme konusunda takıma hiç dikkat etmediğini biliyoruz. Daha önce geldiğinde aynısı oluyordu. Kim bize transfer olsa kısa zaman içinde kilo alıyordu. Florya'da mangaldı, kebap partisiydi, pastaydı. Bunları yapmamalı. Ayrıca İdmanlarda top kapmaca ve ayak tenisinden farklı şeyler denenmeli.

Marcao iyice tosuncuk olmuş. Biraz dikkat etmesi lazım. Tempo yapamıyorlar. Kesilip kalıyorlar sahada. Luyindama bile geçen seneki atletizminden eser yok. Birde Brugge oyuncularına bakın, gram yağ yok. Neyseki Clement salaklık yapıp çatne devesini soktu. Oyun dengelendi. Terim'in yanındaki beceriksiz antrenörleri postalayıp işinin erbabı bir kaç yabancı antrenör getirmesi lazım. Antrenörler yetersiz bile diyemiyorum. Yok hükmündeler. Galatasaray takımının Bartali'den başka antrenörü yok. Aynısı scout ekibi içinde geçerli.
 
Brugge maci ile bir kez daha anladim ki Marcao ve Luyindama her ne kadar formlarından cok da uzak olsalar,asıl sorun iki bekte,onlarin da yerlerini kapamaya calisiyorlar. Bir an once bek sorununa gerek yedek gerek alt yapi cozum bulmak sart yada Nago sag beke gecerek solda Omer veya Suleyman denenebilir ki gelmekte olan yabanci sınırlamasına artık önlemi arttırmalıyız.
 
Cillop gibi oynadı , sadece şu hava toplarında zamanlamasını ayarlaması lazım. Geçen sene yaptığı hataya benzer bir hata yaptı , yiyebilirdik.
 
Ilk defa iyi top oynadi bu sezon. Yine sac bas yoldurur diye cok korkuyordum ama bir kac istisna disinda gayet iyiydi.

Yalniz adamlar hep uzun top atti, bir yerden sonra Luyi ile beraber bunu anlayip ona göre kademeye girmeleri lazimdi, cünkü rakip uzun toplari cogu zaman en uctaki oyuncu ile bulusturmayi basardi.

Gecen seneki fiziksel durumundan hala uzak ama yavas yavas oralara dogru geri döner insallah artik.
 
Yetenek var ama Luyindama'yla birlikte bu seviyeler için ne kadar yeni olduklarını gösteriyorlar. En basitinden Olyli Ruben Semedo bunlardan çok iyi adam değil ama adamın kariyerinde La Liga var, 10 yıllık üst düzey lig tecrübesi var, yaşanmışlık var. Yanındaki patlak stopere rağmen 90 dakika hem oyun kurmada, hem de Kane'i karşılamada kusursuz top oynadı adam. Bizim tandemin de bu potansiyeli var ama tecrübeye de ihtiyaçları var. Hata yapa yapa öğrenecekler, şu aşamada sabretmekten başka yapacak bir şey yok.

Benim dünle ilgili tek derdim gelen her uzun topu bir kez yere sektirmeden uzaklaştıramaması. Pozisyon alması zayıf maalesef. O top yere vurduğu anda ne olacağı belli değil, iyi stoper uzun topu havada karşılar. Saha içinde daha agresif olması lazım ki ilk geldiğinde Göztepe deplasmanıyla birlikte topa çok sert bir oyuncuydu. Geçen 6 ayda sertliğini toptan ziyade rakiplerden çıkartıp fazla cezalı olmaya başladı. Kesinlikle ilk top karşılamada çok daha kararlı olması yönünde kulağı çekilmeli.
 
Üst Alt