#50 Engin Baytar | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
engin-baytar-b.jpg




50 ENGİN BAYTAR

Orta Saha




Doğum Tarihi 1983-07-11

Doğum Yeri Köln, Almanya

Oynadığı Takımlar 2000-2004 Arminia Bielefeld II

2004-2006 Malatyaspor

2006-2009 Gençlerbirliği

2009 Eskişehirspor (kiralık)

2009-2011 Trabzonspor

Geldiği Takım Trabzonspor

Giriş Yılı 2011

Boyu 176

Kilosu 70

Lakabı
 
Cevap: # Engin Baytar



Bilgi: Engin Baytar



000081315545220f5b35220f5b4by.jpg



11 Temmuz 1983'te Almanya'da dünyaya gelen ve memleketi Trabzon olan Engin Baytar, altyapı eğitimini FC Gütersloh 2000 ve Arminia Bielefeld II takımlarında aldı. Arminia Bielefeld'de dört sene geçiren oyuncu 2004'te babasının yakın arkadaşı Tuncay Soyak'ın çalıştırdığı 2. Lig B Klasman'da yer alan Maltepespor'a transfer oldu ve kariyerini Türkiye'de sürdürme kararını zor bir yolculuk seçerdi aldı.



Bonservis sorunu sebebiyle yaklaşık altı ay futboldan uzak olan oyuncu, bu süreci takip eden bir sene boyunca başarılı bir grafik çizip dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ve 2006 Ocak ayında Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Süper ligdeki ilk golü Nisan 2007'de memleketinin takımı Trabzonspor'a karşıydı, kaderin garip bir oyunu gibi. 2006-07 sezonunu 9 gol atarak tamamladı ve istatistik hanesine artı olarak yazdırdı bunu. Gençlerbirliği'nde üç yıl geçiren oyuncu, Ocak 2009'da Eskişehirspor'a sezon sonuna kadar kiralandı. 2009 yazında Hugo Broos'un çalıştırdığı Trabzonspor'a transfer olarak kariyerinin önemli adımlarından birini atmayı başardı. Mayıs 2010'da Diyarbakır'da oynanan Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe'ye karşı unutamadığı bir performans sergileyen ve maçın adamı seçilen yıldız oyuncu, galibiyet golünü atıp takımının kupaya uzanmasında çok önemli bir rol oynadı.



A Milli Takım formasını giyme hasretiyle yanıp tutuşan Engin Baytar, Kasım 2010'da Guus Hiddink tarafından Hollanda ile yapılan özel maçta 76. dakikada oyuna alınıp hayalini gerçekleştirdi.



Maltepespor'da çift santrforun arkasında oynayan 1.76 metre boyundaki Engin Baytar, diğer takımlarında genellikle orta saha ve orta sahanın solunda görevlendirildi. Türkiye'de en beğendiği oyuncular arasına Volkan Şen ve Arda Turan'ı koyarak kenar oyuncularına ayrı bir gözle değerlendirilen Engin Baytar, ince çalımlarıyla rakibini kolaylıkla ekarte etmesi, dripling yeteneği, sert şutları ve her iki ayağını kullanmasıyla biliniyor.
 
Cevap: # Engin Baytar



Cok faydali olacagini düsünüyorum. En iyi transferlerimizden biri. Arda´nin kalitesine yaklasamasa da, Türk kalitesi acisindan iyi bir hamle oldu. Daha iyisi de yok acikcasi. Belki Volkan Sen filan, ama fiyatlarini karsilastirdigimizda, Engin´in daha akilli bir transfer oldugunu görürüz. Cünkü Engin isterse, Volkan´dan cok daha etkili olabiliyor.
 
Cevap: # Engin Baytar



Arkadaşlar Engin yetenekli bir futbolcu ama kullanamıyor gerçekten.2 sezondur bizde gerçekten inanılmaz bencil sürekli kendisi oynuyor hatta kaç gole engel olmuştur böyle bizdeyken hatırlamıyorum.Onu geçtim hakemle uğraşmaktan oyununu oynayammıyor.Hep arkasındaydım ben ama bu sezonki bir maçta oyundan çıkınca Şenol güneş'e herkesin önünde küfür ederek el kol salladığı ve antremanda Ünal Karaman'a karşı gelip artistlik yaptığı anda sildim kendisini ve etmediğim küfür kalmadı.Şenol hoca bizim her şeyimiz diyebilirim.Neyse bu hazırlık kampında yine hazırlık maçında oynuyor yine anyı bencillik pas atmıyor adeta hazırlık maçında bile.Arkadaşlar amacım kesinlikle kötü şeyler yazmak değil.Umutlarınızı kırmak değil ama gerçekler arkadaşlar yani çok da bir şey beklemeyin bence Engin'den...
 
Üst Alt