#6 Arif Erdem | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

#6 Arif Erdem


Hayatı

Arif Erdem 2 Ocak 1972 yılında Makedonya, Kumanova göçmeni Arnavut kökenli bir ailenin çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya geldi. Futbola Zeytinburnuspor'da başlayan Arif, 1991 yılında transfer olduğu Galatasaray'da sembol isim haline gelmiş ve 2000 yılındaki efsanevi Galatasaray kadrosunun içinde yer almıştır. Evli ve bir erkek bir kız olmak üzere 2 çocuk sahibidir



Kulüp kariyeri

Küçük yaşta futbola ilgi duyan Arif, amatör olarak futbola başladığı Zeytinburnuspor'da kısa sürede profesyönelliğe yükselerek 1991 yılında Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray'a geldiğinde 19 yaşında olan Arif, Karl Heinz Feldkamp yönetimindeki gençleştirilmiş takımın içinde kısa sürede kendine yer buldu.

Galatasaray'ın 1993-94 sezonunda o zamanlar yeni bir uygulama olan Şampiyonlar Ligi'nde elemelerinde karşılaştıkları İngiltere'de oynanan Manchester United maçında gösterdiği performans ve attığı gol ile takımının Şampiyonlar Ligi'ne katılan ilk Türk takımı olmasında önemli rol oynadı ve Avrupa'da gelecek yıllara damga vuracak futbolcular arasında gösterildi.

1993 yılında Karl Heinz Feldkamp yönetimindeki Galatasaray ile katıldıkları bütün kupaları alarak rekor kırmış oldular.

1996 yılında Fatih Terim'in Galatasaray'ın teknik direktörü olması ile yeni oluşturulan sistemde kilit isimlerden biri oldu. Arka arkaya elde edilen şampiyonluklar ve Avrupa başarıları sonunda 2000 yılında UEFA Kupası'nı kazanan takımın içinde yer aldı.

UEFA Kupası zaferi ile Avrupa'dan gelen teklifler neticesinde milli takımdan arkadaşı Tayfun Korkut ile birlikte İspanya'nın Real Sociedad takımına transfer oldu. Burada gerek yaşam tarzı, gerekse dil problemi yaşamasından ötürü yarım sezon oynadığı Real Sociedad'tan ayrılarak eski takımı Galatasaray'a dönüş yaptı.

Dönüş yaptığı Galatasaray forması ile 2001-2002 sezonu gol krallığını attığı 21 golle birlikte İlhan Mansız ile paylaştı. İkinci Galatasaray serüveni ile birlikte takımda abilik görevi üstlenerek, burada iki şampiyonluk daha yaşayan Arif, aktif futbol hayatına Galatasaray'da veda etmiştir.



Milli Takım kariyeri

Galatasaray'da gösterdiği üstün başarılar neticesinde önce Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı'nın daha sonrada Türk Milli Futbol Takımı'nın değişmez isimleri arasında yer aldı. Milli takımda bulunduğu süre içinde 60 kez milli olan Arif, milli forma altında 11 gole imza attı.



Fatih Terim yönetimindeki Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı ile 1993 yılında katıldıkları Akdeniz Oyunları'nda şampiyonluk elde eden takımda gelecek vaadeden oyunculardan biriydi.



1996 yılında düzenlenen ve Türkiye'nin ilk katıldığı Avrupa şampiyonası olan EURO 96'ya katılan takımın için yer aldı.

Daha sonra Mustafa Denizli yönetiminde Euro 2000'e katılan milli takım ile birlikte Çeyrek Final oynayan takımda görev aldı.

2002 yılında Şenol Güneş'in başında bulunduğu milli takımında vazgeçilmezlerinden olan Arif, 2002 yılında Japonya ve Güney Kore'de düzenlenen Dünya Kupası'nda dünya üçüncülüğü elde eden takımda görev alarak milli forma ile son kez resmi bir turnuvaya katılmış oldu.
 
Cevap: #6 Arif Erdem



404589_516108458417093_1250903954_n.jpg




Arif'in Manchester Tişört'ü.. :)
 
Arif Erdem: "Daha farklı kulüplerde 3-4 sene daha futbol hayatımı devam ettirebilirdim. Ancak Galatasaray'a 15 yıl hizmet etmiş birisi olarak adımın başka takımlarla anılmasını istemedim. O yüzden genç yaşta futbolu bıraktım. İyi de yaptığımı düşünüyorum"



:tiphat::tiphat:
 
Arif Erdem: "Daha farklı kulüplerde 3-4 sene daha futbol hayatımı devam ettirebilirdim. Ancak Galatasaray'a 15 yıl hizmet etmiş birisi olarak adımın başka takımlarla anılmasını istemedim. O yüzden genç yaşta futbolu bıraktım. İyi de yaptığımı düşünüyorum"



:tiphat::tiphat:

Ben mi oynadim avrupa da?Isteseydi avrupaya geri dönebilidi,hep taraftara yönelik aciklamalar.
 
Arif'in sahada aslen belirli bir pozisyonu yoktur. Ne forvet sınıfına sokabilirsiniz ne orta sahada top dağıtan, ne de kanatlardan bindiren oyuncudur. Nevi şahsına munhasır birisidir kendisi. Özeldir.
 
Kendini yere atıp da takıma penaltı kazandırma konusunda master yapmış bir oyuncuydu.

Zirveye çıktığı an da, meşhur istanbulspor maçında maç berabereyken son dakikalarda kazandırdığı penaltıdır.



Şu sıralar trt kadrosunda yorumculuk yapıyor usta, Geçen rastgeldim Bünyamin Gezer kişisiyle penaltı pozisyonlarını yorumluyor. Zaten penaltı pozisyonlarını kendisinden daha iyi yorumlayacak ikinci bir insan yok ülkemizde. İşin ehli vesselam.
 
efsane futbolcularımızdandır.kendisini çok severim.gerek efendiliği gerek GS lılıgı tartışılmaz.
 
Üzerinde en iyi duran forma beyaz formadır. Özellikle kariyerinin sonlarına doğru Hagi'li dönemdeki beyaz forma olgunluğunun simgesi olmuştur. Tabi bu duruma beyaz boğazlı kazağının katkısı yadsınamaz bir hakikattir.
 
Kendisinin 93-94 lü yıllarda bir lig maçında terlettiği efsane show tv reklamlı 6 numerolu sarı forması, seneler evvel dayım tarafından bana hediye edilmişti. Tabi insan üzerinde imza da olsun istiyor ama maç sonrası zar zor alınmış bir formanın o terle imzalanması biraz abes kaçardı herhal.
 
Üst Alt