#77 Albert Riera | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

#77 Albert Riera


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
albert-rirera-b.jpg




77 ALBERT RIERA

Orta Saha




Doğum Tarihi 1982-04-15

Doğum Yeri Manacor, İspanya

Oynadığı Takımlar 1999-2000 Real Mallorca (altyapı)

2000-2002 Real Mallorca B

2001-2003 Real Mallorca

2003-2005 Bordeaux

2005-2008 Espanyol

2006 Manchester City (kiralık)

2008-2010 Liverpool

2010-2011 Olympiakos

Geldiği Takım Olympiakos

Giriş Yılı 2011

Boyu 188

Kilosu

Lakabı
 
Cevap: # Albert Riera



2937_001.jpg




212_riera.jpg




[video=youtube;E0tz6mX8oq8]https://www.youtube.com/watch?v=E0tz6mX8oq8[/video]



[video=youtube;UoFFD0HE08Q]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UoFFD0HE08Q[/video]
 
Cevap: # Albert Riera Ortega



[h=1]Bilgi: Albert Riera Ortega[/h]

İspanya’nın doğu sahiline yakın, ülkedeki özerk bölgelerden olan Balear Takımadaları’na ait Manacor kentinde 15 Nisan 1982 günü dünyaya gelen Albert Riera, kariyerine Real Mallorca takımının altyapısında başladı. 1991 ila 1999 yılları arasında FC Barcelona’da forma giyen efsanevi savunma oyuncusu Miguel Angel Nadal ve 2008 yılından itibaren toplam 102 hafta ATP Sıralaması’nda bir numarada yer alan tenisçi Rafael Nadal ile birlikte Mayorka Adası’nda doğan en ünlü isimlerden biri olan Riera, 2000-01 sezonunda Mallorca B Takımı’nda oynadı. Profesyonel seviye için ise biraz beklemek durumundaydı.



Çok zaman geçmemişti. Albert Riera, aradığı fırsatı henüz o sezonun ikinci yarısında buluyordu. Dönemin Real Mallorca Teknik Direktörü Luis Aragones tarafından 25 Şubat 2001 günü oynanan Racing Santander maçında şans verilen genç oyuncu, devam eden iki sezon boyunca hem A, hem de B Takım’da forma giymeyi sürdürdü. Albert Riera, 2002-2003 sezonunda ise Real Mallorca A Takımı’nın as oyuncularından biri hâline geldi. O sezon takımının La Liga’daki 38 maçının 35’inde yer aldı. Gösterdiği performans, 21 yaşında genç bir İspanyol olması nedeniyle de, oldukça dikkat çekiciydi. Ve üst seviyede düzenli olarak oynadığı bu yılın ardından Avrupa’dan ciddi teklifler almaya başlayacaktı.



Bordeaux Arkası Espanyol

Fransa takımlarından Girondins de Bordeaux ile beş senelik mukavele yapan Riera, iki sezon mücadele ettiği Ligue 1’de 53 maça çıktı, toplamda ise 67 kez forma giydi. İlk sezonunda takımıyla birlikte UEFA Kupası’nda boy gösteren “gelecek vadeden oyuncu”, çeyrek finale kadar yükselen Bordeaux için 10 maçta ter döktü. Sırasıyla Artmedia Bratislava, Hearts, Dyskobolia Grodzisk ve Club Brugge takımları geçilerek gelinen son sekizdeki Valencia eşleşmesinde attığı golle kendisini İspanya’ya hatırlattı. Valencia, o sezon finalde Fransa’nın bir başka temsilcisi Marsilya’yı eleyerek şampiyon oldu.



İspanya takımlarının Albert Riera üzerindeki ilgisi devam etti. Oyuncunun kariyerindeki yeni adres ise 2005-06 sezonu başında Espanyol oldu. Mavi-beyazlı ekiple dört senelik mukavele yapan Riera için işler ilk etapta yolunda gitmedi. Sezonun birinci yarısında sekiz maça çıktı. Ancak Espanyol, elinde bulundurduğu yetenekten kolay vazgeçme niyetinde değildi. İngiltere Premier League takımlarından Manchester City ise uzun süredir Riera’yı istiyordu. Ve Ocak 2006’tan itibaren geçerli olacak bir kiralama her üç taraf için de pek hayırlı sayılırdı. Albert Riera, sezonun ikinci yarısını Manchester City’de geçirdi. Sonunda ise Espanyol’a geri dönerek unutulmaz 2006-07 sezonunun kahramanlarından oldu.



UEFA Kupası Finali ve Liverpool

O sezon UEFA Kupası grup aşamasında 4’te 4 yaptıktan sonra Livorno, Maccabi Haifa, Benfica, Werder Bremen’i eleyerek finale yükselen Ernesto Valverde yönetimindeki Espanyol adına sezonun en değerli oyuncularından olan Albert Riera, 16 Mayıs 2007 günü Glasgow’daki Hampden Park’ta Sevilla ile gerçekleştirilen final maçında takımının normal süredeki tek golünü kaydetmişti. Ancak uzatma bölümünün ardından 2-2’lik skorla gidilen seri penaltı atışlarında başarılı olamayan Espanyol, UEFA Kupası’nı Sevilla’ya kaptırmıştı.



Sezon sonunda takımıyla sözleşmesini 2011 senesine kadar uzatan Albert Riera, Ekim 2007’de İspanya Milli Takımı’ndan davet aldı. Real Mallorca’da kendisine profesyonel olma fırsatını veren Luis Aragones’in teknik adamlığında ilk milli maçına 13 Ekim 2007 günü Danimarka karşısında çıkan solak oyuncu, bitime iki dakika kala attığı golle milli takım kariyerine iyi bir başlangıç yaptı. Riera’nın performans çizgisi hep yukarıyı gösteriyordu. Eylül 2008’de, Premier League’de transfer mevsiminin son gününde, dünya futbolunun dev kulüplerinden Liverpool’un kadrosuna katılması da bu yüzdendi. Toplam 8 milyon £ karşılığında Ada’ya gelen oyuncunun önünde artık daha büyük bir mücadele alanı vardı.



Uluslararası Kariyer ve Yunanistan

Albert Riera, iki sezon formasını giydiği Liverpool’da toplam 56 maçta görev yaptı. Mart 2010’da İspanya medyasına verdiği bir röportajın ardından teknik adam Rafa Benitez ile problem yaşadı. Güney Afrika’da yapılacak 2010 FIFA Dünya Kupası’nda yer alabilmek için daha fazla oynama fırsatını bulmak istiyordu. 2009 FIFA Konfederasyonlar Kupası’nda İspanya Milli Takımı’nda forma giyen Riera, eleme maçlarında yeni teknik adam Vicente Del Bosque tarafından değerlendirildi. Ancak o dönemde eşinin ülkesi Rusya’dan ciddi teklifler alan oyuncu, transfer olamayınca takımında kaldı ve Güney Afrika’ya gidemedi.



Albert Riera, Rafa Benitez’in Liverpool’dan ayrılmasının ardından 2010-2011 sezonu öncesinde yeni bir şansa sahip oldu. Yeni menajer Roy Hodgson, takımdaki oyuncuları görmek istiyordu. Ancak İspanyol, sezon öncesinde dizinden sakatlanarak hazırlıkların bir bölümünü kaçıracaktı. Beklenenden erken dönmüştü ama bu kez aradığı şansı bulamadı. Ve Liverpool’un 21 Temmuz 2010 günü Avusturya’daki hazırlık maçında süre alamadıktan iki gün sonra Yunanistan’dan Olympiakos’a geçti. Ülke tarihinin transfer rekorunu kıran Riera, Atina’ya ulaştığında havalimanında binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Espanyol’daki antrenörü Ernesto Valverde’nin takımında lig şampiyonluğu yaşayan solak yıldız, sezon boyunca 24 defa sahaya çıktı, Olympiakos adına altı gol kaydetti.



Avrupa’daki üç büyük ligin yanı sıra UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de defalarca forma giyen Riera, orta sahanın ve hücum bölgesinin solunda oynayabiliyor. Milli oyuncu, 1 Nisan 2009 günü, Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan Türkiye – İspanya maçının son dakikasında attığı golle İspanya Milli Takımı’na 2-1’lik galibiyeti getirmişti.
 
Cevap: #11 Albert Riera



Kendisini istemeyen büyük çoğunluğa rağmen önemli işler çıkaracaktır.



Tekrardan hayırlı olsun.
 
Cevap: #11 Albert Riera



çok içim ısındı bu abimize soguk geliyordu ama tebessümü bizden eksik etmiyo sıcak akıllı inşallah çevik ve ahlaklıdır ..

sonsuz başarılar dilerim .. #11
 
Cevap: #11 Albert Riera



#11, Keita idi bir aralar..



neyse Riera'ya Galatasaray'imizin formasi altinda basarilar diliyoruz, hayirli olur insallah.
 
Cevap: #11 Albert Riera



soru soran adam canımı çok sıktı tüm soruları twttr üzerimdem alsa daha mantıklı olur
 
Cevap: #11 Albert Riera



Bu saatten sonra onla bunla kıyaslamak yersiz.

Artık kendisi Galatasaray'ımızın 11 numaralı oyuncusu olmuştur, bize de destek vermek düşer.



(Yalnız bir ara Melo'yla aranı düzelt Albert. :) )
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt