#8 Cevad Prekazi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

#8 Cevad Prekazi


Cevad Prekazi (Sırpça: Џевад Прекази) (d. 18 Ağustos 1957, Mitroviça) orta saha mevkiinde görev almış Arnavut asıllı Kosovalı eski futbolcudur. Hem Sırp hem de Türk vatandaşlığına sahiptir.

742314275c34403244b0e5d9b49775a0.jpg


Prekazi Mitroviça'da doğdu ve 6 çocuklu bir ailenin çocuğu olarak büyüdü. Sırbistan'da Dzevad Prekazi olarak adlandırılır. Ağabeyi Luan Prekazi'de Partizan'da oynadı.

Cevat Prekazi, Kosovska Mitrovica "Remont" futbol kulübünde oynamaya başladı. 1976 yılında, Partizan takımındaki kariyerine başlamadan önce Trepča'nın genç takımında kısa bir zaman geçirdi ve büyük potansiyeli olan bir oyuncu olarak görüldü. Bu dönemde, 1977-1978 ve 1982-1983 yılında iki Yugoslav Şampiyonasını kazandı. Partizan ile Mitropa kupasını (1978) kazandı. Prekazi, Partizan takımında neredeyse on yıl geçirdi ve takımın yönetimi ile bir anlaşmazlık sonrasında Hajduk Split'e transfer oldu. Prekazi, UEFA Kupası'nda Tottenham Hotspur karşısında yarı finalinde oynayan Hajduk ekibinin bir parçası oldu.

Split'te bir yıl geçirdikten sonra, Prekazi ABD'ye taşındı. Baltimore Blast takımı ile Jeff Prekazi ismi altında altı ay boyunca Halı saha futbolu oynadı. Böylece, Srboljub Stamenković ve Reşad Kunovac gibi diğer Sırp oyuncularla birlikte oynadı. O yıllarda, Amerika'da halı saha futbol (kapalı futbol) normal futboldan daha popülerdi.

Zoran Simoviç'in davetlisi olarak Amerika'dan döndükten sonra, 1985-1986 sezonundan itibaren Galatasaray'da forma giymeye başladı. Özellikle, serbest vuruşlardaki ustalığı, asistleri ve sol ayağıyla vurduğu sert şutlarıyla tanınmıştır.

1988-1989 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı finale kadar çıkan Galatasaray'ın en önemli oyuncularındandı.

15 Mart 1989 tarihinde Köln'deki Monaco - Galatasaray maçının 61. dakikasında 37 metre mesafeden attığı inanılmaz serbest vuruş golü ile Galatasaray taraftarlarının hafızasına kazınmıştır. Tanju Çolak ve Mirsad Kovaceviç ikilisine yaptığı asistlerle sayısız golü hazırladı. 1987 ve 1988 yıllarında Galatasaray'da lig şampiyonlukları yaşadı. Galatasaray'ın 14 sene sonra gelen şampiyonluk maçında Eskişehirspor'a attığı frikik golü GS tarihinin unutulmayan golleri arasında yer almaktadır. Galatasaray'da 174 lig maçında 40 gol attı.

Cevad Prekazi, 1991 yılında Galatasaray'a veda etti. Kısa bir süre Altay'a transfer oldu. Galatasaray ile Altay arasındaki maç sırasında, Galatasaray taraftarları "Seni unutamam" isimli şarkı söyleyerek ona olan sevgi ve bağlılığını gösterdi. Bu olaydan sonra Prekazi gözyaşlarını gizleyemedi ve ağlayarak sahayı terk etti. Bakırköyspor'da futbol oynadıktan sonra ülkesine geri döndü.

1993 Yaz'ında Prekazi Yugoslavya'ya döndü ve 1993-1994 sezonunda Sırbistan Kuzey Ligi'nde (üçüncü kademe) FK Trudbenik Belgrad takımında oynadı[2] ve bu takımla kariyerine son verdi.

Başarılı bir kariyerin ardından, Prekazi 2001/02 sezonunda Belgrad'ın FK Zeleznik takımını kısa süre çalıştırdı.

Prekazi Belgrad'da yaşıyor ve Temmuz 2017'den beri Partizan'ın altyapı takımının maç analistidir.

Kosovalı Arnavut ebeveynlerden dünyaya gelen Prekazi, kendisini Yugoslav olarak tanımlıyor. Abisi Ljuan da Partizan takımında oynamıştır.
 
Doğruysa hayırlı uğurlu olsun , çocukluk kahramanlarımdan biri ,

25 sene evvelki Prekazi şuanki takımımıza hücumda bir seviye atlatırdı ...
 
Simdi monaco ya attığın golünü tekrar izledimde o nasıl bir goldür be adam sana yetişemedigim izleyemedigim için çok üzülüyorum.
 
evetttt berat kardeşimizin de katkılarıyla başlığımızı foruma geri kazandırdık teşekkürler beratcım

dün full nöşetel maçında gördüğüm kadarıyla sol ayağında büyü olan topçumuz resmen sol ayağına ameliyatla güçlendirici çip takılmış gibi herifin ortaları bile bazuka gibi gidiyor insanüstü birşey...

çok süslü oynamıyor aslında hagi gibi görsel şölen yarattığını söyleyemem ayrıca kendisi koşsam realde oynardım desede gayette koşan bir oyuncu top filanda çalıyor sneijder-sasa iliç karışımı bir abimiz gibi geldi bana büyük topçuymuş....
 
C0jC9k7WgAAUP2q.jpg
 
Evren Göz'ün hazırlayıp sunduğu Güzel Oyun programının Prekazi bölümü, bu akşam 21.45'te NTV Spor'da.

C2n6XV8XAAAaTYz.jpg

Tesekkurler bilgilendirme icin.

Benim gibi 3 yasindan 17 yasina kadar GS in sampiyonlugu beklemis GS lilar icin Prekazi gercek bir efsanedir.

Benim icin

1. Ugur Tutuneker
2. Cevad Prekazi
3. Tanju Colak tir.

O berbat 14 seneye son veren bu 3 efsane ve tabi ki Buyuk kaptan , Hakan Sukur, Hagi, Popescu, Taffarrel de 2.donem efsaneleri herzaman kalbimde olacaklar.

Mutlaka seyredecegim.
 
Son düzenleme:
Üst Alt