#86 Ufuk Ceylan | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

#86 Ufuk Ceylan


ufukceylan-b.jpg




86 UFUK CEYLAN

Kaleci




Doğum Tarihi 1986-06-23

Doğum Yeri İzmir

Oynadığı Takımlar 2004-2006 Altay

2006-2009 Manisaspor

Geldiği Takım Manisaspor

Giriş Yılı 2009

Boyu 1.94

Kilosu 85

Lakabı
 
Cevap: # Ufuk Ceylan



5 yıllık hemde. Helal olsun Haldun baba, onurlu direnişini pes etmeden devam ettiren Ufuk'u Galatasaray'ımıza kazandırdın.





Hayırlı olsun....
 
Cevap: # Ufuk Ceylan



Ufuk'la yapılan bir röportaj...



>>EGE PANTERİ UFUK CEYLAN<<







Koray Düşova:Ufuk öncelikle tüm www.Turksportal.net severler adına merhaba...







Ufuk Ceylan: Bende tüm futbolseverlere merhaba diyorum.







Koray Düşova: Gelecek vaad eden kalecilerden biri olarak gösteriliyorsun, ,futbola nasıl başladın anlatır mısın?







Ufuk Ceylan: Futbola 10 yaşında başladım ,ilk olarak Altay’da o sıra bir seçme vardı , oraya katılmıştım. Çift kale maç yaptık, ben hocama oyunda da kalede de oynayabilirim demistim, onlar ise fiziğimin kaleciliğe müsait olduğunu söylediler.Bu şekilde başladım ve o maçtan sonra altyapıda minik takıma alındım.







Koray Düşova: Seni tanıyan Altay’lıların merak ettikleri var. Altay’ın Ufuk Ceylan'ın hayatındaki yeri nedir?







Ufuk Ceylan: Kesinlikle çok büyük yeri var Altay’ın .Çünkü büyük ve elit bir camia, çok güzel günlerim geçti orada , kazandığım pek çok avantajımı Altay kulübüne borçluyum diyebilirim.Sonuçta altyapı egitimimi orada aldım ve ilk profesyonel imzamı attım.



''GİRAY HOCA BÜYÜK HEDEFLER AŞILADI''







Koray Düşova: Altyapısından yetiştiğin Altay ‘dan Manisaspor’a transfer oldun,neden böyle bir karar aldın?







Ufuk Ceylan: Öncelikle bu kararı benden önce kulüpler aldı.Manisaspor’dan önce başka tekliflerde olmuştu.Ama o zamanlar gitmemi kulübüm onaylamamıstı. Daha sonra Manisaspor’la anlaştılar .Bende çok genç yaşta birinci lige geldiğim için mutlu olmuştum.







Koray Düşova: Altay kulübünün yetenekli futbolcular yetiştirip değerlendiremediği fikrine katılıyor musun?







Ufuk Ceylan: Altay kulübünün altyapısının çok iyi oldugunu dusunuyorum.Gerçekten çok iyi oyuncular yetişiyor.Ben değerlendirelemediğini düşünmüyorum,sonuçta bu kulübe bu oyuncular belli bir maddi gelir sağlıyor.Demek ki değerlendiriliyor...







Koray Düşova: Manisaspor’a 2006 yılında geldin, Manisa şehri hakkında ne düşünüyorsun?







Ufuk Ceylan: Alıştım Manisa’ya ,zaten İzmir’e de 25 dakika ailem İzmir’de, zaman zaman İzmir’e ailemin yanına gidiyorum.Tesiste kaldığım zamanlar da takım arkadaşlarımla yemeğe çıkıyoruz. Zaten antrenman ve maçlardan fazla da zaman kalmıyor .







Koray Düşova: Takımda ki ortam ne durumda ,takımın ve senin son durumun hakkında biraz bilgi verir misin?







Ufuk Ceylan: Ne yazık ki hedeflediğimiz yerlerde değiliz. Alt sıralardayız ama düzeleceğiz diye düsünüyorum, , iyi bir arkadaşlık var takımda ,herşey iyi olacak diye umut ediyorum. Kendime gelince en son milli maçta kolum kırılmıştı ,yaklaşık üç ay maçlardan uzak kaldım.İyileştim,şimdi tekrar oynamaya başladım, inşallah her geçen gün performansımız üstüne koyup en iyi yerlere gelmek istiyorum.







Koray Düşova: Peki Giray hocayla diyalogunuz nasıl? Sana eksiklerini söyler mi? Neler anlatır?







Ufuk Ceylan: Çok iyi, Giray hoca sonuçta senelerdir bu işin içinde ve bizimle diyalogu gerçekten müthiş.Bir baba gibi ve bana en iyi yerlere geleceğimi söyler,destek olur. Ben de onu mahçup etmemek içi çok çalışıyorum.



''MONDRAGON'U DİKKATLE İZLERDİM''





Koray Düşova: Bir dönem eski Beşiktaş’lı Fevzi’de Manisaspor’daydı. Fevzi zamanında Beşiktaş gibi büyük bir kulübün kalesini korudu. Onunla aynı ortamda bulunmak senin kaleciliğini ne yönde etkiledi?







Ufuk Ceylan: Evet Fevzi abi benim hedeflediğim şeyleri başarmış biri ,Fevzi abiyle abi-kardeş gibiyiz. Şimdi de sürekli konuşuruz ,zaten her konuda yardımcı oluyor sağolsun ... Kalecilik elbette tecrübe işi ,hata telafisi zor olan bir mevki, ben genç yaşlarda tecrübe kazanmak ,büyük sorumluluklar almak istiyorum.







Koray Düşova: Türkiye veya yurtdışında en beğendiğin kaleciler kimler?







Ufuk Ceylan: Tek bir isim yok ,ben herkezi gözlemleyip, her yönümü geliştirmek istiyorum.Yani herkezden birşeyler ögrenmeye çalışıyorum ,daha ögreneceğim cok şey var.Ama illaki bir isim vermem de gerekıyorsa Mondragon’u dikkatle ve severek izliyordum.















Koray Düşova: Türkiye’de çekindiğin hücum oyuncuları var mı?







Ufuk Ceylan: Yok. Elbette çok kaliteli oyuncular var ama onların dışında benim ne kadar hazır olduğum ve kendimi ne kadar geliştirdiğim önemli ...







Koray Düşova: Herhangi büyük bir takımdan transfer teklifi aldın mı ? Mesela iki gol yemene rağmen Galatasaray maçında müthiş bir performans sergiledin,bu maçtan sonra senin Galatasaray’a transferin basında yer almıştı.Bu konuda ne diyeceksin?







Ufuk Ceylan: Menajerim Mehmet Öztürk bu tarz şeylerle daha çok ilgileniyor.Ligin ilk yarısı bittiğinde bazı gelişmeler oldu ama kulübüm burada devam etmemi istedi. Sadece Manisaspor’un başarısı için ter döküyorum ama buyuk kuluplerin beni istemesi elbette her futbolcu gibi benimde hoşuma gidiyor ve hedeflerimde bulunuyor.







Koray Düşova: Üç büyüklerde forma giymek istersen tercihin hangi kulüp olur ? Beşiktaş mı Fenerbahçe mi Galatasaray mı ?







Ufuk Ceylan: Zor bir soru bu açıkçası :)







Koray Düşova: Peki röportajlarımızda futbolculara baskı kurmayız bu soruyu es geçtim :)







Koray Düşova: Yurtdışında ki kulüpler genç Türk futbolculara birkaç yıldır ilgi gösteriyor.Mesela Beşiktaş’lı Batuhan ve Galatasaray’lı Arda’ya teklifler gelmişti.Hatta Caner Cska’ya transfer oldu. Avrupa'dan sana da bir teklif olursa ve kulübün izin verirse gitmeyi düşünürmüsün?







Ufuk Ceylan: Elbetteki düşünürüm, herkez gibi benimde hedeflerim var.Basamak basamak bunlara ulaşmaya çalışıyorum.















Koray Düşova: Türkiye de genç futbolcu olmanın zorlukları neler?







Ufuk Ceylan: Yani sonuçta her attığını adıma dikkat etmeniz gerekiyor. Futbolcu büyürken her yönden gelişiyor diyebilirim. Mantalite ,yetenek ,psikoloji, fizik, yani hayatı futboldan öğreniyorum ben... Futbol hayat bence ve gerçekten güçlü karakteriniz olması gerekiyor.



''MAÇTA KOLUMUN KIRILDIĞINI ANLAMADIM''







Koray Düşova: Ümit Milli takımın Liechtenstein ile oynadığı karşılaşmada ilginç ve bir o kadar da üzüntü verici bir sakatlık yaşanmıştı. O maçın son 20 dakikasını kırık kolla oynadığın ortaya çıktı.O maçta yaşadıklarını paylaşır mısın?







Ufuk Ceylan: Evet doğru, bir pozisyonda sol kenardan rakibin oyuncusu ön direğe orta kestı bende ucarak yumrukladım o sırada takım arkadasım ıbahım kaş ve onların forvet oyuncusuyla çarpıştıkı.Çok acı hissettim ama kırıldığını da anlayamadım. Daha sonra 75. dakika da bizim takımda 3. oyuncu değişikliğide yapıldı ve artık çıkamazdım.O sırada biz de daha baskılı oynuyorduk ve maça konsantre oldum.Ama gerçekten cok acı cektim, maçtan sonra doktora gittik ve kırıldığını ögrendim ve çok üzüldüm ,benim için zor bir zamandı.







Koray Düşova: Futbol dışında neler yapıyorsun? Vaktini nasıl geçiriyorsun?







Ufuk Ceylan: Otomobil kullanmayı çok seviyorum ,sinemaya giderim, ailemle ve arkadaşlarımla zaman geçiririm.







Koray Düşova: Birçok futbolcu ve teknik adam Football Manager oynuyor diyebiliriz.Hatta bazı futbolcular oyunda kendilerini transfer ediyor,Seni oyunda transfer edenler oyunda çok zor gol yediğini söylüyor oyun fanatikleri ve FM’de potansiyel yetenek olarak gösteriliyorsun ,sen de oynar mısın?







Ufuk Ceylan: Çok fazla değil ama bende oynuyorum.Football Manager gibi dünya çapında olan bir oyunda bu şekilde gösterilmek elbetteki çok hoşuma gidiyor.





Koray Düşova: Son olarak,gelecek yıllar için kendini nerede hayal ediyorsun ? Örneğin daha büyük bir kulüp yada Avrupa'da bir kulüp, Milli takım kaleciliği gibi hayallerin var mı?







Ufuk Ceylan: Hayaller bitmez diye düşünüyorum.Hedefleri olmayan monoton bir hayatı asla kabullenemem kesinlikle, A milli takım, büyük kulüpler hedeflerim arasında.kendimi oralara gitmeye zorunlu hissedıyorum ve inşallahta olacak...







Koray Düşova: Sorulara verdiğin samimi cevaplar için sana teşekkür ediyorum, gelecekte çok başarılı olmanı temenni ediyorum ,sana futbol hayatında başarılar dileriz…







Ufuk Ceylan: Röportaj için ben de teşekkür ederim.Tüm Fm'cilere sevgiler...
 
Cevap: # Ufuk Ceylan



Şans bulacağını düşünmüyorum, inşallah yanılırım.

Hayırlı olsun. Çokta gerekli bir transfer değildi.
 
Cevap: # Ufuk Ceylan



Şans bulacağını düşünmüyorum, inşallah yanılırım.

Hayırlı olsun. Çokta gerekli bir transfer değildi.



Nasıl gerekli bir transfer degildi? Asıl gerekli olmayan, Galatasaray icin hic bir sekilde gelecek vaad etmeyen iki cizgi kalecisini takımda tutmaktı. Yeni Mondragon'u hatta daha iyisini transfer ettik. Bu sezon olmasada gelecek sezon mutlaka Leo'dan formayı kapacaktır.
 
Cevap: # Ufuk Ceylan



Çok iyi bir transfer 5 yıllık olması daha da mutluluk verici.

Ayrca kendisi çok iyi bir Galatasaray'lı.

Kadrodışı kaldı yılmadı, emeğini aldı.

Helal olsun Ufuk !
 
Üst Alt