#9 Hakan Şükür | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KARİYERİ



Türkiye Futbol Ligindeki Kariyeri

Türkiye Futbol Ligi tarihinde 249 golle en çok gol atan futbolcu olan Hakan Şükür, lig tarihindeki ilk golünü 1988-1989 sezonunda Eskişehirspor'a, 100. golünü 1996-1997 sezonunda Altay'a, 200. golünü 2003-2004 sezonunda Samsunspor'a, 249. golünü ise 2007-2008 sezonunda Gençlerbirliği Oftaşspor'a atmıştır. 3 kez gol kralı olan Hakan Şükür, 3 kez de asist kralı olmuştur. Türkiye Futbol Ligi tarihinde 8 şampiyonluk yaşayan Hakan Şükür, Bülent Korkmaz ve Suat Kaya ile birlikte en fazla şampiyonluk yaşayan futbolcu olmuştur. Hakan Şükür profesyonel kariyerinde sadece bir kez kırmızı kart görmüştür. Hakan Şükür'e bu kartı 26 Mart 2004 tarihindeki Samsunspor - Galatasaray maçında Bülent Uzun göstermiştir.





Türkiye Futbol Tarihindeki Kariyeri

Hakan Şükür; hem Galatasaray'ın, hem Milli Takım'ın, hem Türkiye Futbol Ligi'nin, hem de Türk Futbol Tarihi'nin en fazla gol atan futbolcusudur. Ayrıca dünyanın en çok gol atan Türk futbolcusudur. Sakaryaspor, Bursaspor, Torino, Inter, Parma, Blackburn Rovers, Galatasaray ve Milli Takım formaları ile toplam 395 gole (249 Türkiye Ligi, 9 İtalya Ligi, 2 İngiltere Ligi, 51 A Milli, 5 Ümit Milli, 1 A Genç, 2 B Genç, 4 Olimpik Milli, 22 Şampiyonlar Ligi, 12 UEFA Kupası, 4 Kupa Galipleri Kupası, 25 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 TSYD Kupası, 1 Başbakanlık Kupası) imza atmıştır. Futbola 8 yaşındayken Sakaryaspor'un altyapısında başlayan Hakan Şükür, profesyonel kariyerindeki ilk golünü ise 1987-1988 sezonunda Türkiye Kupası'nda Zonguldakspor'a atmıştır.





Türk Milli Takımındaki Kariyeri

25 Mart 1992'de Lüksemburg'u 3-2 yendiğimiz özel maçta ilk kez A Milli Futbol Takımı'nın formasını giyen Hakan Şükür, A Milli Futbol Takımı'nın 85 yıllık tarihinde en fazla gol atan futbolcusudur. A Milli Futbol Takımı formasıyla çıktığı 112 maçta toplam 51 gole imza atan Hakan Şükür, Avrupalı aktif futbolcular arasında da milli takım formasıyla en çok gol atan isimdir. 1987 yılından beri 112 defa A Milli, 25 defa Ümit Milli, 13 defa A Genç Milli, 6 defa B Genç Milli, 5 defa Olimpik Milli Takım formasını giyen Hakan Şükür, toplam 161 defa milli takım forması giyerek toplamda en çok milli olan futbolcudur. Hakan Şükür, U-16 Milli Takımı'nın 25 Ekim 1987'de Polonya ile 1-1 berabere kaldığı Avrupa Şampiyonası eleme maçında ilk kez milli olmuştur. O karşılaşmada ay yıldızlı ekibimizin tek golünü atan Hakan Şükür, milli takım formasıyla toplam 63 gole (Ümit Milli: 5 gol, A Genç: 1 gol, B Genç: 2 gol, Olimpik Milli: 4 gol, A Milli: 51 gol) imza atmıştır.





Dünya Kupalarındaki Kariyeri

Dünya Kupası 2002 grup eleme maçlarında atmış olduğu 6 gol ve 3 asistiyle Türkiye'nin 48 yıl aradan sonra Dünya Kupası'na katılmasında başrol oynayan Hakan Şükür'ün, Dünya Kupası Finalleri'nde Türkiye'nin Güney Kore ile yaptığı üçüncülük maçında, maçın başlama vuruşundan 10.8 saniye sonra attığı gol, Dünya Kupaları'nda atılan en erken gol olarak tarihe geçmiştir. Hakan Şükür'ün Dünya Kupası Finalleri'nde toplam 1 golü ve 2 asisti bulunuyor.
 
Türkiye'nin gelmiş geçniş en büyük golcüsü.



Onu hatırlamak için heykele, puta, muta gerek yok, zaten unutulmaz.
 
Brezilya için Pele,Arjantin için Maradona,Macarlar için Puskas,İtalyanlar için Baggio,İngilizler için Charlton,Almanlar için Beckenbauer,Hollandalılar için Cruyff ne ise Türkler içinde Hakan odur o futbol efsanesidir.
 
Kişisel başarıları çok fazlaydı..önemli olanları koymak istedim ;)



BAŞARILARI

Dünyanın en çok gol atan Türk futbolcusu: 395 gol

Türkiye Futbol Ligi tarihinde en çok gol atan futbolcu: 249 gol

Türkiye Futbol Ligi tarihinde Galatasaray adına en çok gol atan futbolcu: 228 gol

5 kez Dünya Karması'na çağrılan tek Türk futbolcusu

Bir sezonda en çok maç yapan Türk futbolcusu: 54 maçta 4697 dakika

Toplamda en çok milli olan Türk futbolcusu: 161 defa

1997 FIFA Dünya Gol Kralı ödülü

1997 FIFA Dünyanın En İyi Golcüsü ödülü

1999-2000 Avrupa Kupaları Gol Kralı: 10 gol

1998-1999 Türkiye Ligi Gol Kralı: 19 gol

1997-1998 Türkiye Ligi Gol Kralı: 32 gol

1996-1997 Türkiye Ligi Gol Kralı: 38 gol

1998 Gümüş Ayakkabı ödülü

1997 Bronz Ayakkabı ödülü




Her yönden,lakabını hakeden bir isimdir o..

Herşeye rağmen,herkese rağmen,onun golleriyle büyüyen bir nesil vardır..

Bu nesle dahil olmaktan,ve sülalesi fenevbahçeli biri olmama rağmen,onun golleri sayesinde GalataSaraylı olmaktan ayrıca gurur duyuyorum..

Onu özlüyoruz..yedek kulubesinde olsaydı bile takım daha 'ruhuyla' oynardı hiç kuşkusuz..ama gitmesi gerekti..umarım en kısa zamanda güzel bir jubile maçı yapılır kendisi için..
 
bugün kahvede fener-besiktas maci izliyodum yanimda oturanlarda konusuyodu golcülerden konu acilmis. fanatik fenerli biri vardi yanimda dediki "türkiyenin gelmis gecmis en büyük golcüsü hakan sükür abi" tabiki öyle ama fener cimbom rekabetini göz önünde bulundurdugumuzda fanatik bir taraftarin ezeli rakibinin futbolcusuna kolay kolay böyle bir laf etmez. büyüksün be hakan sükür.
 
iste gerçek KRAL hakan sukur bence en az metin oktay kadar buyuk bir futbolcu



Hakan Şükür,Metin Oktaydan çok daha fazla gol atmıştır..

Daha kritik maçları kurtarmıştır ..

Ama Metin Oktay,GalataSaraylılık ruhuhunun temsilcisidir..

Herşey yerinde ve zamanında güzeldir,Kral büyük bir futbolcudur gerçekten çok severim kendisini..ama Metin Oktay değildir..

Tıpkı bir sezonda en çok gol atan futbolcu unvanını taşıyan Tanju Çolağın,bir Hakan şükür olamıyacağı gibi..
 
Hakan Şükür ile Metin Oktayı karşılaştırmak abesle iştigaldir. İkisinin de yerleri ayrı. İkisi de Efsane ikisi de Türk futboluna inanılmaz katkı sağlamıs krallardır ve ne mutlu ki ikiside Galatasaray da oynamıstır:)
 
Cevap: #9-[Kral Hakan Şükür]



Hakan Şükür bence Galatasaray'da jubile yapmayarak yanlış yapmıştır.Yinede seviyoruz seni Kral Hakan Şükür.
 
Cevap: #9-[Kral Hakan Şükür]



FIFA'dan Hakan Şükür'e büyük ayıp!



FIFA, 2008 yılında yeşil sahalara veda eden birbirinden ünlü futbolculara yer verirken, Galatasaray'dan ayrılan ve futbolu bırakıp spor yorumculuğuna soyunan Hakan Şükür listede yer almadı.



Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük golcülerden biri olarak gösterilen ve dünyada tüm zamanların en golcü 5. ismi olan Hakan Şükür'e, FIFA'dan büyük vefasızlık!..



Geçen sezon sonunda Galatasaray'dan ayrılan ve yeni sezonda futbolu bırakıp spor yorumculuğuna başlayan Hakan Şükür'e, FIFA editörleri tarafından hazırlanan 2008'de futbola veda eden yıldızlar haberinde yer verilmedi.



Bayern Münih'in unutulmaz file bekçisi Oliver Kahn, Brezilya'nın gelmiş geçmiş en büyük golcülerinden biri olan Romario, Portekiz Milli Takımı'nın iki efsane ismi Rui Costa ve Pauleta, Fransızlar'ın sağ bek efsanesi Lilian Thuram gibi yıldızların yer aldığı listede Hakan Şükür'e yer verilmemesi şaşkınlık yarattı.



Bu arada, habere yorum yapan futbolseverler ise listede Hakan Şükür'ün olmadığı konusunda FIFA editörlerini uyardılar.



Kaynak: Gazeteport
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt