Abdullah Avcı: "Şampiyonluktan vazgeçmeyeceğiz!" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
6 haftada sadece 1 galibiyet alabilen Başakşehir'de Teknik Direktör Abdullah Avcı, Sivasspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Şampiyonluktan vazgeçmeyecekleri belirten Avcı, ''Pazar günü derbi var. 3 puan öndeyiz. Büyük avantajlar kaybettik ama vazgeçmeden devam etmemiz gerekiyor.'' diye konuştu.

5ccca1beae298b2b40b430c5

Spor Toto Süper Lig’de haftanın kritik mücadelesinde Sivasspor'la Medipol Başakşehir golsüz berabere kaldı. 25. hafta sonunda Galatasaray'ın 8, Beşiktaş'ın 13 puan önünde olan Başakşehir, 6 haftada sadece 1 galibiyet alabildi. Başakşehir Teknik Direktörü, kritik puan kaybının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Avcı'nın açıklamaları şu şekilde:
"Son 4 haftadaki süreç. Konya'yı kazandık, sonra Beşiktaş maçının ilk yarısında iyi oyun ve Beşiktaş maçının 2. yarısıyla başlayan oyun. Sistemi, oyunu daha değerli kılan bireysel performanslardır. 3-4 haftadır baktığımızda inanılmaz top kayıpları var."

'Kaygının, endişenin dolaştığı bir durum var'
"Tek tek isim olarak saymıyorum. Oyunu değerli kılan bireysel performanslardır. Kaleden bu kadar uzak, fazla üretmeden devam. Bununla ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Kaygının, endişenin dolaştığı bir durum var. Sahada topa karşı sert olabiliyorlar."

'Vazgeçmeden devam etmemiz gerekiyor'
"Ön tarafta bu kadar top kaybı olursa, bireysel performans bu kadar kötü olduğunda, oyun kaldırmaz. Derbi var, 3 puan öndeyiz. Vazgeçmeden devam etmemiz gerekiyor. Nasıl toparlanırız, zihinsel olarak nasıl gireriz, bunu çözeceğiz."

'Fazla istemek bazen endişeyi getiriyor'
"31 haftayı tamamladık. Çok istediğimizi düşünüyorum. Fazla istemek bazen endişeyi getiriyor, bundan çıkmamız lazım. Son 2-3 senedir yarışın içinde sürekli olan bir takımın bu süreci yaşamaması gerektiğini düşünüyorum. Fırsatlar hala var ama bu şekilde değil."


Fanatik
 
Abdullah çok endişeli. Adam ben nasıl loser oldum'un tarifini yapmış. Yarın bjk'yi yenip şampiyonluktan uzaklaştırırsak büyük ölçüde lig biter.
 
Geçen hafta çok daha atarlı ve halen kendinden ve de takımından emin emin konuşuyordu, bu hafta iyice fıs olmuş. Ben konuşmasını beğendim, içten içe "bitti artık bu iş, zor şampiyon oluruz" ruh hali hakimdi, efendi efendi konuştu gitti, "Galatasaray derbiyi kazanırsa şampiyonlukları hayırlı olsun" demesini beklemedim değil.​
 
Üst Alt