Acun Ilıcalı'dan Devler Ligi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Acun Ilıcalı'dan Devler Ligi


Devler Ligi Başladı!



Televizyon programları yapımcısı Acun Ilıcalı ‘Devler Ligi’ programının startını verdi… Habertürk Gazetesi’nden Nazenin Tokuşoğlu’nun sorularını yanıtlayan Ilıcalı, ilerleyen günlerde yayında olacak olan ‘Devler Ligi’ programına ilişkin detayları paylaştı.







Ilıcalı programla ilgili olarak şunları söyledi, “35 yaş üstü, futbolu bırakmış efsane isimleri biraraya getiriyorum. Tanju Çolak, Hakan Ünsal, Pierre Van Hooijdonk, Sergen Yalçın, Elvir Boliç, Pascal Nouma takım kuracak. Elenerek finale gidilecek. Rıdvan Dilmen yorum yapacak, Erman Toroğlu da maçları yönetecek.”





Bence çok güzel bir fikir. Hagi olacakmı çok merak ediyorum :)
 
Cevap: Acun Ilıcalı'dan Devler Ligi



Show TV'nin yeni yayın döneminde ekrana gelecek olan Devler Ligi adlı yarışma yeşil sahaların gelmiş geçmiş en ünlü isimlerini ekrana taşıyacak.



Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği yarışmada bir futbol turnuvası düzenlenecek. Pascal Nouma, Sergen Yalçın, Tanju Çolak, Hakan Ünsal, Elvir Boliç, Pierre Van Hooijdonk gibi isimlerin kaptanlığında takımlar oluşturulacak.



TV'DE ÖRNEĞİ YOK



Dünyada ilk kez yayınlanan bir formata sahip olan yarışmada Türk televizyon tarihinin en büyük rakamı, 1 milyon TL ödül olarak verilecek. Maçlar Darüşşafaka'da kurulan kapalı çim sahada yapılacak. 6 takım lig usulü maç yapacak ve son ikiye kalan takım final oynayacak.



ŞEYTANİ YORUMLAR



Her hafta yapılan maçların yorumcuları Rıdvan Dilmen ve Melih Gümüşbıçak olacak. Maçların hakemliğini Türk futbolunun efsane hakemi Erman Toroğlu yapacak.



İLK HAFTA MAÇLARI BELLİ OLDU



Bu arada bugün düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtımı yapılan Devler Ligi'nin fikstürü de çekildi!.. İlk hafta programı şöyle:



Sergen Yalçın ve Devler - Pierre Van Hooijdonk ve Devler

Tanju Çolak ve Devler - Pascal Nouma ve Devler

Hakan Ünsal ve Devler - Elvir Boliç ve Devler
 
Cevap: Acun Ilıcalı'dan Devler Ligi



Van Hooijdonk, Sergen'e karşı!



Eski ünlü futbolcuların mücadele edeceği ''Devler Ligi'', yarın Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yapılacak maçlarla başlayacak.



''Devler Ligi''nin tanıtım toplantısı bugün Beşiktaş'taki Four Seasons Oteli'nde yapıldı.



Toplantıya televizyon programcısı, sunucusu ve organizasyonun sorumlusu Acun Ilıcalı, turnuvada mücadele edecek takımların kaptanları Sergen Yalçın, Pascal Nouma, Tanju Çolak, Pierre Van Hooijdonk, Elvir Boliç ve Hakan Ünsal ile yorumculuk yapacak olan Rıdvan Dilmen, turnuvanın hakemi Erman Toroğlu ve Futbol Federasyonu Herkes İçin Futbol Projesi İstanbul Sorumlusu Suat Okyar katıldı.



Acun Ilıcalı, toplantıda yaptığı konuşmada, bu turnuvanın fikrinin Pierre Van Hooijdonk sayesinde oluştuğunu belirterek, maçların 13 hafta boyunca oynanacağını ve kazanacak takımın ciddi bir ödül kazanacağını söyledi.



Ilıcalı, bu organizasyonda Futbol Federasyonu'nun kendilerine yardımcı olduğunu ifade ederek, ''Federasyonumuzun desteğiyle bu devler ligini klasik bir hale getirmek istiyoruz. İlerde inşallah klasik olacak ve her sene ekim ayında sezonu açacağız'' dedi.



Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Tanju Çolak, ''Çok güzel bir proje. Eski futbolcularız, özlendiğimizi de biliyoruz. Keyif ve heyecan vereceğiz. Çok da iddialıyız'' derken, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Elvir Boliç ise, ''Böyle bir organizasyonda olmak bizi mutlu etti. İnşallah sonunda mutlu oluruz'' ifadelerini kullandı.



Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcularından Sergen Yalçın da, ''Bizim için sürpriz oldu. Ben futbolu bıraktıktan sonra saha içinde yoktum. Halkın merak ettiği insanları televizyondan görmesi güzel bir olay. Ekibim gayet iyi. Önemli isimler var. Ekip olarak hazırız ve favoriyiz'' diye konuştu.



Hakan Ünsal, bu proje nedeniyle çok heyecanlandıklarını ifade ederken, Van Hooijdonk ise, ''Bu projede olduğum için mutluyum. Türk futbolunda derin iz bırakan futbolcuların yer alacak olması beni mutlu etti. Futbolu çok sevdik, bıraktıktan sonra sahalarda olmak hepimizi çok mutlu edecek. Dört gözle maçları bekliyorum'' diye konuştu.



Pascal Nouma da, eski futbolcuların bir arada olup sahalara dönecek olmasının güzel bir olay olduğunu belirterek, ''Bu büyük bir fırsat. Belki futbolu bıraktık ama hepimiz buradayız'' dedi.



Maçları yorumlayacak olan Rıdvan Dilmen ise sakatlığı nedeniyle bu ligde forma giyemeyeceğini kaydederek, ''Bu projede olduğum için mutluyum. Bu proje bir kaç yıldır düşünülüyordu. Ben yine sakatım ve bu turnuvada yokum. Çok ilginç ve heyecanlı olacak'' şeklinde konuştu.



Eski hakem ve yorumcu Erman Toroğlu ise, ''Bu arkadaşların çoğunun hakemliğini yaptım. İnşallah ligi kartsız bitiririz'' derken, Nouma için de, ''Nouma yine tombala çekmeye kalkarsa yandı'' esprisini yaptı.



-ÖDÜL 1 MİLYON TL-



Devler Ligi'nde şampiyon olacak takımın toplam 1 milyon lira ödül alacağı açıklandı.



Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak olan turnuva 5 turlu lig usulüne göre yapılacak.



Her turda 1 takımın eleneceği ve 5. turda da kalan 2 takımın final oynayacağı kaydedildi.



-TAKIMLAR



6 eski futbolcunun kaptanlığını yapacağı takımlarda yer alacak eski futbolcular şunlar:



sergen.JPG




Sergen Yalçın'ın takımı: Gökhan Keskin, Recep Çetin, Ömer Gülen, Kaan Dobra, Sait Cemre Özbalkan, Hakan Yurtvermez, Erkan Avseren, Çetin Kahraman.



nouma.JPG




Pascal Nouma'nın takımı: Zafer Öğer, Rahim Zafer, Fikret Demirer, Zeki Önatlı, Bayram Bektaş, Tayfur Havutçu, Yusuf Tokaç, Metin Uzun.



tanju.JPG






Tanju Çolak'ın takımı: Hayrettin Demirbaş, Ergün Penbe, Osman Akyol, Mert Korkmaz, Tayfun Hut, Soner Tolungüç, Hamza Hamzaoğlu, Taner Alpak.



hakanunsal.JPG




Hakan Ünsal'ın takımı: Ahmet Bulut, Bekir Gür, Ümit Davala, Vedat İnceefe, Ahmet Yıldırım, Uğur Tütüneker, Saffet Akyüz, Mehmet Gönülaçar.



vanhoijdoonk.JPG




Pierre Van Hooijdonk'un takımı: Nurettin Yıldız, Taygun Erdem, Semih Yuvakuran, Hakan Tecimer, İlker Yağcıoğlu, Sercan Görgülü, Elvir Baliç, Şenol Ustaömer.



bolic.JPG




Elvir Boliç'in takımı: Yaşar Duran, Saffet Akbaş, Cem Pamiroğlu, Saffet Sancaklı, Atilla Güneş, Kemalettin Şentürk, Zafer Tüzün, Tarık Daşgün



Devler Ligi’nin kuralları:



- Saha, 42- 45 m boyunda, 25 m genişliğindedir.

- Zemin suni çimdir.

- Normal Futbol topu kullanılacaktır.

- Devler Ligi’nde 6’sı esas, 3’ü yedek toplam 9’ar oyuncudan oluşan 6 takım yarışır.

- Takımlar liderlerinin isimleriyle anılırlar, liderler aynı zamanda koçluk yapar; ayrıca teknik direktör kullanılmaz.



Takımların isimleri:

Tanju & Devler

Sergen &Devler

Pascal Nouma & Devler

Van Hooijdonk & Devler

Hakan Ünsal & Devler

Boliç & Devler



- Maçlar minimum 15’er dakikadan 2 devre olarak oynanır.

- Oyunda ofsayt ve taç yoktur.

- Kırmızı kart, oyuncunun maçtan çıkarılması 3 dakika yerine yeni oyuncu girememesine sebep olur.

- Her takım istediği kadar oyuncu değişikliği yapabilir. (6 esas 3 yedek oyuncunun maç süresince oyuna giriş çıkışlarında herhangi bir sınırlama yoktur)

- Lig süresince toplam 48 maç oynanır. Bunların 44’ü esas, 4’ü play-off maçıdır.

- Puan usulü lig sistemi uygulanacaktır.

- Tur atlayanlar; takımların tamamı birbirleriyle yarıştıktan sonra düşük puanları sebebiyle son ikiye kalan takımın play-off maçı sonucuna istinaden kaybeden takımın elenmesiyle belirlenir. Her turda 1 takım elenir. 2. Turdan sonra, yani diğer bir deyişle 4 takım kaldığında çift devreye geçilir



Maç dağılımı aşağıdaki gibidir:



1. turda 6 takım,15 maç yapacaktır.



Daha sonra puan usulüne göre en az puanı alan iki takım play-off maçı oynayacak, kaybeden takım elenecektir.



2. turda 5 takım, 10 maç yapacaktır.



Daha sonra puan usulüne göre en az puanı alan iki takım play-off maçı oynayacak, kaybeden takım elenecektir.



3. turda 4 takım 6 x 2 maç yapacaktır.



Daha sonra puan usulüne göre en az puanı alan iki takım play-off maçı oynayacak, kaybeden takım elenecektir.



4. turda 3 takım 3 x 2 maç yapacaktır.



Daha sonra puan usulüne göre en az puanı alan iki takım play-off maçı oynayacak, kaybeden takım elenecektir.



5. turda 2 takım Final maçı oynanacak, turnuvanın şampiyonu belli olacaktır.



Maç sonucunda eşitlik halinde maçın galibini penaltı atışları belirleyecektir.



Tur sonunda eşitlik halinde, o turdaki gol averajına bakılır.



İşte ilk maçlar :



Van Hooijdonk & Devler - Sergen & Devler



Tanju & Devler - Pascal Nouma & Devler



Bolic & Devler - Hakan Ünsal & Devler
 
Cevap: Acun Ilıcalı'dan Devler Ligi



Hakan Ünsal'ın takımı: Ahmet Bulut, Bekir Gür, Ümit Davala, Vedat İnceefe, Ahmet Yıldırım, Uğur Tütüneker, Saffet Akyüz, Mehmet Gönülaçar.



bu takim kazanir turnuvayi bence :D
 
Cevap: Acun Ilıcalı'dan Devler Ligi



Tanju Colak´in Takimi Favori bence...Cok Iyi Futbolculara sahip ve Futbolu daha Kisa süre Önceler birakan Futbolcularla olusmus.
 
Cevap: Acun Ilıcalı'dan Devler Ligi



Hayatımda 5 tane nefret ettiğim kişiyi saymamı isteseler içine bu mendebur suratlı Acun'da girerdi ..
 
Cevap: Acun Ilıcalı'dan Devler Ligi



Sergen Yalçın'ın takımı: Gökhan Keskin, Recep Çetin, Ömer Gülen, Kaan Dobra, Sait Cemre Özbalkan, Hakan Yurtvermez, Erkan Avseren, Çetin Kahraman.



Sergen yerine hakan ünsal olsa kesin alırdı bu takım ama yine de favorim.
 
Üst Alt