Adnan Polat % 100 Futbol'da Önemli Açıklamalarda Bulundu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Adnan Polat % 100 Futbol'da Önemli Açıklamalarda Bulundu


Galatasaray Başkanı Adnan Polat, NTVSpor'da yayınlanan % 100 futbol programında Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını yanıtladı.



orrwk8.jpg



Programın girişinde Galatasaray Kulubü'nün mali ve idari konuları ayrıntılı bir şekilde masaya yatırıldı. Polat yapılan projelerden ve bu projelerin Galatasaray'ın geleceği için taşıdığı hayati önemden bahsetti. Daha sonra ise futbol takımı ile ilgili merak edilen sorular ardı ardına geldi. Polat tüm sorulara içten yanıtlar verdi. Adnan Polat, Keita ve Mehmet Topal'ın satışı, Rijkaard'a duyulan güven, Adnan Sezgin konusu, Arda Turan ile ilgili bitmek tükenmez transfer iddiaları ve Fatih Tekke iddiası gibi pek çok konuya açıklık getirdi.



İşte Başkan Adnan Polat'ın açıklamaları



-Türkiye'de başkanlık çok zor bir görev ve bir gelirde getirmiyor. Neden bu kadar zor bir görevi yapıyorsunuz?

"Galatasaray'a olan aşkımdan dolayı başkanlık görevini yapıyorum. 92-96'da Galatasaray'da görev yaptım. Aradan geçen yıllardan sonra bir televizyonda yardım programında 10 dakikada 2 milyon dolar toplamıştım ve borç ödenmişti. O gün yapılan bir ankette katılımcıların yüzde 93'ü göreve geri gelmemi istedi. O programdan sonra Sayın Özhan Canaydın bana geldi ve göreve geri gelmemi istedi. Özhan Başkan çok ısrar etti ve beni tekrar Galatasaray'a döndürdü. Kulübün mali, idari ve sportif başkan yardımcısı oldum. Kulübün çok sıkıntılı bir dönemiydi. Rahmetli Özhan Bey'le birlikte omuz omuza bir mücadele verdik. O iki seneden sonra kulüp rahatlayınca görevi bırakmak istedim. Özhan Bey rahmetli olunca görev bana düştü. İşin biraz da kader tarafı var. 2008'den beri görevimin başındayım.

Bir insanın ulaşabileceği en üst mevkii Galatasaray Başkanlığıdır. Bu kadar önemli bir mevkii de bulunmanın da sıkıntıları var, bu sıkıntıları çektiğim için de pişman değilim."

-Mali ve idari olarak Galatasaray'ı bir dünya kulübü yapmak için neler yaptınız?

"Sürdürülebilir bir sportif başarı isteniyorsa mali ve idari olarak sağlam bir yapıya sahip olmanız gerekiyor. Bir banka size teminat mektubu vermiyorsa ya da en basitinde bir otel sizi kampa almıyorsa siz bu problemlerle uğraşırken sportif anlamda bir başarı yakalayamazsınız. Bunlar 4 sene evvel olan şeyler. Biz rahmetli Özhan Bey'le bunun kavgasını verdik. En önce yapısal değişime gitmek gerekti. İdari olarak revizyon gerekiyordu.

Dört senedir iki şirketi birleştirmek için uğraşıyorduk, bu iş için dört senedir mesai harcıyoruz. Bir ay önce sermaye kurulu iki şirketin birleşmesine müsada etti. Tahmin ediyorum önümüzdeki üç beş günde bu birleşme işi bitmiş olacak. Galatasaray'daki şirketlerin birleşmesi on şampiyonluğa bedeldir. Bundan sonra Galatasaray gelirlerini kendi ihtiyaçları için harcayacak. Bundan sonra gelirlerini halka açık olmadığı için dağıtmayacak.

İletişim A.Ş. ve Pazarlama A.Ş.'yi de birleştirme kararı aldık. Her şirketin yönetimindeki arkadaşlar istifa edecek ve birleşmeyi sağlayacağız. 28'den yönetici sayısı 14'e düşecek.

Beş büyük projeden biri şirket birleşmesiydi. İkinci proje Riva'ydı. Riva'nın imar durumu çıktı, ruhsatı alında şu anki değeri 250-300 milyon dolara çıktı. O bölgedeki tek ruhsatlı arazi bizim arazimiz. Üçüncü büyük porjemiz ise stat ihalesiydi. Stada başlarken burada stat mı olur diye başlandı, daha sonra stadı yapamazsınız dediler. Statta dört beş ay sonra maç oynanacak. O zaman da ee stat yapmakta ne varki zaten diyecekler. Olsun ne derlerse desinler aldırış etmiyorum.



"F.BAHÇE BİZDEN 210 MİLYON DOLAR FAZLA KAZANDI"



Fenerbahçe 7 yıldır Şükrü Saracoğlu Stadı'nda maçları oynuyor. Fenerbahçe her yıl stattan bizden 30 milyon dolar fazla para kazanıyor. Bu da 7 yılda 210 milyon dolar yapıyor. Buna rağmen Fenerbahçe futbolda bizden daha fazla şampiyonluk kazanamadı. Birleşme bitti, riva ruhsatını aldı, satta bitmek üzere, idari yapılanma bitmek üzere. Finansal olarak da en yakın rakibimizle rekabet edebilmeliyiz.

Dört sene önce gelirimiz 70 milyon dolardı, şu an 184 milyon dolar, bir kaç yıl içinde 250 milyon dolar geliri bulmak istiyoruz. Avrupa'daki büyük kulüplerle bu yarışı yapacaksak sağlıklı bir büyüme yaşamamız lazım. UEFA kriterleri yakında çok büyük tehlike olacak, biz geleceğin planlarını yaparak gidiyoruz. Tüm takımlarımız ayağını yorganına göre uzatmalı.



Galatasaray TV, mobile ve Galatasaray kredi kartı projelerini de hayata geçirdik.

Türkiye'de herkes Galatasaray deyince futbolu düşünüyor. Ama futbol buz dağının gözüken kısmı. Galatasaray'ın geleceği için alt yapıyı çok sağlam yapmamız gerekiyor.

Galatasaray sadece futbol kulübü değil, lisemiz var, üniversitemiz var. Bütün bunları yan yana getirince 25 milyonluk bir aile ortaya çıkıyor. Bunun gözüken tarafı da Galatasaray futbol takımı ama dediğim gibi önce alt yapımızı ve finansal unsurları sağlam yapmamız lazım. Daha sonra kalıcı başarılar gelecektir.



"BAŞARISIZLIĞIN İLK SORUMLUSU BENİM"



-Son yıllarda futboldaki başarısızlığı neye bağlıyorsunuz?

"Son iki senede şampiyon olamadık bu benim için çok büyük hayal kırıklığı. Son iki senede yapılabilecek tüm transferleri yaptık ve ciddi bütçeler ayırdık. Bir yıl beşinci, bir yıl üçüncü olduk. Bu bizim için büyük başarısızlık. Hiçbir mazaret ortaya koymak istemiyorum. Başta ben olmak üzere, Haldun Üstünel, Adnan Sezgin ve teknik ekibimiz bu işin sorumluları. İki sene önce yarım sezon defanssız oynadık, geçen sene forvetsiz oynadık. Bu sene yine şanssız başladık. Çağlar geldi sakatlandı, Pino sakatlandı, Harry Kewell sakatlandı. İki transfer gecikti diye Avrupa Kupası'ndan elenip, ligde iki mağlubiyet almadık. Bu sene kötü başlamamıza rağmen, ligi iyi bitireceğimizi düşünüyorum."



G.SARAY'IN BEKLEYEN PROJELERİ



-Galatasaray mali olarak uzun yıllardır sıkıntı yaşıyor. Ne zaman Galatasaray mali olarak rahatlayacak?

"Şu anda da mali olarak çok rahat değiliz. Ancak iki yıl sonra pozitif nakit akışına geçeceğiz. Stadın inşaatının bitmesiyle birlikte şu an herşeyiyle hazır olan ve bekleyen projelerimiz var. Çadırın olduğu araziye iş merkezi yapacağız. Kalamış'taki eski binamızı yeniden yapacağız. Voleybolcularımıza Florya'da yeni bir salon yapacağız. Basketbol için bulduğumuz bir aramizim var, 6 bin kişili bir salon yapacağız. Sağolsunlar 12 milyon dolarlık yatırımı GSİYAD yapacak. Kulüp binasını yeni stadımıza taşıyacağız. Alışveriş merkezi projemiz var. Stat bitince Riva'yı da ihale yapacağız. Riva'dan gelecek gelirler cari harcamalarda değil, Galatasaray'ın yeni gayrimenkul kazanması için kullanılacak."



ARDA TURAN OLAYI



-Arda Turan'ı neden satmadınız?

"24 saat kala Arda'nın menajeri beni arayıp Arda'ya çok ciddi bir teklif var dedi. 24 saat kala Galatasaray'ın kaptanını hiçbir kulüp ve hiçbir takım alamaz. Söylenen o ki Atletico Madrid'in bir yöneticisi Arda ile görüşmüş. Bizim böyle bir durum gerçekse Arda'yı ayartmaya çalıştıkları için onları şikayet etmemiz gerekiyor. Aldığımız bilgiler böyle bir şeyin olmadığı yönünde. Atletico Madrid Başkanı'nı arayıp bu işin aslını soracağım. Buna göre gerekeni yapacağız. Kimse Galatasaray'ın kaptanını bu Real Madrid ve Chelsea'de olsa son anda gelip alamaz. 11 değil isterse 20 milyon Avro versinler. Arda'nın Türk Telekom Arena'da kaptan olarak bir kupa kaldırmasını çok istiyorum. Yangından mal kaçırır gibi Galatasaray Kaptanını almaya geliyorlarsa kimse hayal kurmasın."



"KEITA İÇİN BARDAĞI TAŞIRAN DAMLA..."



-Keita ve Mehmet Topal'ı neden sattınız?

"Esasında Keita 9 milyon gibi bir rakama gitti. Rijkaar da Keita'nın kalmasını istemedi. Mesela Kewell milli takıma gidiyordu verilen tarihte geliyordu, Keita Afrika'ya gidiyordu verilen tarihten iki gün sonra geliyordu. Keita kurallara uymuyordu. Ama bardadığı taşıran son damla oynadığımız Gençlerbirliği maçından hemen önce kimseye haber vermeden Fransa'ya oradan da milli takım kampina gitmesi oldu. Futbolcunun sadece iyi olması değil, ahlaklı olmasına da bakıyoruz. Mehmet Topal iki senedir gitmek istiyordu. Çok iyi futbolcuydu ama son iki sene içinde kafası yurt dışında olduğu için arzulananı bir türlü veremedi. Biz de bu nedenle gelecek olan ilk ciddi teklifte onu göndermek istedik. Valencia'dan teklif geldi ve biz de onu gönderdik."



-Rijkaard biraz uzaktan olaylara mı bakıyor, sanki çok fazla çalışmıyor?

"Lig bitince teknik ekiple bir toplantı yaptık, takıma yeni takviyeler neresi olacak bunları konuştuk. Gitmesinde sakınca olmayacak oyuncuları da konuştuk. Rijkaard gitti ama Neeskens ile çalışmalarımızı hep sürdürdük. Dünya Kupası'ndaki oyuncuları da izlemek istedik. Ön eleme ve play-offları mevcut kadromuzla geçmeliydik. Rijkaard hep işinin başında ve çok fazla çalışıyor."



"GERETS VE TUGAY CANA'YI ÖNERDİ"



-Cana ve Pino transferleri uzun süre izlenerek mi gerçekleştirildi?

"Erik Gerets Cana'yı mutlaka almamızı tavsiye etti. Tugay da kesinlikle alınmasını istedi. Hiç sakatlanmamış Cana, gelir gelmez sakatlandı. Biz ondan çok eminiz Galatasaray'a büyük katkısı olacak. Pino'yu da takip ederek aldık, çok yetenekli bir oyuncu ama o da şanssız bir sakatlık yaşadı."

-Transferler gecikti mi?

"10 numara ihtiyacımız vardı ve birinci tercihimiz Misimovic'ti. Wolfsburg da onun yerine bir isim olmadan bırakmak istemedi ve biz de bunu bekledik. İyiki de beklemişiz. Insua da iki aydır gündemimizdeydi. Teknik direktör değişince bırakmak istediler. Roy Hudgson'la, Adnan Sezgin'in eski bir dostluğu vardı ve bize vermeye razı oldular. Galatasaray'ın elenmesinin nedeni kadro yetersizliği değil, çok önemli oyuncularımızın sakat olmasıydı."



"RIJKAARD İLE SÖZLEŞMEMİZİ UZATACAĞIZ"



-Rijkaard ile ilgili şüpheleriniz var mı?

"Nisan ayında Rijkaard'a iki sene daha sözleşme uzatmayı teklif ettim. Ama Rijkaard bana önce kazandığım parayı haketmek istiyorum, daha sonra bu konuyu konuşalım dedi. Sezon sonunda her ne olursa olsu, Rijkaard ile sözleşmemizi uzatacağız."

-Rijkaard kaleci istedi mi?

"Hayır istemedi. Kalecilerimize şans verilmeli, riske girmeden futbolcu kazanılmıyor."



JOVANOVİC OLAYININ İÇ YÜZÜ



-Prekazi sizin talebinizli Jovanovic'i İstanbul'a getirdi ve bu olay çok karışık bir hal aldı. Bu olayın iç yüzü nedir?

"Biz Belgrad'a gidince Prekazi bu futbolcudan bahsetti, kasetini verdi bana. Rijkaard da onu izledi iyi bir oyuncu olduğunu ama son dört senede 30 maç oynamış, bunu sebebini bulmalıyız dedi. Transfer yoğunluğundan son gün onları çağırdık. Prekazi de iyi futbolcu olduğunu söyleyebilirim, mali işlere karışamam dedi. Biz de menajerlerine son 4 yılda neden 30 maç oynadığını sorduk. Hocayla ilgili sorunlar yaşadığını söylediler. Futbolcunun bonservisine 1 milyon dolar, sezon sonuna kadar 300 bin dolar verin dediler. Biz de 300 bin dolara kiralayalım, yıl sonunda da 1 milyon dolar daha verelim, futboluya da 500 bin dolar öderiz dedik. Menajer ayrıca bu parayı bana ödeyeceksiniz dedi, biz de karşımızda bir kurum yoksa ödeme yapmayız dedik. Ardından da fiyatı arttırdılar, böyle bir yaklaşımdan sonra bu oyunucuyu almamız mümkün değildi."



"12 YAŞINDAN BERİ FATİH TEKKE'Yİ İSTİYORUM"



-Fatih Tekke'yi Galatasaray İstanbul'a getirdi, Beşiktaş kaptı iddiaları için neler söyleyeceksiniz?

"Fatih Tekke'yi 12 yaşından beri Galatasaray'a getirmek istiyorum. Son dönemde Adnan Sezgin bana Fatih'le ilgili bir bilgi getirdi, Galatasaray'a gelmek istiyor dedi. Ben de şartlarını öğren dedim, şartlarını öğrendik ve bu şartlar bize uymadı. O da daha sonra Beşiktaş'a gitti, hayırlı olsun."



-Şampiyonluk yarışında en büyük rakibiniz kim olur?

"Bizim şampiyonluktaki en büyük rakibimiz Fenerbahçe olur. Diğer takımları biraz daha geride buluyorum."



"GENÇ BİR MİLAN BAROS ARIYORUZ"



-Galatasaray'ın bir golcü daha alması gerekmiyor muydu?

"Avrupa'dan elendik, artık önümüzde sadece bir lig var. Tek santraforlu bir sistemle oynuyoruz. Şu an Baros var, inşallah olmaz ama bir sakatlık durumunda Kewell ve Arda o mevkii de görev yapabilir. Mehmet Batdal'ın da sakatlığı 1,5 ay sonra geçecek ve şu an için bu isimlerin yeterli olduğu kararını verdik."

Devre arasında Milan Baros tarzında genç bir santrafor arıyoruz. Şimdiden tüm scout ekibimize bu yönde bir isteğimiz olduğunu bildirdik."



QUARESMA VE MISIMOVIC



-Hagi ve Anelka'dan sonra en büyük heyecan yaratan transfer Quaresma oldu...

"Quaresma çok yetenekli bir oyuncu ve çok iyi bir başlangıç yaptı ancak şimdiden Beşiktaş'ı havaya sokmak yanlış. Herkes 4-5 hafta beklesin diyorum. Ayrıca Misimovic'i neden bu listeye koymuyorsunuz. Misimovic'in geçtiğimiz iki sezonda ortaya koyduğu performans belli. Almanya'da şampiyonluk yaşadı. Quaresma oynamadan Türkiye'ye geldi. Misimovic'in neler yapacağını hep birlikte göreceğiz."

-Haldun Üstünel'in istifası da çok konşuldu...

"Haldun'un istifası beni de çok üzdü. Onun kalması için elimden geleni yaptım. Ama kararında ısrarlıydı. Ona her zaman kapımız açık, o da ne zaman gerekiyorsa Galatasaray için elinden geleni yapacağını söyledi ve medyada hakkında yazılan yalan haberlere itibar etmememi rica etti."



"ADNAN SEZGİN'İN YAKASINDAN DÜŞSÜNLER"



-Adnan Sezgin'e çok büyük bir tepki var bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?

"Adnan Sezgin bizim yönetim kurulumuzun talimatlarını uyguluyor, ne eksik ne de fazla. Herkes onun kellesini istiyor. İki senedir Adnan Sezgin'e saldırıyorlar, kurban yaptılar ve kellesini istiyorlar. Adnan Sezgin müthiş kariyeri olan bir insan, futbolun her türlü tarafını bilen bir insan. Biraz insanlar Adnan Sezgin'in yakasından düşsün. Galatasaray'a zarar veren bir insanı zaten ben kulpte tutmam."



"ALİ SAMİ YEN CEHENNEMİNİ RAKİPLERİMİZE HATIRLATSINLAR"



-Son olarak söylemek istediğiniz sözler var mı?

"Taraftarlarımız Ali Sami Yen'in cehennem olduğunu yine rakiplerimize hatırlatsın. Tünelden çıktık artık güneş ışığı var, hızlı koşmaya başlayacağız. Birleşme tarihi olan 1 Eylül bizim için bir milat. Galatasaray için artık daha güzel günler olacak. İnşallah seçimlerde birden ikiden fazla başkan adayı olursa sevinirim. Şimdiden bir iki başkan adayı ismi duyuyorum, bu da beni mutlu ediyor."
 
Cevap: Adnan Polat % 100 Futbol'da | 2 Eylül 23.00



burada ntv spor en sevilmeyen kanal degilmiydi:)

baskan gene iyi secim yapmis

buradan kanalturke gecsin orada dinleyelim bir de
 
Cevap: Adnan Polat % 100 Futbol'da | 2 Eylül 23.00



burada ntv spor en sevilmeyen kanal degilmiydi:)

baskan gene iyi secim yapmis

buradan kanalturke gecsin orada dinleyelim bir de



klüp bazında kim takar ki abi , sonuçta ntvspor bir kısım taraftarımızca sevilmesede Türkiye'nin en iyi ve en kaliteli spor kanalı
 
Cevap: Adnan Polat % 100 Futbol'da | 2 Eylül 23.00



Rıdvan:Hocam hani almıycaktınız Misimovic'i?

Adnan:Aaa Rıdvancım yapma ama ağlama üzüyorsun beni olur böyle şeyler..
 
Cevap: Adnan Polat % 100 Futbol'da | 2 Eylül 23.00



klüp bazında kim takar ki abi , sonuçta ntvspor bir kısım taraftarımızca sevilmesede Türkiye'nin en iyi ve en kaliteli spor kanalı



aziz nasil dize getirdi hepsini agzini acamiyorlar onlara karsi

sende aynisini yap sadece gstv ye konus vur yumrugunu masaya

ama nerdeeeeeeeeeeeeeee
 
Cevap: Adnan Polat % 100 Futbol'da | 2 Eylül 23.00



Bakalım yine ne masallar anlatacak.Son yaptığı tutarsız açıklamalardan sonra hiç güvenim kalmadı.Asla inanmıyor ve güvenmiyorum.

ADNAN POLAT SONUNDA KADAR İSTİFA
 
Cevap: Adnan Polat % 100 Futbol'da | 2 Eylül 23.00



İşte nontvspor. Adamlar çağıra çağıra en çok eleştirilen dönemde çağırdı, ayıp lan. Aziz'i çağırmadınız tabi, yemedi şampiyonluğu kaybedince çağırmak. Yazıklar olsun lan !



























:D
 
Cevap: Adnan Polat % 100 Futbol'da | 2 Eylül 23.00



Hiç ama hiç güvenim kalmadığı için banada la fontain'den masal gibi geliyo , 2012'yi bol bol duyarız , transfer zor bi iş der bolca , Arda bizim evladımız , Rijkaard'ın arksındayız der ve Galatasaray şampiyonluğun en büyük adayıdır der gider. Çok ilginç şeyler beklemiyorum.
 
Cevap: Adnan Polat % 100 Futbol'da | 2 Eylül 23.00



Hiç ama hiç güvenim kalmadığı için banada la fontain'den masal gibi geliyo , 2012'yi bol bol duyarız , transfer zor bi iş der bolca , Arda bizim evladımız , Rijkaard'ın arksındayız der ve Galatasaray şampiyonluğun en büyük adayıdır der gider. Çok ilginç şeyler beklemiyorum.



aynen renkdaş,benimde hiç güvenim kalmadı maalesef..bi Galatasaray başkanına bunu demek istemezdim ama akşam sadece traş yapacak bide hı hı dabi dabi doğru diyeceğiz :(
 
Cevap: Adnan Polat % 100 Futbol'da | 2 Eylül 23.00



ben sadece orta sahaya 2 yönlü bi elemanı neden almadı onu izah etmesini istiyorum akşam...
 
Üst Alt