Adnan Polat: "Transferi bitirdik diyebiliriz." | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Adnan Polat: "Transferi bitirdik diyebiliriz."


"TRANSFERİ BİTİRDİK DİYEBİLİRİZ"



Bu sene rakiplerinin transferde neler yaptığını herkesin gördüğünü belirten Polat, "Bu yıl transfere 8 milyon Avro'luk bir bütçe ayırdık. Bildiğiniz gibi Gökhan, Mustafa Sarp ve Leo Franco'ya bonservis bedeli ödemedik. Sadece Keita'ya bu sene 2.5 milyon Avro vereceğiz. Toplam 4 milyon Avro'yla transferi tamamladık diyebiliriz. Bu alkışlanacak bir şey. Şu anda başka bir transfer yapmayı düşünmüyoruz. Genç yetenekler var takip ettiğimiz koşullar uygun olursa belki bunlardan birini kadromuza katarız. Onun dışında transfer düşünmüyoruz. Ama endişe duyduğumuz bazı mevkilerde inşallah hayal kırıklığına uğramayız. Biz de transfer yapma durumunda kalmayız." diye konuştu.



adanan polat'ın divan kurulu toplantısın'daki konuşmasından bir bölüm.



sizce bu da bir taktik mi? ben açıkcası bu sefer gerçek olduğuna inandım.



tamamını okumak isteyenler;



https://www.internetspor.com/news.php?news_id=9473
 
Cevap: Adnan Polat: "Transferi bitirdik diyebiliriz."



bu saatten sonra transfer beklemeyebiliriz artık.. divan kurulunda transfer yapmayacağız dedikten sonra yapılacağını hiç beklemeyin.. zaten belki genç bir yıldız adayı olursa olur dedi.. neyse şuandaki kadromuza da güveniyoruz zaten..
 
Cevap: Adnan Polat: "Transferi bitirdik diyebiliriz."



Böyle noktalayamazlar transferi. Hadi ön liberoyu gectim stoper mecbur alinmali.
 
Cevap: Adnan Polat: "Transferi bitirdik diyebiliriz."



Ntvspor'da da altyazı geçiyor.Transfer kapandı diye.

Umarım tattik icabı böyle bir şey söylenmiştir.
 
Cevap: Adnan Polat: "Transferi bitirdik diyebiliriz."



Insallah böyle kapatmayiz transfer sezonunu, keyfim kacti simdi.
 
Cevap: Adnan Polat: "Transferi bitirdik diyebiliriz."



"Lincoln büyük hayal kırıklığı"

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun aylık olağan toplantısı, Galatasaray Üniversitesi'nde yapıldı. irfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, kulüp yönetimi adına başkan Adnan Polat ile üyeler Mehmet Helvacı, Yiğit Şardan, Işın Çelebi ve Ali Haşhaş katıldı.



Adnan Polat, toplantıda yaptığı konuşmada, futbolda yaptıkları transferlerle ilgili üyeleri bilgilendirirken, artık transfer yapmayacaklarını söyledi. Polat, Futbol A.Ş.'nin bütçesinden bonservis bedeli için 8 milyon avro ayırdıklarını anlatarak, şunları kaydetti:



''Ancak yapmış olduğumuz 3 transfere bonservis bedeli ödemedik. Yeni kalecimiz Leo Franco, Mustafa Sarp ve Gökhan Zan'a bonservis bedeli ödemedik. Sadece yeni aldığımız Keita'ya bonservis bedeli ödeyeceğiz. Bunu da 4 senede ödeyeceğiz. Bu seneye düşen pay 2.5 milyon avro. Aldığımız diğer oyuncuların maliyetleriyle, toplamda aşağı yukarı 4 milyon avro olacak. Yani onlarca milyon avro ücretlerin döndüğü piyasada Galatasaray Kulübü 4 milyon avro bir bonservis bedeliyle transferini tamamlıyorsa, bence bu başarılı bir operasyondur.''



Aldıkları oyuncuların kaliteli ve milli futbolcular olduğunu ifade eden Polat, ''Şu an başka transfer yapmayı düşünmüyoruz. Takip ettiğimiz genç yetenekler var. Onlardan birini, uygun şartlar olursa belki transfer edebiliriz. Onun dışında transfer düşünmüyoruz, ama endişe duyduğumuz bazı mevkilerde inşallah bir hayal kırıklığı gelmez, biz de oraya transfer yapmak durumunda kalmayız'' diye konuştu.



-''LINCOLN, BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI''-



Adnan Polat, Brezilyalı futbolcu Cassio Lincoln'un kendileri için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu ifade etti. Lincoln'un bugüne kadar kendilerine 14 milyon avroya mal olduğunu dile getiren Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:



''Maalesef bizim için büyük bir hayal kırıklığı. Yeteneğini hiç tartışmıyorum, ama Gatasaraylı futbolcuların, sporcuların ortaya koyduğu tavır ve hareketlerin hiçbirine uyum sağlamayan biri. Maalesef çok büyük emek verip, kendisini düzeltiriz diye düşündük, ama bir arpa boyu yol alamadığımız bir karakter yapısına sahip. Zaten 20 gün geçmesine rağmen, katılması gereken kampa katılmadı. Kendisine gerekli ihtarlar yapıldı. Herhalde gelmeye niyeti yok. Burada bizim yapacağımız, sözleşmesini feshetmek. Bunun için federasyona da başvurduk. Maalesef elimizden başka bir şey gelmiyor.''



-''GALATASARAY'DA HİÇBİR ŞEYİN GİZLİ KALMAMASI LAZIM''-



Adnan Polat, Galatasaray'ın mali durumunu açık bir şekilde ortaya koyacaklarını belirterek, ''Galatasaray'da gizli saklı hiçbir şeyin kalmaması lazım. Ben de denetimden yanayım, denetlensin ve her şey net olarak belirlensin. Her türlü denetim yapılsın, Galatasaray'ın meseleleri masaya getirilsin, tartışılsın. Yeni öneriler gelsin. Galatasaray'ın gelişmesi için çözümler üretilsin. Eleştirilere ve değerlendirmelere karşı değiliz. Bunlara karşı küskünlük alınganlık aklımızdan geçmiyor. Eylül ayında basına kapalı daha detaylı bir bütçe değerlendirmesiyle, herkesin merakını giderebilecek bir bilgilendirme toplantısı daha yapabiliriz'' ifadelerini kullandı.



-''SPORTİF A.Ş. İLE FUTBOL A.Ş.'NİN BİRLEŞTİRİLMESİ LAZIM''-



Adnan Polat, Galatasaray'daki en önemli sorunun, Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş'nin yapılandırmaları olduğunu dile getirerek, bu şirketlerin birleştirilmesi gerektiğini söyledi.



Bu şirketlerin sürdürebilir yapılarda olmadığını belirten Polat, ''Bir şirket, kulübün tüm gelirlerini elde ediyor. Bir şirketin de tüm yük üzerine vurulmuş, geliri yok. Bu yapıdan dolayı gelirlerimizin yüzde 37'si dışarı gidiyor. Bu yapıdan kurtulmanın yolu, bu birleştirmeyi sağlayacak kaynağı bulmakta'' dedi.



Adnan Polat, şirketlerin birleşmesi için birkaç farklı planlarının olduğunu, ancak yaşadıkları sorunlardan dolayı bunları hayata geçiremediklerini ifade ederek, ''Bizim için önemli olan birleşmeyi sağlamak. Çok umutlu konuşmayayım, ama ondan da uzak değiliz.

Önümüzdeki günlerde bir şeyler olacak düşüncesindeyiz, çünkü yaptığımız görüşmeler o yönde. Çok moralinizi bozmayın, bizim borcumuz yeni sisteme göre son 4 senedir 10 milyon dolar artış göstermiş. Sponsorluk gelirlerimiz yüzde 200 artmış durumda'' diye konuştu.



-''STADIN GECİKMESİNDEN DOLAYI GELİR KAYBINA UĞRUYORUZ''-



Başkan Polat, yeni statları Türk Telekom Arena'nın inşaatının durması nedeniyle ciddi gelir kaybına uğradıklarını dile getirdi.

Projenin hacminin, yüklenici firmanın finansal değerlerinden uzak olduğunu ve bu nedenle ihalenin iptal edildiğini hatırlatan Polat, şunları kaydetti:



''Bununla ilgili kredi bulunması konusu bizim işimiz değil. Neticede devlet bize, 'Bu stadı size bu standartlarda, bu tarihte vereceğiz' diye bir taahhütte bulunmuş. Buna rağmen, Eren Talu bu ihaleyi aldığından beri biz ona destek olduk. Biz bu stadın gecikmesinden ciddi gelir kaybına uğruyoruz. Ali Sami Yen Stadı'nda devam edeceğimiz için para ödüyoruz, ama bununla ilgili atacağımız adımlar olacak. TOKİ Başkanı ile haftada en az 2 defa görüşüyorum. Bana 'Bu devletin, hükümetin, Başbakan'ın projesi, önümüzdeki ayda başlatacağız' dedi.''



Kötü bir sezon geçirmelerine ve yaşanan ekonomik krize rağmen henüz yapım aşamasında olan stadı çok iyi pazarladıklarını, loca ile VIP koltuklarının satışı için 43 milyon dolarlık anlaşma yaptıklarını ifade eden Polat, ancak stat çalışmasının durmasının, bu konuda kendilerini zor durumda bıraktığını ifade etti.



-''GALATASARAY ADASI'NIN KİRA GELİRİ 24 BİN DOLAR''-



Toplantıda üyelerin sorularını da cevaplandıran Polat, Galatasaray Adası'nın geliriyle ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı:



''Galatasaray Adası'nın geliri çok sembolik. Kira geliri 24 bin dolar. Biz orayı bir işletmeciye verdik. Amacımız da yarım kalan yatırımların tamamlanmasıydı. Orada yaptığı yatırımı henüz çıkarmış değil. Aksine hala birkaç milyon dolar yatırım yapmak durumunda. İşletmeci orada düşünüldüğü gibi büyük paralar kazanmıyor.''



-''BEYLERBEYİ'NDEN KURTULMAK İSTİYORUZ''-



Adnan Polat, kulüplerinin bünyesinde bulunan TFF 3. Lig takımlarından Beylerbeyi'ni ellerinden çıkartmak istediklerini ifade etti.



Beylerbeyi'nin, alındığı tarihten itibaren kendilerinden 10 milyon dolar para aldığını açıklayan Polat, ''Beylerbeyi neden alınmış bilemiyorum. Beylerbeyi'nin bize olan faydasını da göremiyorum. Dolayısıyla burası kanayan bir yara. Galatasaray'ın PAF oyuncularının profesyonelliğe adım atması için alınmış burası herhalde, ama Galatasaray altyapısından yetişen hiçbir futbolcu oraya gitmiyor. Süper Lig, Bank Asya 1. Lig ve TFF 2. Lig kulüplerine gidiyor. Bu Beylerbeyi'nden yönetim olarak kurtulmak istiyoruz'' diye konuştu.



-''ALTYAPIYA YENİ BİR YAPILANDIRMA GETİRECEĞİZ''-



Adnan Polat, futbol altyapısının kendileri için çok önemli olduğunu, burada yeni bir yapılandırmaya gideceklerini bildirdi. Almanya'da kamp yapan takımlarında altyapıdan 15-16 oyuncu bulunduğunu ifade eden Polat, ''Takımda zaten profesyonel anlamda altyapıdan 6 futbolcu var. Bunların bir kısmı başka kulüplere gidecek. İnşallah içlerinden bir-ikisi profesyonel takıma geçme başarısı gösterir. Altyapıda ciddi değişiklikler düşünüyoruz. Bu konuda teknik direktör Rijkaard ile konuştuk. Kamp döneminden sonra altyapının başına Hollanda'dan, altyapı konusunda iyi oyuncu yetiştiren, sistemlerini oluşturabilen yeni bir yapılandırma getireceğiz. Altyapıya biraz daha yatırım yapmak, orayı geliştirmek durumundayız'' dedi.



-''ÜLKER İLE SPONSORLUK ANLAŞMASI''-



Adnan Polat, sponsorluk anlaşması için Ülker ile görüşmelerinin devam ettiğini vurgulayarak, ''Cafe Crown zaten erkek basketbol takımımızın sponsoru. Yüzde 100 mutabakata vardığımız, fakat hala imzaya dökmediğimiz bir bir anlaşmamız var. Rakamları şu an açıklamıyorum'' dedi. Polat, yıl sonunda Galatasaray Müzesi'nin açılışını da yapacaklarını kaydetti.



-BORÇ ALACAK FARKI 211 MİLYON DOLAR-



Galatasaray Kulübü'nün konsolide borç-alacak farkının 211 milyon dolar olduğu açıklandı. Kulüp tarafından hazırlanan mali raporu barkovizyon gösterisiyle üyelere anlatan Galatasaray Kulübü Kurumsal Yönetim ve Mali İşler Koordinatörü Erdal Aslan, kulübün konsolide borç-alacak farkının, 31 mayıs 2009 tarihi itibariyle 211 milyon dolar olduğunu söyledi.



Aslan, kulübün tüm şirket ve şube gelirlerinin 2008-2009 sezonunda 152 milyon TL olduğunu ifade ederek, Stat A.Ş. ve Türk Telekom Arena gelirleri hariç, kulübün 2009-2010 sezonunda 193 milyon TL gelir elde etmesini öngördüklerini ifade etti.



Aslan, kulübün 2008-2009 sezonunda 92 milyon TL zarar ettiğini, 2009-2010 sezonunda da 46 milyon TL zarar beklediklerini dile getirdi.
 
Cevap: Adnan Polat: "Transferi bitirdik diyebiliriz."



Ntvspor'da da altyazı geçiyor.Transfer kapandı diye.

Umarım tattik icabı böyle bir şey söylenmiştir.



divan kurulunda taktik icabı böyle birşey söyleyeceğini düşünmüyorum.



"endişe duyduğumuz bazı mevkiler" demiş. ön elemede, leverkusen maçında falan o mevkilerin yetersizliği görülürse transfer olabilir belki.
 
Cevap: Adnan Polat: "Transferi bitirdik diyebiliriz."



Bu haber benim hpşuma gitti vallaha.



Bu yılki poltikayı tamamen destekliyorum açıkçası.



Bundan sonra gelecek oyuncular sadece genç olacak olması da güzel bence.



Eğer Rıjkaard istemediyse böyle bir karar verilmiş demektir. O yüzden moral bozmaya gerek yok.
 
Cevap: Adnan Polat: "Transferi bitirdik diyebiliriz."



"TRANSFERİ BİTİRDİK DİYEBİLİRİZ"



Bu sene rakiplerinin transferde neler yaptığını herkesin gördüğünü belirten Polat, "Bu yıl transfere 8 milyon Avro'luk bir bütçe ayırdık. Bildiğiniz gibi Gökhan, Mustafa Sarp ve Leo Franco'ya bonservis bedeli ödemedik. Sadece Keita'ya bu sene 2.5 milyon Avro vereceğiz. Toplam 4 milyon Avro'yla transferi tamamladık diyebiliriz. Bu alkışlanacak bir şey. Şu anda başka bir transfer yapmayı düşünmüyoruz. Genç yetenekler var takip ettiğimiz koşullar uygun olursa belki bunlardan birini kadromuza katarız. Onun dışında transfer düşünmüyoruz. Ama endişe duyduğumuz bazı mevkilerde inşallah hayal kırıklığına uğramayız. Biz de transfer yapma durumunda kalmayız." diye konuştu.



eğer sadece keita'ya 2.5 milyon euro ödenecekse toplam 4 milyon euro nasıl harcanmış oluyor?



biten başka bir transfer mi var yoksa? :confused:
 
Cevap: Adnan Polat: "Transferi bitirdik diyebiliriz."



Bence en az 1 sürpriz daha yapar yönetim.Medyadan kurtulmak için bir taktik olarak söylemiş olabilir Başkan bu sözleri ;)
 
Cevap: Adnan Polat: "Transferi bitirdik diyebiliriz."



Haldun Üstünel'de bugün 2 transfer yapacağız demiş Nasıl olacak peki :S
 
Cevap: Adnan Polat: "Transferi bitirdik diyebiliriz."



Keirrison gelsin o zaman.Genç-Yetenek-Tuzlu ama onu da taksit yaparız belki15 Milyon Euroyu 3 sene de falan öderiz :)
 
Cevap: Adnan Polat: "Transferi bitirdik diyebiliriz."



Biglia falan da gelmez. Adamın genç yabancıdan kastettiği gözönünde bulunan pahalı genç yabancılar değil. Maksimum 1 milyon€' luk Hollandalı gençlerden bahsediyor ki bunu daha önce de söyledi zaten.



Madem transfer diyoruz. Benim için en büyük transfer Adnan Polat' ın konuşmasında söylediği şu sözlerdir: (açıkçası bundan büyük transfer olamaz diye düşünüyorum ve yönetime de bravo diyorum)



Altyapıda ciddi değişiklikler düşünüyoruz. Bu konuda teknik direktör Rijkaard ile konuştuk. Kamp döneminden sonra altyapının başına Hollanda'dan, altyapı konusunda iyi oyuncu yetiştiren, sistemlerini oluşturabilen yeni bir yapılandırma getireceğiz. Altyapıya biraz daha yatırım yapmak, orayı geliştirmek durumundayız'' dedi.
 
Üst Alt