Afrika Kıtasından Çıkmış En Pahalı 10 Futbolcu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Afrika Kıtasından Çıkmış En Pahalı 10 Futbolcu


Arsenal, son olarak Lille forması giyen Fildişi Sahilli futbolcu Nicolas Pepe'yi 80 milyon Euro'ya kadrosuna katarak kulüp tarihinin en pahalı transferini gerçekleştirdi.

24 yaşındaki futbolcu sadece Arsenal'de değil, bir başka alanda daha rekor kırdı. Genç futbolcu, Afrikalı futbolcular arasında tüm zamanların en pahalı futbolcu unvanının sahibi oldu. Bugüne kadar Afrikalı futbolcular için ödenmiş en yüksek bonservis bedelleri ise şöyle:

10. Michael Essien - 38 Milyon Euro

process.jpg

Olympique Lyon'un Fransa Ligi'ni domine ettiği dönemde Michael Essien'in farklı bir görevi vardı. O da Juninho ile savunma hattının arasında köprü görevi yürütmek. Bu görevi başarıyla yapan Ganalı futbolcu, 2005 yazında 38 milyon Euro'ya Chelsea'ye transfer oldu. O dönemin en pahalı 2. Afrikalı futbolcusuydu.


9. Eric Bailly - 38 Milyon Euro

process.jpg


Eric Bailly zirve basamaklarını çabuk çıktı. Espanyol ile çıktığı ilk sezonunda dikkat çekti ve Villarreal'a transfer oldu. Fildişi Sahilli savunmacı tek sezonda kendini göstermeyi başardı. 2016 yazından beri Manchester United forması giyiyor.


8. Didier Drogba - 38.50 Milyon Euro

process.jpg

Didier Drogba 2004 yazında Chelsea'ye transfer olduğunda futbol tarihinin en pahalı Afrikalı futbolcusuydu. Rekoru, 10 yıldan fazla süre kırılamadı. Chelsea'de efsaneler arasında yer alan Drogba, bir dönem Galatasaray forması da giyip Chelsea'ye döndü.


7. Cedric Bakambu - 40 Milyon Euro

process (1).jpg

Listedeki tanıdık isimlerden biri de Cedric Bakambu. 2014-2015 sezonunda Bursaspor forması giyen Bakambu, 1 sezon sonunda Villarreal'e transfer oldu. Kongolu futbolcu 2018'in Şubat ayında 40 milyon Euro'ya Çin'in Beijing Sinobo Guan takımına transfer oldu ve kariyerine bu takımda devam ediyor.


6. Sadio Mane - 41.20 Milyon Euro

process (2).jpg

Southampton zamanında kadrosunda yer alan futbolcuları satmasaydı bugün muhtemelen Premier Lig'de ve Şampiyonlar Ligi'nde zirveye oynardı. Sadio Mane de bunlardan biri. Senegalli futbolcu Haziran 2016'da Anfield'ın yolunu tuttu. Liverpool bu transfer için Southampton'a 35 milyon Pound ödedi.


5. Mohamed Salah - 42 Milyon Euro

process (3).jpg

Günümüzün en önemli futbol figürlerinden biri olan Mohamed Salah, geçtiğimiz sezon başında Roma'dan Liverpool'a 36.9 milyon Pound'a transfer oldu. Mısırlı futbolcu Chelsea'de geçirdiği başarısız günlerin aksine Liverpool'da harikalar yaratmaya başladı ve son 2 sezondur Premier Lig'in en golcüsü.


4. Naby Keita - 60 Milyon Euro

process (4).jpg

28 Ağustos 2017'de Liverpool tarafından transfer edildiği açıklanan Naby Keita, bir sezon daha RB Leipzig formasını giydikten sonra geride bıraktığımız sezon yeni takımına geçti. Üstelik Steven Gerrard'a ait efsane 8 numaranın da yeni sahibi oldu. Gineli futbolcu için 52.75 milyon Pound ödendi. Böylece Naby Keita, Afrika'da doğmuş en pahalı futbolcu oldu. Listenin ilk 3 sırasında yer alan isimlerin tamamı Fransa'da doğdu.


3. Pierre-Emerick Aubameyang - 63.80 Milyon Euro

process (5).jpg

Arsene Wenger, Arsenal şampiyonluk yarışından uzak kaldığı dönemlerde dahi pahalı transferler yapmayarak eleştiri aldı belki ama, kulübü büyük bir maddi zarardan da kurtardı. Fransız teknik adamın son transferi kulüp rekoru kırdı. Borussia Dortmund'dan Pierre-Emerick Aubameyang, 2017-2018 sezonunun devre arasında Arsenal'e transfer oldu.


2. Riyad Mahrez - 67.80 Milyon Euro

process (6).jpg

Uzun bir süre Manchester City'ye transfer olacağı konuşulan Riyad Mahrez, sonunda geçtiğimiz yaz transfer döneminde Leicester City'den ayrıldı ve Maviler'e katıldı. Cezayirli futbolcu için Manchester City 60 milyon Pound ödedi. Mahrez, 2015-2016 sezonunda şampiyon olan Leicester City'de kalan ve formunu devam ettirebilen tek isimdi.


1. Nicolas Pepe - 80 Milyon Euro

process (7).jpg

Nicolas Pepe, hem Arsenal hem de Afrika rekoru kırarak tüm zamanların en pahalı Afrikalı futbolcusu oldu. 24 yaşındaki Fildişi Sahilli futbolcu, önümüzdeki sezondan itibaren Kuzey Londra ekibi için ter dökecek.

(90min)
 
Bakambu'yu aldıran Tarkan Batgün Bursaspor'a katkısı fazla olmuştur.Bu adamı niye gönderdiler anlamıyorum.Bu adam gittikten sonra son sıralara oynamaya başladılar ve küme düştüler..
 
Bu sıralamaları sevmiyorum. Essien'in, Drogba'nın zamanında ettiği 40 milyon eurolarla bugünkü 40 milyon aynı paralar değil. 10 yıl öncesinin 10 Türk lirası bile bugünküyle aynı değil. Hala 100 bandını bile kıramamışlar ki bana göre bu durumda halen Drogba Kara Kıta'nın çıkardığı en değerli oyuncudur.
 
Üst Alt