Ahmet Çeloviç | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Ahmet Çeloviç


celovic.jpg



Ahmet Çeloviç

Galatasaray Eski Futbolcusu



Hani derler ya "faydalı yedekler" Ahmet Çeloviç'te bu tanıma uyan futbolcularımızdan birisiydi. Oyuna girdiği andan itibaren zevkle izlenir ; görevini yapar müsabaka sonunda alkışını alır, acaba bir daha ki müsabaka da ilk onbir de çıkar mı ? diye gözlenir ve özlenirdi. Eski Yugoslavya şimdiki Bosna'lı Türk kökenli boşnak soydaş futbolcularımızdan birisiydi.

Radyo'dan Orhan Ayhan, Halit Kıvanç gibi maç spikerlerinin dilinden gıpta ile isminin sürekli telafuz edilmesini mütemadiyen beklediğimiz isimlerdendi.

Orta sahamız da görev aldı. Ofans ve defans yönleri güçlü ve teknik bir futbolcuydu. Ofansif oyunu Galatasaray'a gol yönünden önemli katkılar sağlamış ve kritik anlarda attığı mükemmel golleriyle takıma hayat vermiştir.

1968-1969 sezonunda Teknik Direktör Toma Kaleperoviç döneminde transfer edildi. 1968-1969 sezonunda Türkiye Ligi şampiyonu olan kadromuzda yer aldı. 1969-1970 sezonunda da başarılı futboluna Galatasaray'da devam eden Ahmet Çeloviç 1970-1971 sezonunda yeniden yapılanmaya gidince Takımın başına getirilen İngiliz Teknik Direktör Birain Birch döneminin başında Galatasaray'dan ayrıldı.

Bu vesile ile Ahmet çeloviç'i yad etmiş ve kısaca tanıtmış olduk.

Sevgiyle kalın.
 
Üst Alt