Ahmet Özdoğan: "Galatasaray büyümedikten sonra başarıyı yakalayamazsınız" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Ahmet Özdoğan: "Galatasaray büyümedikten sonra başarıyı yakalayamazsınız"


galatasaray-eski-baskan-adayi-ozdogan-8573516_x_5835_o.jpg

Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Ahmet Özdoğan, Sarı-Kırmızılı kulübün Dursun Özbek yönetimi döneminde çakıldığını iddia etti. Özdoğan, Ergin Ataman’ın ‘Fenerbahçe’yi kıskanıyorum’ sözlerini örnek göstererek, “Galatasaray tarihinin çok önemli hocalarından biri bunu söylüyorsa artık konuşmaya gerek yok” dedi.


Galatasaray’da devrim için kum saati işlemeye başladığını ve Sarı-Kırmızılı kulübün bu süreçten çok iyi bir şekilde çıkacağını ileri süren eski yönetici Ahmet Özdoğan sert açıklamalarda bulundu. Özdoğan, “Yeter ki Galatasaray’da birlik ve beraberliği sağlayalım. O zaman her şeyi başarırız. Dursun Özbek madem Adnan Öztürk adaylığını destekliyorum açıklamasını yaptı o zaman ya seçimi 2017’ye alsın ya da Sportif AŞ’nin başına Adnan beyi getirsin” çağrısında da bulundu. İşte Özdoğan’ın çarpıcı sözleri:

Fenerbahçe derbisiyle başlamak gerekirse…
“Bizim yöneticilik dönemimizde 10 gün önceden bilet satışı başlar ve bir günde biterdi. Geçtiğimiz Galatasaray-Fenerbahçe derbisine ise herkes çok rahatça bilet bulabildi. Tribünlerde de büyük boşluklar yaşandı derbi maç olmasına rağmen. Artık taraftar maçlara gitmek istemiyor çünkü Galatasaray rekabet gücünü kaybetti. Ezeli rekabetlerimiz olmamaya başladı. Mali anlama hiç girmeyelim çünkü orada tarihi rekorlar kırdı Dursun Özbek.”

Ne gibi rekorlar?
“Gelirlere baktığınızda Galatasaray tarihinin en düşük seviyesinde. Borçlar ciddi bir şekilde artmakta. Sportif alanlarda en önemli şey başarıdır. Eğer siz başarı getiremiyorsanız seyirci düşer. Seyirci düştüğü zaman sponsor olmaz, sponsorunuz olmadığı zaman da gelirler düşer ve iyi transfer yapamazsınız. Mesele bu pasif daireden çıkmak.”

Çözüm öneriniz nedir?
“2018 yılında Adnan Öztürk’ün adaylığını destekliyorum açıklaması yaptı Dursun Özbek. O zaman sportif anlamda ciddi başarısızlık olduğu için önümüzdeki yılı da kaybetmeme adına seçimi 2017’de yapalım. Taraftarımız Özbek’in gitmesini istiyor. Özbek’i istemeyen taraftarın olduğu bir yerde, seyirci ve kombine sayımızın aşağı düşeceği için başarı beklemek mümkün değil. Taraftar ve Özbek arasındaki problemi daha fazla uzatıp Galatasaray’a zarar vermemek lazım. Benim önerim şu; Özbek 2017’de seçime gitmeyecekse Sportif AŞ’yi Adnan Öztürk’e teslim etsin. Hem 1 sene önceye almış oluruz hem de kombine ve seyirci sayısı artmış olur.”

Olası seçimde siz aday olacak mısınız?
“Benim için mühim olan şey Galatasaray. Galatasaray’ın başarısını düşünen ve daha iyi noktalara gitmesini isteyen hedeflerim olduğu için Adnan Öztürk’ün adaylığını desteklerim.”

PODOLSKİ GERÇEĞİ SÖYLEDİ

Genel Kurul’da eleştirilere rağmen Dursun Özbek’e üyelerden destek çıktı ve yönetim ibra edildi…
“Galatasaray daha önce Adnan Polat sürecini yaşadığı için ibra etmeme olayı artık zor yaşanır. Özbek sorulan soruların hiçbirine cevap vermedi genel kurulda. Ancak Dursun Özbek’in 2017 bütçesi olarak getirdiği bütçe kabul edilmedi. Değerli arkadaşlarımla hep birlikte getirdiğimiz denk bütçe getirildi. Bu Galatasaray tarihinde bir ilktir. Galatasaray kendi bütçesine sahip çıkmıştır.”

Özbek döneminde yaşanan hoca değişikliği ve şimdi ise tartışılan hoca Tudor var… Bir yandan ise Lucescu iddiaları tekrar gündemde. Bu kadar sık hoca değişimi?
“2 yıl içinde 5 tane hoca değiştirdi Dursun Özbek. Burada istikrarı sağlamak mümkün değil. Futbolcular zaten söylüyor bunu. Podolski, ‘Bu kadar hoca değiştirip istikrar sağlamamız mümkün değil’ dedi. İstediğiniz hocayı getirin, o hoca da 3 ay sonra gitmek zorunda kalır.”

5 sene sonra Galatasaray ilk defa bir sezonu kupasız tamamlıyor…
“Son yılların rekor yönetimi ve rekor başkanı. Sportif başarısızlığının sonucunun bu olacağı belliydi. Bu da bir rekor Dursun Özbek için.”

Son 6 hafta ama Galatasaray’ın Avrupa şansını nasıl görüyorsunuz?
“Maç bitmeden Galatasaray’da umut bitmez. Doğru bir organizasyon yapılsa önümüzdeki sezonun en büyük şampiyonluk adayı Galatasaray olur. Futbol aklı ve futbol anlayışı sayın Özbek kardeşler olunca başarısızlık kaçınılmaz oluyor. Rekabet kalmadı. Ezeli rekabetlerin hepsi bitti.”

Basketbolda geçen sene kazanılan Eurocup şampiyonluğu var. Bu sezon yaşanan başarısızlık üzerine basketbolda küçülmeye gidiliyor…
“Galatasaray tarihinin çok önemli hocalarından biri Ergin Ataman, başka bir takım için, ‘Ben o takımı kıskanıyorum’ diyorsa artık konuşmaya gerek yok. Kıskanılacak noktadaki Galatasaray, kıskanan noktaya gelen Galatasaray. Böyle bir şey olabilir mi? Galatasaray büyümedikten sonra başarıyı yakalayamazsınız. Küçülerek olmaz.”

Hakan Akar / Karar


PORTAL HABERİ
 
Keske bu yaz secim karari ciksa da bu kulubu gercekten yonetebilecek kafasi calisan bir aday iyi bir yonetim ile bu Dursun'dan bizi kurtarsa.
 
Dursun'u 2018'e kadar hic bir guc indiremez. 2018'de ondan kurtulacagimizin da garantisi yok. Secime hile de karistirir bu herif. Yapmayagi sey yok. Kendisinden cok emin, arkasinda siyasi gucler var.
 
2018 kadar cok zaman var, bu dursun ne edip eder takimi okadar kötü hale getirirki secim olacak zaman, tek basina aday olur
 
Üst Alt